Stackars Nasse



"Ingen Svininfluensa i Sjumilaskogen, TACK!
Denna variant istället för SVIN-dyr Alco gel, kanske???"

Haha, fick denna av min kompis mamma. Man ska inte skoja om svininfluensan, men omg vad jag skrattade ;) Stackars Nasse..

/A


Första advent

Första advent idag! <3 Snart är det jul! Det känns ibland som att man inte kommer någonstans med allt plugg osv, men sen inser man hur snabbt det går egentligen. Min familj har satt upp julsakerna idag, det kändes mysigt att få lite julstämning. Om tre veckor är det jullov!

Annars har jag pluggat idag, och sen gått en lång promenad med min mamma ute i dimman. Jag var tvungen att fota, det var otroligt! Det kändes som att gå genom ett sagoland :)


Försökte zooma in svanen som ensam gled på vattnet, det
ser ut som att den flyter runt i tomma intet.



Det såg nästan ut som att bryggan hängde fritt :)

oktober 2009    29 november 2009 
En liten skillnad kanske? Samma plats bara att den första tog jag i oktober och den andra idag :)
Jag föredrar den första, kolla bara färgerna :D


Första advent! :D

Ha en bra första advent!

Kram: Andrea


New moon

Hej!

Idag har jag pluggat hela dagen. Det är två riktigt fulla veckor av plugg kvar innan det i princip är slut fram till jullovet. Jag är trött nästan hela tiden och planerar så bra jag kan för att hinna med allt. Men man får försöka köra på de här sista två veckorna och tänka på allt roligt som händer istället, och allt slit lönar sig i slutet :)
På kvällen lagade jag middag, det blev lasagne. Jag blev inspirerad från att vi lagade det på hemkunskapen i onsdags ;) Sen kollade jag med min pappa på tennis semifinalen med Robin Söderling mot Del Potro, de spelar fortfarande så ska fortsätta kolla alldeles strax. Håller tummarna för Söderling :)

Igår efter skolan och träningsgrupperna gick jag, Anna, Therese, Sandra .G, Felicia, Felicias pojkvän och hans kompis på bio och såg New Moon. Jag var så nyfiken på den på grund av att jag älskade böckerna, men den var lite seg och jag hade nog inte gillat den lika mycket om jag inte läst böckerna först. Första intrycket smittade liksom av sig :P Jag gillar tyvärr romantiska filmer så jag föll för den ändå ;) Och Jacob värmde upp hela filmen lite mer :P Anna föredrog Edward, hehe ;) Killarna var väl lite så där lagom entusiastiska. När Jacob och Edward visades på bioduken suckade alla fjortisar av beundran, haha. Lika kul varje gång ^^ Men det var en kul kväll även fast alla hade olika uppfattning om filmen, jag kan ändå säga att filmerna inte på långa vägar kan mäta sig med böckerna.

DM förra helgen var superkul! Det gick sådär i mina matcher, men en riktigt rolig helg blev det i alla fall. Vi satt domare i flera timmar i sträck eftersom det var brist på domare. Men det är alltid lika häftigt att se Stockholms bästa spelare och några av Sverigetoppen också. Domarna fick dessutom en överraskning som tack - biljetter till Swedish International Stockholm! Längtar redan till januari när vi ska gå och se den! Badminton i världsklass! :D



/Andrea

Intensivt

Idag var en riktigt intensiv dag. Alla dagar är det nu fram till jullovet, men jag har verkligen inte kunnat andas ut på hela dagen. Skoldagen var ändå relativt kort med start kl nio fram till kvart över tre. På idrotten hade vi simning. Det var kul även fast vi idag fick köra ryggsim och livräddning. Jag körde med Amanda, och det gick relativt bra ända tills jag fick en kallsup vill säga och började skratta samtidigt.. Tur att Amanda inte var döende ;) Det var inte bara vi som fick en del missöden, Laura och Linnéa dränkte varandra flera gånger om :P
Sista lektionen var hemkunskap. Det var kul, vi lagade gratinerad kyckling, spenatris, grekisk sallad och efterrätt. Det tog två timmar, men allting blev jättelyckat! Jag kunde tyvärr inte smaka allting på grund av allergi, men de andra gillade det skarpt :)

Jag skippade träningen ikväll för jag var tvungen att få den här förbaskade so-uppsatsen klar. Vår dead line för den är på tisdag men har ju ingen tid i helgen på grund av DM. Imorgon vill jag bli klar med bild-inlämningen också. Inget är helt klart än, men ska försöka få det avslutat imorgon. Skulle vara så skönt, har slitit asmycket och vill bara få det över och hoppas att det går bra.

Igår var jag astrött efter domarutbildningen i hallen, så jag lade mig vid nio. Ska nog lägga mig i tid ikväll också.. Zzzz


Elias
Innan vi skulle simma roade jag och några
kompisar oss med att styla Elias hår ;)
Ps: han har inget vax i håret alls, haha.
Helt otroligt..

Amanda och Elias händer
Jag har inte berättat om Elias och
Amandas händer. Amanda är känd för
sina otroligt små händer, medan Elias är
tvärtom. Det är så roligt att jämföra,
 jag har någonstans mitt i mellan :P

Hemkunskap
Här har vi min grupp på HK:n, Anna, Laura och Lara :)


/Andrea


2012 premiär

Hej!

Igår kväll efter skolan och våra träningsgrupper drog vi hem för att göra oss klara och för att sedan mötas vid centrum för att åka till Kista. Först var det jag, Anna, Therese, William och Erik, men Sofia och Henrik kom lagom till att bion började. Sara blev sjuk, hoppas hon mår bättre snart :)

Först åt vi i alla fall middag i food courten, det blev både mexikanskt och asiatiskt. Stackars Therese kunde inte äta upp hela sin currysoppa för den var för stark, alla smakade men ingen trodde den var så stark.. Men alla tycker olika :) Jag körde också på asiatiskt med samma rätt som Tess fast med kyckling och curry. Mycket gott :P Många roliga diskussioner blev det under maten också, haha ;) Omg vad jag skrattade under kvällen :D
Sen var det bara att styra stegen mot bion, det var helt smockfullt med människor! Man fick armbåga sig fram för att över huvud taget ha en chans att komma någonstans. Tess, William och Anna skulle självklart ha popcorn också trots att de var mätta sen middagen, haha. Men det hör till när man är på bio ;)

Jag blev i alla fall inte ett dugg besviken över filmen, den överträffade alla förväntningar - gå och se den! "2012" var precis så maffig som man hoppades att den skulle vara. Jag tycker effekterna, skådespelarna och handligen var jättebra och riktigt spännande. Det jag - och de andra också tyckte - var bara att den var ju självklart så otroligt hollywood-aktig på det viset att huvudpersonerna alltid klarade sig undan i sista sekund mellan alla de minst tio olika naturkatastroferna. Men häftigt var det när allt successivt förvärrades och till slut avslutades med enorma jorbävningar där marken bara gav vika under stora städer och med översvämningar så stora så att de välte hangarfartyg.

Det var en askul fredagkväll, efter en tung vecka i skolan. Idag har jag suttit konstant hela dagen och skrivit på vår World War II essay. Verkligen segt.


På bion
På bion, min mobil tar verkligen inga bra bilder i mörker.. xD
Men håll till godo :) Man kan i alla fall skymta Therese, Erik och William :P

Mvh: Andrea

I skolan

Sitter just nu i skolan och ska snart ha idrott. Det är handboll idag, det är ganska okej :) Sen är det lunch och sist hemkunskap. Tror det är praktiskt idag, hoppas vi bakar något kul. Förra gången gjorde vi något riktigt mysko naturgodis i form av bollar gjorda på frön och massa annat.. Sen ska jag skynda mig hem för att hinna skriva lite på SO:n och sedan är det träning :D Jippey!


/Andrea

10/11-09

Hej!

Efter en hyfsad kort dag i skolan (vi gick till halv tre) men med mycket plugg, har jag från minuten jag kommit hem suttit med skolarbete i tre timmar i sträck. Jag vill inte räkna upp allt vi har fram till jullovet, min planering för plugg skulle kunna tråka ut en glasspinne. Men det räcker med att jag säger att jag har sjukt mycket plugg :( Man får tänka på de ljuspunkter med roliga saker som kommer istället :)

För att spä på det tråkiga kan jag också säga att jag har enorm tur om jag håller mig frisk från en förkylning just nu.. I princip alla i min klass och skola är förkylda, och många har biverkningar från svininfluensavaccinet alla fick ta igår. Jag kan ju tyvärr inte ta den då jag är äggallergiker och vaccinet innehåller ägg :(

Haha, ber om ursäkt för detta "klago-inlägg". Men det är en liten period just nu då skolarbetet blir för mycket, och det mörka vädret gör det inte hela bättre ;)

Nu ska jag ta en dusch och sedan slappa en stund framför Tv:n innan jag går direkt i säng. Så blir nog morgondagen mycket bättre :D


Min lilla australiensiska koala som alltid gör
mig sällskap på skrivbordslampan :P


Mvh: Andrea

2012

Förresten så glömde jag berätta att vi äntligen har bokat biljetter till "2012", på premiärdagen! Jag är så glad för jag ville verkligen att vi skulle se den :) Jag, Anna, Therese, Sara, William, Erik och kanske Henrik ska gå. Jag har verkligen varit sugen på den ända sen jag såg reklam för den när vi var i USA i somras. Den är som "Independence Day" och "Day After Tomorrow" tillsammans! Det är ju samma regissör. Den kommer bli lite läskig kanske då filmen heter 2012, men den kommer bli riktigt maffig. En riktig naturkatastrof-film.

Haha, jag är riktigt taggad inför nästa fredag alltså :D

Oj, fick just sms från Tess om att det går bakom kulisserna av "2012" på kanal 5.. Vilken timing, det måste man ju självklart se :D



//Andrea


Seriespel Tennisstadion

Idag klockan 9:00 var det seriespel i tennisstadion, minns inte om det var division 3 och 4 som spelade... I alla fall så gick det sådär, jag var bara med i första omgången då jag var tvungen att gå hem och plugga. Har ett NO-prov på måndag tyvärr. Jättetråkigt, men jag kunde vara med på första i alla fall. Jag förlorade dubbeln med Sara men vann singeln i en riktigt läskig och tajt 3-setare. Det finns nog ingen skönare känsla än att vinna en jämn 3-setare! :D Annars gick det tyvärr inte så bra för laget, många jämna matcher men inga fler vinster :( Men vårt lag var inte på topp, förutom att många inte kunnat komma och vi hade fått ersätta med nya spelare så var nästan alla förkylda + diverse skador. När jag gick så gick det lite bättre för oss mot nästa laget i alla fall. :)

När jag kom hem var det plugg som gällde, dessa fem veckor fram till julruschen är slut kommer bli hemska. Jag längtar tills de är över, och får tänka på de små ljuspunkterna istället. Som DM, Karlstad Open och jullovet :) Bara badminton - hehe :P


Hallen


Jockes och Fredriks dubbel


Jonte


Haha, Annas racket plus Henrik, William och Anna ;)

Det var roligt även fast det inte gick så bra som det kunde ha gått, hade alla varit på topp utan diverse handikapp som förkylningar och skador hade det garanterat gått bättre, men det gör inget :) Det finns ingenstans jag trivs bättre än i badmintonhallen och med alla dessa människor ;)

Kram: Andrea

Snö

Hej hej!

Idag när vi gick från idrotten i skolan möttes vi av ett tunt snöfall. Jag läste i tidningen att det skulle snöa idag, men det känns så tidigt. Det snöar nu men inte brukar det snöa på Julafton när det passar som bäst. I alla fall så gick dagen bra, jag, Amanda och Jessica höll i idrottslektionen då vi hade badminton. Vi ska hålla i fredagens lektion också. Det gick bra till en början, tills en annan skola kom och började väsnas vill säga. Då kunde man knappt göra sig hörd x(

Eftersom vi slutade lite tidigare på grund av provet följde jag Jessica en bit. Vi gjorde en sväng förbi badmintonhallen också och slog i någon halvtimme. Om en timme ska jag dit igen för träning halv sju ;)

Det coolaste idag var ändå att vi inte fick någon tyskaläxa! :D Det har hänt TVÅ gånger under hela högstadiet att Anci inte har gett oss läxor. Den här dagen kan tecknas som historisk :O

Jessica
Jag och Jessica ritade lite i den lilla snö som kommit, fast Jess är inte så
förtjust i att bli fotad - hehe ;)

Jessicas och mitt konstverk
Jessicas och mitt konstverk ;P


/Andrea

Tillbaka i skolan

Idag var andra dagen i skolan efter lovet. Det var helt okej, fast gårdagen var väl lite av en chock med kontrast till lovet ;) Började kl 8:00 med engelskaredovisning - näst först ut i klassen - och gick sen som alla måndagar och fredagar till kl 16:00. På kvällen var det däremot träning, och idag har jag gått hem och pluggat inför morgondagens HK-prov och tyskaläxa för jag lovar att min lärare kommer ha ett enormt förhör imorrn...

Ska dra och köra igenom hemkunskapen en gång till nu men sen blir det slapp framför datorn =)



/Andrea


Slut på höstlovet

Hej igen!

Suck, imorgon är det måndag. Höstlovet är slut. Jag kan inte säga att det har varit mitt roligaste lov precis, har fått plugga alla dagar utom en och det var igår. Men det är ändå bättre än att gå i skolan och ha lika mycket prov och inlämningar ändå. Jag hoppas på att kunna träna alla tre dagar den här veckan i alla fall och det är ett stort plus :)

Har däremot hittat en ny favoritlåt: http://www.youtube.com/watch?v=7VIpOvwOeRY. Taylor Swift's senaste: Jump then fall. Jag gillar den :)

Imorgon kommer jag i alla fall att ha engelska redovisningen och inlämningen överstökade, bara vanliga tyskaläxor samt en matte som redan är klar och HK-provet för veckan som är kvar. :) Jippey! Man får glädjas åt det lilla :)



Ha det bra!

/Andrea


Glad Halloween i efterskott!


Gick någon bus eller godis igår? Det är inte riktigt min grej så jag var inte en av dem som gick ;)

/Andrea

Bowling

Gårdagen startades med en "tidig" tripp klockan tio till nya Sollentuna Centrum för att hitta skor. Jag var där på invigningsdagen också, och det är så fint nu! Man får en riktig "USA-känsla" där inne, det kändes för ett tag att jag backat tiden och det var sommar och jag var i Florida's stora shoppingcenter som Sawgrass Mills och Dolphine Mall med musiken och palmerna överallt.  
Tyvärr hittade jag skor men inte i min storlek så jag och pappa gick till Stinsen istället, pappa ville verkligen att jag skulle få inköpet av skor klart. Och det ville jag med för det finns inget värre än att prova skor.. Jag gillar att spontan-shoppa men inte när man har ett "måste" som ska bli klart.. I alla fall så hade inte Stinsen skon över huvud taget. Jaja, jag får fixa det en annan dag ;)

Efter det fick jag styra stegen mot bowlinghallen. Jag, Anna, Therese, Anders, Sara, William och Erik skulle bowla. Det var riktigt kul, även fast jag verkligen inte var bra. Fyra gånger i rad träffade jag inte en enda kägla, så i protokollet hade jag ett långt streck bara. Aja, någon måste vara den som kommer sist ;) Fast jag hade tur och kom bara näst sist då Erik kom lite sent och han fick hoppa in senare så jag hade ett litet försprång i poängen :P

När bowlingtiden var slut gick vi hem till mig och körde Wii. Många skratt blev det, en lyckad dag! :D

Grattis än en gång till William som fyllde 15 år den 29:e oktober! :D


Sollentuna Centrum
Sollentuna Centrum ser verkligen fint ut nu! Och med musiken som strömmar ut ur högtalarna känns allt mer lyxigt.

Lite bilder från gårdagen:

Ber om ursäkt för de dåliga bilderna, hade inte digitalkameran med mig.



Therese

Anders, Anna och William

Anna och Sara

Erik

Protokollet



Mvh: Andrea


RSS 2.0