Sin egen adress

Hej alla fina!
 
Denna helg är en form av mental förberedelse för den tentaperiod som närmar sig. Man pendlar mellan att börja småplugga inför de kommande proven och att ha dåligt samvete när man inte gör det. Denna helgdag blev dock en mjukstart genom att varva studier med annat icke-skolrelaterat. Tog till exempel en tur till Häggvik med föräldrarna för att kika på lite småsaker jag varit nyfiken på en längre period tillsammans med att få utföra en gemensam handling på Ica Maxi. När jag har möjlighet älskar jag att få följa med och handla livsmedel! Speciellt på stormarknader där det finns annat utöver själva maten. Att få vara med och bestämma vad som köps hem stillar det växande behovet att få klara sig själv. För ja, jag börjar verkligen känna av det naturliga "skaffasigegetboende-känslan" som infinner sig hos de flesta i min ålder, om inte tidigare. Samtidigt som jag uppskattar bekvämligheterna med att bo hemma fortfarande så önskar jag mig ett eget hushåll, där bara jag bestämmer och ansvarar för allt. Både det tråkiga men väsentliga som räkningar och försäkringar till det mest banala som var jag vill ställa mjölken i kylen. Att få ha en egen adress, och med det menar jag inte enbart en egen mailadress, har blivit uppenbart önskvärt. Denna önskan sken igenom lite extra i dagens köp, där jag bland annat föll för en porslinsuppsättning (som dock inte fick följa med hem av prisskäl) och köpte en plättpanna ihop med lite annat skojigt köksjox.
 
Längtar lite till att stå på egna ben.
 
Andrea

En kanelbulle firar med andra kanelbullar

I söndags fyllde lilla jag år och jag hade lyckan att få fira dagen tillsammans med både familjen, pojkvännen och skolgänget. Kanelbullens dag som varje år infaller i samband med 4 oktober kombinerades med en födelsedagsfest genom att baka kanelbullar tillsammans allihop. Vårt kök blev underbart fullt och stökigt och jag njöt av varje minut! Utöver härligt sällskap och otroligt personliga presenter så blev det saftigt goda bullar! En väldigt lyckad dag helt enkelt! Tack än en gång alla som bidrog till den!
 
 
/Andrea

Pluggstuga

I fredags slutade vi tidigt i skolan och därför var vi ett gäng som utnyttjade den gemensamma möjligheten till att räkna fysikinlämningen tillsammans. Vi satte oss i Kårhuset och bunkrade upp med lite gott att äta och dricka innan vi satte igång. Vi hann nästan klart innan folket kunde ta helg. Kändes skönt att kunna inleda helgen effektivt på det viset eftersom det annars inte lär bli lika mycket nyttigt gjort lördag och söndag pga. olika trevliga evenemang.

 Jag piggade upp fredagen med en latte. Det var ju dessutom internationella kaffedagen i tisdags!
 
/Andrea

RSS 2.0