Akta så hon inte bits

I torsdags var jag vass och riktigt otroligt kantig. Jag var så irriterad och kände mig allmänt butter på allt och alla. Hade inte lust att göra någonting. Lade mig på sängen och blundade på eftermiddagen och dåsade i några timmar fram till middagen. Sedan slumrade jag typ till efter middagen också. När jag väl skulle sova gick det inte. Åhhhhh! Sedan gick typ allt snett som jag försökte ta mig för att göra. Suck, vilken dum dag. Antar att det kan ha varit en reaktion från kroppen och psyket efter terminen som gått, och att denna trötthet (för det var ju vad det sura humöret berodde på)  visades först nu.
 
Aja, denna dag blev mycket trevligare. Morgonen inleddes men en lång frukost kompat av läsning av en god bok (Gåvan av Cecelia Ahern - författaren som skrev PS. I love you, väldigt vackert skriven!). Sedan hade jag och Sara stämt träff på gymmet kl 12, och där spenderade vi två timmar sysslandes med styrka och kondis. Åh vad lite sällskap kan pigga upp ett träningspass! :) Sedan började jag plugga lite försiktigt här hemma i 1,5 timmar, första gången nu under lovet, för att snart avrunda kvällen med en bra actionfilm med pappa - Riddick med Vin Diesel!
 
En lite kameraoförberedd Sara idag på gymmet. ;)
 
/Andrea
 

En jul utan snö men lika god ändå

En av, enligt mig, årets mysigaste dagar har nu passerat. Kalle Anka har stått för underhållningen, roliga paket har öppnats och god julmat har avnjutits. Allt i sällskap av lilla familjen. En mycket traditionsenlig jul men väldigt mysig och magisk på sitt sätt. Trots att snön lyste med sin frånvaro, och det trista vädret, så fanns julstämningen här.
 
Hoppas att ni fick en mysig jul med de närmaste, och någon fin klapp ovanpå det!
 
Avrundar inlägget med några diskreta bilder från årets julafton:
 
 
GOD JUL hörrni!! <3
 
Många julkramar från mig

Julbaksmaraton

I lördags inleddes dagen med en lätt julhandling med William, jag hade några små ärenden vid centrum, för att sedan avslutas med ett rejält julbaksmaraton med Jess. I 14 timmar stod vi i köket och pysslade med olika sorters kakor och kolor. En deg blev större än vad vi räknat med, så resultatet av bakningen blev en total massproduktion av julkakor som skulle kunnat försörja halva Stockholm. Runt kl 6 på morgonen kom vi i säng efter att ha städat köket och plockat i ordning alla våra små skapelser. Vi vek även egna små julaskar i origami som vi kunde lägga kakorna och kolorna i. Lite av en upplevelse var det, men väldigt mysigt!
 

/Andrea
 
 

Dopexpo-galan

NU har även jag fått jullov. Eller, lov kan man egentligen inte kalla det tack vare tentan som väntar efter årsskiftet, men enormt skönt är det att slippa behöva pendla in till stan tidigt varje dag. Idag skulle jag slutat kl 10 direkt efter kontrollskrivningen i mekanik, men det slutade med att jag blev kvar till 17.15 på grund av en extrainsatt övning i algebra. Det gav mycket men samtidigt försköt man jullovet med sju timmar.. Dagarna fram till julafton är fulla av jobbpass och kompistid, så tiden fram till dopparedagen kommer gå fort. Årets jul ska jag dock se till att den blir extra lugn, det behövs känner jag. :)
 
För två veckor sedan hade vi Dopexpo-gala för att fira avslutet på det långa projektet som alla ettor, tvåor och treor i DOP slitit med under terminen. Temat var 20-tal/Gatsby, så det var fjädrar, starka läppstift och fransar som gällde. Fin middag, kul underhållning och högt tempo i efterköret sammanfattar kvällen ganska bra. Bjuder på lite bilder nedan.
 
JULLOV!! Som jag har längtat efter julpyssel och julstök! <3
 
 

 
/Andrea 
 

Godare med deg än färdiggräddat

I söndags samlades jag, Anna, Helena och Pauline för att öka på julstämningen med pepparkaksbak. Själva utbakningen av degen går dock inte att jämföra med att dekorera dem efteråt, det är den roligaste biten - dock inte den godaste! Hehe. Själv föredrar jag att mumsa på degen framför de färdiggräddade kakorna. Många kreativa små peppisar fick vi ändå till slut. Anna var tvungen att gå lite skapligt, men jag, Helena och Pauline fördrev kvällen ända in på småtimmarna genom att spela typiska tjejspel som "Wudju" och liknande. Trevlig kväll!
 
 

/Andrea
 

Första snön

Herregud vad tiden går fort. Nästa vecka är sista skolveckan innan julledigheten, och sen är det julafton! Tur att jag redan i augusti började bunkra julklappar, hihi. Annars hade jag knappt hunnit. Mycket julkänslor är det i luften, där speciellt snön bidrar till det rätta stämningen. Första snön kom förra veckan och har än så länge stannat på marken. I skolan har de pyntat campus med ljus och dekorationer i fönstren, och här hemma har jag försökt pynta så gott jag kunnat trots den lite knappa tiden. Små vättar, tomtar och ljusstakar pryder nu fönstren!
 
Förra veckan lyckades vår algebraföreläsare tagga av oss en aning inför Lucia nästa fredag. "Nästa fredag är det ju Lucia." log han. "Jaaaaa!" log vi. "Och då har vi föreläsning klockan 8.00 på morgonen." fortsatte han. "Hehe, kul kul." kände vi. Och så avslutade han riktigt empatiskt: "Och då är det prick en månad kvar till tentan!".
 
Tjoho. Så snabbt kunde man avtagga 200 pers på en mysig Luciafredag. Aja, trevlig dag ska det bli ändå. Vi har då en kort dag som sedan avslutas med sektionspub.
 
Idag hade vi den omtalade mässan för oss som går DoP - den så kallade DopExpo'n. Där fick alla årskurser ställa ut sina produkter och marknadsföra dem för alla besökare. Dessa bestod av nyfikna gymnasieelever och företag. Stundtals segt, men annars väldigt imponerande att se vad alla projektgrupper åstadkommit! Otroligt professionella produkter och montrar från majoriteten! Så coolt.
 
I söndagskväll samlades vi ett tjejgäng från gymnasiet och julbakade. Jättemysigt var det! Kan visa lite bilder senare. :)
 
Charmigaste studiegruppen! Tillsammans överlevde vi en lååång pluggkväll efter
skolans slut i onsdags .
 
/Andrea
 
 
 

RSS 2.0