Jordgubbsplockning

Hej alla!

Vaknade tidigt idag (eller tidigt och tidigt, klockan var 8.00 i alla fall) utsövd och redo att kliva ut i solen. Äntligen har det riktiga sommarvädret hittat hit efter två veckors ihållande regn! Så efter en timmes grillning ute på altanen så åkte jag och mamma till årets traditionella jordgubbssjälvplockning för att plocka ett stort lass av de röda bären. Vi fick ihop ett par kilo efter någon halvtimmes letande i hettan, gott ska det bli! Sedan drog vi vidare till Väsby centrum där jag hittade ett par tygskor och ett linne bland annat. En lyckad sommardag blev det!






/Andrea

Chokladgrottor

Kakmonstren, också kända som mig och Jessica, var som sagt i farten igen imorse, den här gången bakade vi "Chokladgrottor". Ett väldigt enkelt recept men ack så gott!

Här har ni receptet, vi bytte ut sylten mot blockchoklad samt gjorde en version av degen med kakao och en utan: http://www.kokaihop.se/recept/choklad-och-hallongrottor-2








/A

Midsommarfirande

Glad midsommar i efterskott allihopa!

Min midsommar spenderades hos Anna och Therese tillsammans med 15 stycken till vänner och bekanta. Dagen började med en springtur på egen hand, för att sedan handla inför kvällens middag tillsammans med Anna, Tess, Sandra, Evelina, Felicia och Petra. Vi gjorde god midsommarmat (minus sillen dock ;) ) som bestod av smoothies, fläskfilé i en god marinad, klyftpotatis, sallad och jordgubbar till efterrätt. Mycket lyckat blev det! Efter middagen började resten av gästerna droppa in och det blev sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll!

På kvällen sov Jess över, och självklart fick vi vårt bak-ryck igen så det blev bara till att ställa sig i köket vid tio på morgonen nästa dag! Den här gången fick det bli "choklad-grottor". Lägger in bilder plus receptet lite senare! :)
















Tack igen för igår allihopa!

/Andrea


Sommarlägret avslutat

Hej alla!

De här dagarna efter sommarlägret har mest, förutom att återhämta sig rent psykiskt, haha, gått åt till att träna, sova och äta, typ. Dagen efter lägrets slut kändes det, trots att jag aldrig upplevt det, som man hade en eländig bakfylla med huvudvärk och en desperat längtan efter att få sova trots att man just ätit frukost. Lägret blev i alla fall mycket lyckat! De fyra dagarna bestod av mycket badminton, andra sporter, Gröna Lund, korvgrillning, 5-kamp och disco. Tycker verkligen om att vara tränare för alla dessa små kommande badmintonspelare. :D Det var 70 stycken trötta men glada ungdomar som i lördags lämnade hallen, men ett bra avslut på säsongen blev det!

Idag ska jag ut och springa med nya pulsklockan (ska bara förstå mig på den först.. den har tusen funktioner men jag behöver bara EN - pulsmätaren!!) och sedan träna ikväll. Förhoppningsvis kan man sola lite senare också.

Några foton från lägret:





Ha en fin dag!

/Andrea

Jordgubbsgalen

Nu är säsongen för jordgubbar i full gång, mums säger jag bara!



Hittade två stycken ganska udda mutationer den här gången..


/Andrea

Personalfest

Hej!

Har idag jobbat sista passet i kafeterian för sommaren, nu blir'e inget mer receptionsjobb förrns till hösten! På kvällen hade även all personal som arbetat i receptionen under året avslutning som bestod av bowling och sedan en riktig lyxmiddag på Edsbacka Värdshus. Trevligt var det!

Några foton från dagen tagna med kameran i mobben:







Imorgon börjar sommarträningsschemat plus med träning som vanligt på kvällen, pust!

/Andrea

Student 2011

Gårdagen var en mycket händelserik dag, inte minst för alla studenter som gick ut gymnasiet! Jag, Sara, William och Jessica stod beredda vid Rudbecks entré för att försöka få en skymt av utspringet, dock var det rätt svårt tack vare alla hundra människor med alla plakat högt upphissade i luften som skymde sikten. Vi var i första hand där för att kunna gratta Anna, Therese och Erik, men Anna och Tess var de enda vi lyckades hitta i folkmassan. Vilka lyckliga och fina tjejer man hittade där bland familj och vänner! :D Medan de sedan åkte flak drog jag, Sara och Jess hem till mig för att fixa det sista på presenten och ta ett avsvalkande och behövligt dopp vid badberget för att sedan möta upp William igen och dra till systrarnas mottagning som blev minst lika trevlig!

En superlyckad dag blev det! Vill också gratta Anna, Therese och Erik ännu en gång - GRATTIS hörrni, ni har tagit STUDENTEN! :D ♥





















/Andrea

Metallskrotet borta for good!

Hej på er!!

Idag har nog varit den BÄSTA dagen på länge! Den började med skolavslutning i skolan med en show bestående av flera unika uppträdanden samt ett klassiskt tal av rektorn. Min första och sista avslutning med min klass också, då jag byter program till hösten från RIL/Natur till Natur/Natur.

Efter avslutningen blev det till att dra till ett mycket efterlängtat besök hos tandregleringen för att för all framtid bli kvitt plåtskrotet. Idag rök nämligen tandställningen som jag nu haft i 2 ½ år. Det känns riktigt skönt! Inget mer ont i munnen och behöver inte längre hålla handen för munnen under luncherna med rädsla att något otrevligt har fastnat i rälsen. Wiiiiieeeehooo!

Den sista bidragande händelsen som gjorde denna dag så bra var att min leverans av systemkameran kom i eftermiddags! Har så länge velat satsa på en riktig systemkamera, och nu äntligen hittade jag en bra ingångskamera till ett bra pris. Nu måste jag bara klura ut hur man använder alla tusen funktioner, blir väl läxan under sommarlovet att läsa igenom instruktionsboken ;)

SOMMARLOV!! :D


Ett litet collage från mitt första gymnasieårs skolavslutning.

/Andrea

En dag vid Vaxholm

Hej alla!

De här lovdagarna innan det riktiga sommarlovet har varit fulla, dock med en massa roliga saker! Igår åkte min familj till min morfar i Eskilstuna för ett litet trevligt besök, och idag var vi ett gäng bestående av mig, Anna, Tess, Sandra, Erik, Emilia, Sebastian, Henrik och deras kompis Elisabeth som åkte till Vaxholm för att där spendera dagen vid stranden. Dagen blev mycket lyckad med perfekt "strand-väder", bad, solande, beachvolleyboll, kortspel, pratande, skrattande, frukt- och glassätande i massor tillsammans med en hel del fotografering.

Jag och Sandra fick härliga bilder idag, men jag börjar med att lägga ut några av de 160 styckna som jag tog idag:


















Tack för idag hörrni! :D

/Andrea

RSS 2.0