Japansk loppis

Förra veckan gick jag och de andra Japannördarna Angelika och Katherine till en japansk loppis som varje år tydligen arrangeras i Hallonbergen. Trots det faktum att vi köade lika lång tid som vi faktiskt spenderade tid inne på marknaden (det vill säga ungefär en dryg timme), så var det en väldigt trevlig kväll! Jag hade hoppats på lite japanska köksredskap och sött kontorsmaterial, men främst såldes mangaböcker och kläder. Själv köpte jag inte mycket, men Angelika och Katherine hittade desto mer. En skojig bonus var att flera av gästerna var utklädda i cosplay- eller lolitaanda.
 

/Andrea

Sakurasäsong

Äntligen är det Sveriges tur att få blomma! I måndags tog jag och Philip en tur till Kungsan med förhoppningen att få njuta av körsbärsblommorna. Även fast vädret var blåsigt och molnigt så var vi glada över att hälften av träden faktiskt hade hunnit slå ut, trots att vädret varit sådär lagom soligt den senaste veckan. Lite svårt var det att få bra bilder när det var sådan brist på ljus, och speciellt på grund av all vind. Kameran hann liksom aldrig fokusera ordentligt. Mysigt var det i alla fall och jag hoppas att man hinner få en skymt till av det rosa havet innan säsongen är slut!

Någon dag ska jag under den här tiden på året vara i Japan för att uppleva Sakura på plats. En av punkterna på min Bucket list.
 
 
/Andrea

Födelsedagsknytis

I onsdags firades Katherine och hennes 21 år med knytis! Själv är jag helt såld på konceptet med knytkalas. Det är både praktiskt och blir mer personligt på något sätt. Alla får bidra och känna sig delaktiga och dessutom skapar det konversationsämnen när man nyfiket frågar vad alla har med sig och hur det har tillagat allt. Extra skoj blir det om olika kulturer är med på festen och det lyser igenom i valen av mat. Igår hade vi till exempel lyckan att bli bjudna på kinesiska respektive vietnamesiska vårrullar! Utöver det fanns paj, kakor och fräscha sallader på buffébordet. Jag och Philip bidrog med nybakat bröd med massa pålägg, tyvärr var brödet köpt men hade tiden funnits hade jag mer än gärna fångat tillfället för att baka.
 
Blev en supertrevlig och skrattig kväll med matkoma som bieffekt!
 
 
/Andrea

Privat chaufför

Glömde ju berätta! Förra veckan fick man lyxen att få en privat chaufför när min vän Sofia behövde lite frivilliga passagerare för hennes nya reklamjobb för Mazda. Hon ska under våren köra runt i några av Mazdas senaste bilar och ragga människor som vill provköra. Jag passade på att be om skjuts till Philip på Lidingö när jag annars ändå skulle åkt kommunalt. Snart ska Sofia byta till en av Mazdas senaste sportbilar vilket nästan innebär att man får tigga om en ny åktur.. Hehe.
 
Så om ni vill provköra en ny kraftfull bil från Mazda, eller behöver skjuts någonstans, är det bara att kontakta henne! Helt gratis och du behöver inte lämna ut kontaktuppgifter! Sofia S Lundblad heter hon på Facebook.


/Andrea

Spex och kex

Hej alla knasbollar!
 
Hur mås det? Själv har jag lyckan att kunna ta helg redan idag, eftersom jag har möjlighet att arbeta hemifrån imorgon. Nu börjar det dra ihop sig för kexet (också känt som det långa ordet kandidatexamensarbete) också vilket innebär en extra växel. Lämnade tillsammans med min kexkompis Angelika in delrapporten nyligen så hoppas hinna få feedback på den till nästa vecka. Man vill börja korrigera allt i tid innan deadline som ligger i början på maj.
 
I tisdags kväll var det dock inte kex som gällde, utan spex!! Maskinsektionens årliga Jubelspex gick av stapeln med dunder och brak. I år kände jag extremt många som varit med och bidragit på olika sätt, allt från engagemang i dekoren, foto, manus, som dirigent och regissör till att vara skådis! Blev lika imponerad i år som förra året. Wow vilka beundransvärda talanger som gömmer sig i alla blivande ingenjörer! Själv skulle jag kunna tänka mig att arbeta med PR eller foto inom spexet, men bara tanken att stå på scen gör mig mörkrädd.. Haha. Tur att alla olika roller behövs i sådana uppsättningar.
 
 
/Andrea

Batman VS. Superman

Igår var det dags för en av årets höjdpunkter på filmhimlen - Batman VS. Superman: Dawn of Justice! Jag hade lyckan att få gå med den värsta och bästa nörden jag känner, nämligen kära Philip! Det var nästan behövligt att ha en "översättare" med som hade koll på lite bakgrundshistoria under filmen, annars hade det varit en del man missat att notera och uppskatta. Utan att avslöja något så slutade filmen annorlunda mot vad jag trodde, men jag ger den högt betyg och kommer definitivt att se om den! Maffig och spännande som attan. Min kära nörd var nöjd också vilket ger mitt höga betyg lite trovärdighetsförstärkning, hehe.
 
Bild lånad från Huffingtonpost
 
/Andrea
 

RSS 2.0