Premiärlunch på Q

I torsdags hade jag och Sara vår efterlängtade lunch ihop på Q! Premiärsmakningen för oss båda. Äntligen hade våra scheman klickat tillräckligt bra för att vi båda skulle kunna luncha lite tidigare, för att slippa köerna, och prova en av KTH's finaste restauranger. Med bokhyllor som tapeter, högt i tak och maffiga röda gardiner som inramar de stora fönstren hör Q till de mest gästvänliga restaurangerna på campus tycker vi. Dessutom har de väldigt god mat och en fräsch salladsbuffé som kompletteras med saftigt bröd och hummusvarianter. Supertrevligt besök som vi får göra fler gånger!
 
 
/Andrea

Morfars födelsedag

Förra lördagen firades min fina morfar hemma hos honom med god mat och trevligt sällskap! Jag och mamma bossade i köket medan gubbarna pysslade med datorstrul på nedervåningen. Till sen lunch/tidig middag hade vi förberett gorgonzolatäckt baconlindad kyckling med grönsaker och gurkmejafärgat ris. Efterrätten bestod av kärleksfullt inhandlad tårta från Ica Maxi. :P
 
 
/Andrea

Skogsmullar på vandring

I söndags provade jag något nytt tillsammans med Philips vänner Ante och Benjamin. Jag har spenderat en del tid i naturens innersta skogar under grundskoletiden, men sedan dess har jag knappt rört mig i sådana områden. I söndags fick jag i alla fall göra ett återbesök med råge när vi under fem timmar vandrade 16 km! I novemberkylan tog vi oss över stock och sten och över vattensamlingar som krävde balanserande på smala stammar och grenar. Vi skonades hur som helst från regn vilket vi uppskattade mycket. Matsäck bestående av matiga mackor och varm choklad fick bidra med energi. Var verkligen en trevlig söndag med detta gäng! Även fast man efter cirka en mil började sakna asfalt får jag försiktigt erkänna.. På kvällen hade jag och Philip planerat att tillaga en omsorgsfull middag, men de planerna ersattes av en pizzabeställning. Att få sjunka ner i soffan med dessa i knät kändes extra drömlikt efter dagen. :)
 

/Andrea

Fjärilskokonger?!

I lördags var det middagsträff hos William med gamla badmintongänget! Tyvärr saknade vi Anna som var busy på annan ort med just badminton, men nästa gång hoppas vi att alla är samlade. Hoppas hennes tävling var framgångsrik! Själva pysslade jag, Therese, Sara och William ihop vietnamesiska rispappersrullar till middag med alla möjliga mumsiga fyllningar. Dessa bestod av färsk mango, avocado, räkor, kyckling, risnudlar och diverse grönsaker. Även fast maträtten liknar fjärilskokonger till utseendet så smakar de desto bättre! Det är dessutom en ganska social rätt att förbereda och liknar tacos till tillagningssättet med alla små skålar av fyllningar och sedan skal att lägga alltihop i.
 
Efter middagen blev det massa prat och skratt som sedan avrundades med ett par avsnitt av Vänner.
 
En fin lördagskväll!
 

/Andrea

Sushibuffe framför LOL-finaler

För knappa två veckor sedan samlades jag, Katherine och Philip hemma hos Katherines underbara lägenhet i Liljeholmen för att nörda till det ordentligt. Själv var jag där under upplärning kan man nog säga, hehe. Planerna var att titta på finalerna i League of Legends, som jag för övrigt att provspelat vid ett tillfälle men annars kan noll om, och sedan laga egen sushi. Trots att jag ofrivilligt nog råkade sluta ögonlocken något ögonblick (förlåt hörrni..!) så var det roligt att få höra på Katherines och Philips livliga diskussioner om vilka lag som förtjänade att vinna. Favoritaktiviteten på kvällen, även fast LOL-tittandet var väldigt lärorikt, får jag nog ändå erkänna var sushin.. Hihi.
 

/Andrea

Mellisinspiration

Senaste mellanmålskonceptet som jag fastnat för är varianten att fylla valfri glas-/plastburk med lager av overnightoats, yoghurt, chiapudding, muesli, avocado, bär, frukt, frön, honung, kokos eller annat som du tycker om. Dessa exempel använder dock jag mig av och de senaste veckorna har jag producerat följande varianter:
 
 
Mättande, gott, hälsosamt och går att variera i mängder! Tips! :)

/Andrea

Bra start på helgen

Hej alla fina!
 
Hur mås det och hur kickades helgen igång? Själv fick jag ett socialt och trevligt avslut på en händelsrik vecka samt en bra början på helgen. Igår eftermiddag träffade jag min glada kusin som var på besök i Stockholm från Skåne. Hon skulle besöka en vän i Uppsala men vi kunde boka in en fika i stan innan hon rullade vidare. Mycket pratades det om, allt från våra respektive utbildningar till planer inför julen. Superkul att hinna träffa henne, vi ses ju annars av geografiska skäl inte tillräckligt ofta! :)
 
Idag trotsade även jag och Sara regndropparna och tog en långpromenad genom regnet. Var ett antal veckor sedan vi hann snacka av oss sist så det var extra kul att få till en promenaddejt den här lördagen! Efter hemkomsten lekte jag lite husmor genom att städa övervåningen samt laga middag. Hade lyxen att få tillgång till en högrev så det blev en mustig högrevsgryta ikväll. Mums!
 
 
Hoppas er helg fick en lika fin start! :)
 
Andrea

Sharapova och Federer

Hej hopp!
 
I fredags utmanade jag och Philip varandra på tennis! Likt Sharapova och Federer svischade vi över banan. En prestigefylld match kantad av spänning och humör.. Hehe. Nejdå, det gick relativt lugnt till och vi skippade poängräkning denna gång. Var hur som helst väldigt roligt och svettigt. Är ju inte ofta man får lyxen att spela tennis! :)
 

/Andrea

Årets första tentaperiod över

Nu var det ett par veckor sedan jag kikade in här, ledsen för det! Ursäkten stavas t-e-n-t-a-p-e-r-i-o-d som varade i två veckor följt av några dagar ledigt efter de två skrivna tentorna. Nu är man tillbaka i de vanliga skolrutinerna men med en ny kurs som sällskap. Jag läser nu också en kurs vid namn "Industriell ekonomi, grundkurs", vilket alltså är min första kontakt med ämnen som kommer beröra min master Industriell ekonomi. Mitt första intryck av kursen är att det är intressant och något som jag kommer uppskatta att studera, vilket är en lättnad eftersom man aldrig vet helt vad man har att vänta sig riktigt när man väljer en ny inriktning.
 
Denna vecka består av en massa måsten som inte är pluggrelaterade i samma grad som vanligt. De är allt från läkarbesök, kurslitteraturköp, research inför eventuella utlandsstudier till kursval. Kan lika gärna avreagera mig lite vad gäller kursvalen inför vårterminen. Jäklar vad svårt det ska vara att hitta kurser som stämmer överens med alla kriterier! De måste vara på 6 hp, gå rätt period, inte krocka med övriga obligatoriska kurser, ha rätt behörighet och vara en "teknisk kurs" i rätt bemärkelse. GAAAAHH! Hoppas att detta löser sig för just nu känns allt som en djungel. Utöver detta behöver vi välja KEX väldigt snart (kandiatexamensarbete).
 
Har en bunt tidsinställda blogginlägg som kommer dyka upp här under veckan. Det är en lösning när jag inte hinner uppdatera regelbundet men ändå har bilder och saker att visa och skriva om. 
 
 Varma kramar till er allihop! :)
 
En ögonblicksbild från tentaplugget. Hade under några dagar lyxen att få sitta med Philips gäng som läser materialdesign under mitt plugg inför tentan i konstruktionsmaterial. Vilken expertpanel att terra med frågor alltså! Mutade med lite bakverk för att döva samvetet. :P
 
/Andrea
 

RSS 2.0