Noll-kollnollan

NU var det ett litet tag sen jag tittade in på bloggen sist! Dessa två senaste veckor har jag tillbringat på KTH från tidig morgon till sen kväll. Själva mottagningen hölls i Blå hallen med tal från rektorn, kårspex och kör. De två första veckorna på skolan har varit intensiva introduktionsveckor fyllda av "lära känna klassen"- aktiviteter, matteplugg, mattetenta, fester och många föreläsningar av bland annat företag, Unionen Student, Sveriges Ingenjörer m.m. Som nuvarande nolla och blivande etta har man blivit informationsbombad och utsatt för många nya intryck, och jag tror aldrig att jag kunnat sova så bra på kvällarna som efter dessa nollningsdagar. Ändå har jag hoppat flera aktiviteter för att spara på krafterna lite. Själva nollningen har varit ganska harmlös som tur var. De äldre studenterna som tagit hand om oss har varit snälla och när de har drivit med oss vilsna nollor har de gjort det med glimten i ögat.
 
Det finns så mycket att berätta egentligen att jag gör en kortversion av det hela där jag väljer ut Veckans...
 
...Chock: Maskinsektionen, som mitt program tillhör, ÄLSKAR att sjunga. Redan första dagen tvingades vi lägga pengar på en egendesignad och utformad sångbok fylld med punschvisor och annat "skoj". Denna bok får vi regelbundet ta fram flera gånger om dagen och välja en sång. Så mycket som jag har sjungit under dessa veckor har jag aldrig sjungit i hela mitt liv..
...Investering: I onsdags inhandlade jag min första kurslitteratur. OH MY GOD vilken dyr, fet och tung tegelsten till mattebok det var säger jag bara. BLÄ.
...Promenad: Maskinbyggnaden ligger ALLRA LÄNGST BORT från tunnelbanan på hela campus, så det tar ett bra tag att komma dit. Inget mig emot egentligen, bara att man ibland har ont om tid och då får småspringa, hehe.
...Upplevelse: Förra veckan gick jag på min första sittning och gasque, och det var roligt! God mat, trevligt sällskap och mycket sång.
...Framgång: Jag kunde läsa kartan över campus, och jag har inte gått vilse en enda gång. Victory!
 
 
 
Utanför fönstret har himlens portar verkligen öppnats på vid gavel, regnet bara öser ner. Så det här får bli en sista riktig mysdag inomhus. Kanske blir det lite bakning till och med. :)
 
Kram Andrea

Sommaren genom kameralinsen

Här kommer ett bildregn med några av alla de foton som vi knäppte i lördags under vår fotorunda. Enjoy!
 
Jag är så tacksam att jag har vänner som inte har något emot att agera modeller. Vad skulle jag göra utan dem? Jag skulle få foto-abstinens... Haha.
 
 
/Andrea

Skrik och skratt omvartannat

Jag har haft riktiga filmdagar den senaste tiden. I fredags tog jag en cykeltur med mamma till Elgiganten för att inhandla lite DVD:er och Blue-rays till nedsatt pris. Det blev I am legend samt Inception. Inception hör redan till en av mina favvofilmer, men I am legend hade jag och Pauline länge planerat att se tillsammans så det var på tiden att jag införskaffade den. I lördags satte jag mig på tåget till Märsta för att vi skulle ha ännu en mysig filmkväll med bland annat just den filmen på schemat. Efter att vi snyftandes hade sett klart på Titanic så var det dags för I am legend. Summan av kardemumman: jag gömde mig ynkligt bakom en kudde under nästan halva filmen medan Pauline somnade (troligen på grund av både tristess och trötthet stackarn).. Suck. Den filmen ser jag INTE igen!
 
Igår drog jag, Anna, Tess och William till Kista för att kolla på The Heat, den nya rullen med Sandra Bullock. Den var mycket riktigt en ordentlig actionkomedi, där jag tror F-ordet användes minst flera gånger i minuten.. Några riktiga skratt fick man dock, och jag kan rekommendera den!
 
I lördags tog jag, Anna och Tess en fotorunda i parken, så ni kan vänta er lite bilder senare!
 
 
 
Bilder lånade från IMDB samt huffingtonpost.com
 
/Andrea

Sommarälvan och jag

De här senaste fyra dagarna har varit fulla! Tre dagar har fyllts av jobb, tack vare Therese som hörde av sig om jag ville hjälpa till på lagret ett par dagar där hon sommarjobbar. Det var väldigt uppskattat, eftersom jag inte lyckats få något sommarjobb i år förutom några extra receptionspass. I måndags kväll träffades jag och Helena i centrum för att hinna snacka lite. Trots att jag nästan jäspade käken ur led (hade endast sovit fem timmar den natten och jobbat åtta timmar ovanpå det..) så hade vi det trevligt! I onsdags åt jag, Anna, Tess och William middag på Donken innan vi körde ett spinningpass ihop efteråt. Man var ju sådär lagom pepp på det efter all Mc'Donalds-mat, men det kändes bra efteråt i vanlig ordning, haha.
 
I söndags satte Jess och jag oss på cyklarna och trampade iväg till Ulriksdal. Vi hade innan laddat med en massa picnicmat och även bakat matmuffins med smak av äpple och morötter som vi tog med oss. Vädret var UNDERBART och vi cyklade längs med Edsviken hela vägen. På vägen dit passerade vi många små diskreta badplatser och stränder som jag inte hade en aning om att de fanns. Väl i Ulriksdal hittade vi en obeskrivligt vacker blomträdgård där vi såklart fotade loss rejält. På vägen hem stannade vi på en ensam brygga och avnjöt vår picnic och pratade i det oändliga. En perfekt sommardag! ♥
 
Självklart får dessa bilder från min och Jess cykelutflykt pryda dagens inlägg, visst såg hon inte lite ut som en vacker älva? Vilken vacker modell jag har som vän! ♥
 
 
 
 
/Andrea

Skolstartsshopping

I torsdags tog jag och mamma en prommis till centrum för att jag skulle få tillfälle att inhandla lite nödvändigheter av olika slag inför skolstarten om två veckor. Jag börjar skolan igen om PRICK två veckor!! Svårt att acceptera att sommarlovet redan är slut, även fast jag är väldigt nöjd med mitt lov. Körkortet spikades, kompistid har det blivit mycket av, en utomlandsresa med familjen också och en hel del tid för att slappa och ladda batterierna.
 
Hur som helst så shoppade jag loss lite inne på Tiger, den nya butiken i centrum, och kom ut med flera små saker att förgylla skolstarten med. Jag satsade på lite extra färger och former i år för att pigga upp hösten lite. Jag har inte gått ut på skolstartsshopping sen jag gick i grundskolan, hihi. Man kände sig nästan som liten igen när man var spänd inför att börja skolan. :)
 
Idag ska jag och Jess träffas för en cykeltur och picnic. Självklart tar jag med mig kameran, så somriga bilder kan ni vänta er imorgon!
 
 
Kram A

RSS 2.0