Bland brända mandlar, hemmagjord sylt och karuseller

Idag var det dags för årets andra höstfirande - Edsbacka marknad! Det är, förutom KTH's årliga fyrverkerishow, ett riktigt hösttecken för mig. Då är september snart slut och man har gosat in sig i höststämningen. I år traskade jag, Philip och William dit ihop för att insupa de goda dofterna från brända mandlar, donuts, kanderade äpplen och teer. Vädret var till en början lite ruggigt för att sedan övergå till genuin värme. Vi spelade två gånger på chokladhjulet men utan vinst, alltid en lika stor besvikelse knasigt nog. Går ju inte att undvika att dra upp förväntningarna varje gång, haha! Sedan kikade vi runt bland marknadsstånden på mumsig honung, teer med roliga namn, hemmagjord sylt från Småland och egensnickrade hantverk. Stämningen är verkligen härlig!
 
 

/Andrea

Overnight oats...

... eller också känt som birchermuesli är mina favoritfrukostar! Det enda som eventuellt kan slå detta är klassiska rågmackor med ost emellanåt. Hur som helst så är detta en frukostform som pappa tagit med sig från den tyska traditionen efter att farmor lärt honom. Helt enkelt havregryn som under natten fått svälla i vätska tillsammans med någon riven frukt och nötter. Den klassiska varianten består av havregryn, rivet äpple, russin och mjölk. Själv brukar jag variera äpplet med mosad banan, addera diverse frön och torkad frukt samt ersätta lite mjölk med yoghurt. Utöver detta brukar jag röra ner chiafrön för att öka på den "svällande effekten" hos havregrynen. Det går helt enkelt att variera beroende på humör och vad som finns i skafferiet. På min Instagram (deagram) har jag redan postat flera av den senaste tidens bircherfrukostar. Det är lätt att svänga ihop kvällen innan, är supergott, håller dig mätt länge och är dessutom så hälsosamt. Inspireras och prova gärna!
 
Kanel- och blåbärsbircher med skivad banan och pumpafrön
 
Choklad- och bananbircher med färska hallon och kakaonibs
 
Exotisk mango- och kokosbircher med yoghurt, melonkärnor och torkade dadlar
 
Äpple- och kanelbircher med yoghurt, blåbär och blandade frön
 
Banan- och chokladbircher med yoghurt, blåbär och flagad mandel
 
Äppelbircher gjord på Urkraft Rödbets- och chokladmuesli
 
Klassisk äppelbircher med jordgubbar, torkade dadlar och blandade frön
 
Favorit i repris: choklad- och bananbircher med yoghurt, blåbär, flagad mandel och kakaonibs
 
Äppelbircher med jordgubbar, yoghurt, torkade dadlar och pumpafrön

Kram,
Andrea

Sprakande färger inviger hösten

Nu tror jag hösten har börjat på riktigt. Eller snarare, nu FÅR den börja. För nu har den årliga fyrverkerikonserten på KTH gått av stapeln och det är liksom startskottet på hösten för alla studenterna. I ett par timmar parkerar man sig på gräsmattan inne på den stora innergården och njuter av vacker live-musik som avslutas med ett dundrande och färgsprakande fyrverkeri. I år var vi ett mysigt gäng på mig, Philip, Angelika, Viktor, Ante och Ylva som tillsammans njöt av kvällen. Hög mysfaktor på detta!
 

/Andrea

Tillbaka till KTH

Nu är man tillbaka till den välbekanta skolmiljön igen efter tre månader av härligt sommarlov. Har nu gått 1 ½ vecka i skolan och saknar redan sovmorgon och fria dagar. Samtidigt har ju vardagens rutiner sin charm och trygghet i vilken man vaggas in i den färgglada hösten. Läser nu fjärde året på civilingenjörsutbildningen och har därmed påbörjat min master i industriell ekonomi. Är änsålänge mestadels inspirerande och stimulerande kurser där vi redan hunnit påbörja ett projekt i gruppform för varje kurs, hjälp! Något skoj är att Campus kryllar av pokestops för de nördar som kämpar i Pokémon Go.. Hehe..
 
Inlägget får prydas av talangfulla Katherine som under en av våra mindre skojiga föreläsningar tecknade just dessa små elektroniska krabater. Så gulliga så man smälter
 
 
 
/Andrea

Breakfast bowl deluxe!

Att få börja en tidig och sömndrucken tisdagsmorgon med denna frukostskål gjorde minsann tanken på en lång skoldag lite lättare! Vill dela med mig av receptet nedan även om det går att variera i mängder. Byt ut frukter, nötter och frön mot andra favoriter om så önskas, eller varför inte komplettera med lite muesli eller granola som topping!
 
Banan- och chokladchiapudding
1 mogen mosad banan
1 msk chiafrön
2 tsk kakao
 
Resterande ingredienser
Yoghurt med 10 % fetthalt (turkisk eller grekisk) 
Skivad banan
Frysta blåbär
Kakaonibs
Flagad mandel
 
1. Blanda ingredienserna för chiapuddingen och låt stå i kyl över natten. Rör gärna om någon gång efter en timme eller så.
2. Nästa dag lägger du upp chiapuddingen i en skål och toppar med resterande ingredienser.
 
 
/Andrea
 

RSS 2.0