Årets höstindikator

Hej alla små höstlöv!

Är sååå sugen på hösten just nu. Visst, vi är inne i septembermånad men omgivningen skvallrar inte om den aktuella årstiden. Inga färgglada löv eller dansande blad som gett vika för gravitationen och nått marken. Uppskattar inte det sorgsna vädret men har lärt mig visa tycke för det smattrande regnet genom att ensam eller ihop med fint sällskap hitta mysiga aktiviteter inomhus. Även att plugga känns lättare när det regnar tycker jag för då har man inget dåligt samvete för att man sitter inomhus och ugglar.

I söndags kunde jag och William i alla fall bejaka den lilla höststämning som hittills hittat hit genom att besöka Edsbacka marknad! Det är verkligen en liten höjdpunkt på hösten att få gå dit och kika på alla stånd som består av allt från mat till kläder och annat småplock.
 
 
 
/Andrea

Chokladkoppen

Efter en dag bestående av självstudier i skolan invigdes helgen med bästa Pauline! Är så glad att vi kunde ses innan hennes hemresa till England imorgon. Vi åt middag för att sedan avrunda kvällen på ett mysigt café i Gamla stan vid namn "Chokladkoppen". Ute i den svala septemberluften satt vi uppkurade under filtar och sippade  på något varmt att dricka, om än ingen chokladkopp cafénamnet till ära utan varsin te respektive latte. Förutom att prata om hennes nytagna körkort - STORT GRATTIS TILL HENNE!! - så ventilerade vi den kommande hösten, hennes resa till Philippinerna och relationer.
 
Kan det inte bli jul snart så hon kommer hem igen?
 
 
/Andrea

Smoothie bowls

Hej alla på er mina höstlöv!
 
Känner ni av hösten ännu något? Tycker ni att det får kallas höst? Jag personligen känner höstvibbarna i form av att termometern har visat under 10 grader, att grannens löv har börjat ändra färg och att marken sakta börjar täckas av en tunn matta av nedfallna blad. Höstmyset börjar infinna sig! Man laddar upp med te, varma filtar, tjocka stickade sockor och ett väldigt myshumör och med allt detta förberett kurar man ner sig i soffan, alldeles själv eller med gott sällskap.
 
Mellan plugget ser jag till att få tid i köket som jag verkligen uppskattar, det är både min hobby och mitt sätt att varva ner efter intensiva vardagar. I helgen provade jag en ny smoothie bowl efter eget recept. Är lite smått förälskad i det matkonceptet. Man kan variera i mängder, det är gott och känns hälsosamt. Enda nackdelen, eller fördelen beroende på hur man ser det, är att det kräver liiite pyssel i alla fall innan man kan sätta sig ner och avnjuta innehållet i sin skål. Denna gång fick det bli naturell kvarg, mango och chiafrön toppat med banan, kiwi, solrosfrön och kokosflakes. En bra kombo! :)

 
/Andrea

Jessica på äventyr!

I fredags samlades vi ett gäng av Jessicas vänner för att i gott sällskap säga hejdå och fira det faktum att hon i ett år ska arbeta som volontär i Turkiet. Vi satt på en filt i Vasaparken där vi precis hann fånga solens sista strålar för kvällen, medan vi pratade om hennes kommande år. Verkligen spännande! Även fast vi tyvärr inte hinner ses så ofta längre så kommer jag sakna min fina kompis!

Innan resten av gänget kom satt vi och småpratade och småmumsade på Jessicas medtagna fika.
 
Kram på dig Jessica och hoppas du får ett grymt år!! :)


Ofrivillig åskådare på iForm-loppet

I torsdags var det dags för det efterlängtade iForm-loppet som gick av stapeln vid Täby Galopp. Var lite halvt bitter och besviken över det faktum att min förkylning hindrade mig från att delta i det planerade 10 kilometrarna, men istället fick jag glädjen att agera hejarklack för duktiga Philip och William som sprang 5 respektive 10 km. Med kameran i högsta hugg stod jag vid mållinjen i väntan på målgången. William lyckades till och med slå sitt rekord genom att nå 48 min och 15 sek! Blev lika glad som honom själv, säkert lyckligare. Haha! Tror jag "levde" lite genom honom under detta lopp som kompensation för mitt ofrivilliga icke-deltagande i tävlingen. Kunde i alla fall hämta ut årets snygga T-shirt och goodiebag, hehe. En liten tröst.
 
 

2016 tar jag revansch på mitt missade år!

/Andrea

Färgexplosion på KTH Campus

De två första veckorna i skolan har flugit förbi, men man kom snabbt in i skolrytmen. Höstens tidiga förkylning hänger sig envist kvar med hosta så börjar sakta bli lite otålig att få komma igång med den kära träningen igen.
 
I onsdags firades skolåret in med den årliga fyrverkerishowen på Borggården på Campus. Var lika vackert som förra året med klassisk livemusik i 1,5 h innan den sista halvtimmen förgylldes av en sprakande fyrverkerishow. En bra början på terminen! :)
 
 
/Andrea

Matlagningslördag

Hejsan hoppsan!
 
Hur mås det? Själv är jag rädd att jag lyckats fånga en förkylning, eller snarare att en förkylning lyckats fånga mig, så jag svär frekvent för mig själv för tillfället eftersom jag har årets enda lopp nästa vecka. Usch. Finns stor risk att denna tävling får strykas. Är så besviken eftersom man sett fram emot och har tränat inför den.

Hur som helst, igår var en muntrare dag utan förkylningstankar. Morfar kom på besök och det är alltid så mysigt för då hamnar middagar och fikatillfällen mer i fokus. Jag var nyfiken på att prova en del nya koncept i köket så jag började med frukosten på morgonen, lagade sedan lunch till familjen och till fika trollade jag ihop ett litet experiment till mig själv medan mamma, pappa och morfar mumsade på någon, för mig, allergiäggfylld kaka. Alla idéer tycker jag blev lyckade och kommer göras om! Var roligt att få tillfälle att prova allt. :)

Frukosten: Smoothie bowl bestående av egetkkomponerat recept av ingredienser som fanns att tillgå i köket. Naturell kvarg, hallon och chiafrön till smoothien och topping av banan, kiwi, kokos, pumpafrön och lite honoung.
 
Fikat: En upp- och nerlatte! Som magi lade sig kaffet i mitten.
 
Lunch: Vegetarisk lasagne gjord på zucchini, morötter, spenat och fetaost. Tips från Sara som resulterade i en jättegod lasagne!

/Andrea

RSS 2.0