Bullbak med Jessica

Helloooo,

har hela helgen befunnit mig i rackethallen i och med Vikingaslaget. Jag körde singel på lördagen, men gick inte vidare så kunde jobba mitt vanliga pass idag i kafeterian. Är slutkörd just nu. Har jobbat från halv åtta till klockan fyra med konstant betjäning av hungriga badmintonspelare. Har mest skött kassan den här gången, annars har vi i kafeterian plockat disk, tagit beställningar, fyllt på varor, lekt korvgubbe och svarat på frågor från diverse värmlänningar med mera. Mycket härligt folk är det dock som jobbar under tävlingar, bland annat Nathalie, Kalle, kalles lillasyster Anna, Sandra, Sofia och många fler. En lyckad helg!

Jessica sov även över från fredag till lördag, roligt var det att få uppdatera varandra och ses under en lite längre tid :D Vår nya grej har typ blivit att baka varje gång vi ses, så den här gången fick det bli kanelbullar. Min pappa fick vara provsmakare, en större kanelbullefantast finns inte, haha ;)

Vad gäller skolan så har det varit en intensiv tid med mycket plugg, men nu har jag avslutat två kurser och har förevigt lagt samhällskunskapen bakom mig. Känns enormt skönt! Anna hjälpte mig med kemin också så nu känns det bättre. Oroar mig så mycket, måste lära mig att ta en dag i taget :) 

Nu väntar ett sportlov fyllt av mycket plugg, jobb och mycket träning, och förhoppningsvis lite, lite vila också :)

Här kommer några foton från mitt och Jessicas kvällsbak, fotona från helgen kommer senare.



Före gräddningen:


Efter:


Jess med resultatet ;)


Vi hade inget pärlsocker att strö över så det fick bli råsocker
istället, men det var nästan godare kom vi fram till! :D


Yum! :P

/Andrea

Go'morgon!

Go'morgon hörrni!

Fick en liten sovmorgon idag så tänkte passa på att lägga upp några foton sen serien i lördags. Det blev så många bilder och kunde inte välja ut de bästa, så slängde ihop ett gäng till ett collage. Enjoy ;)



Ha en bra fredag!

/Andrea

Inskolning av en barndomsvän

Hej!

Har idag haft en väldigt trevlig dag! Jobbade i kafeterian som vanligt, men fick idag sällskap av min gamla vän Sofia och hennes kompis Jennifer. Jag och Sofia har känt varandra sen vi föddes och vi hade inte setts på nästan två år, så det var riktigt kul och lite nostalgiskt att träffas igen! Hon och Jennifer ska börja jobba i kafeterian nu under tävlingar och hundutställningar så de fick gå på en liten "inskolning" med mig. Hoppas vi kommer kunna ses mer nu, tiden har liksom bara runnit iväg och vi har aldrig tagit tag i att ses. Hur som helst så var det väldigt kul!

Igår var det serien på hemmaplan som gällde. Vi vann första matchen mot Södermalm men förlorade andra med flera irriterande jämna matcher mot Spårvägen. Många bra matcher plus klubbens härliga människor gjorde dagen lyckad. Kändes skönt att kunna ha lite kul efter alla dessa veckor fulla med plugg..

Fotade mycket igår men de bilderna får jag lägga upp senare, kika gärna in lite senare i veckan! :)


Bjuder på denna bild istället som kompensation. Mina kollegor
idag ;) Sofia som är kameraskygg plus Jennifer som
väger upp det hela.

Mvh: Andrea

Glad Alla ♥-ns dag!

Glad Alla hjärtans dag hörrni!

Jag tillsammans med flera i min klass pratade delvis idag om att det inte alls känns som Alla hjärtans dag idag. Vi har det så stressigt i skolan just nu och det påverkar humöret mycket, och på Alla hjärtans dag ska man ju känna sig lycklig. Vår skola verkade däremot känna tvärtom för de hade satsat ordentligt på aktiviteter och utsmyckningar i kärlekens tecken. Geléhjärtan delades ut, uppträdanden pågick i kafeterian och skolan var vackert dekorerad i rosa. En helt okej måndag blev det däremot, förutom att jag ännu en gång fick skippa en träning (har inte tränat alla tre gånger i veckan nu på en månad) ikväll. Så tråkigt, men på onsdag är det serien - tagga!



Hoppas ni fick en mysig dag i alla fall med era närmaste ♥

Go'natt

/Andrea

Snökaos

Hej på er!

Idag har nog varit vinterns värsta dag vad gäller snö. Idag verkade samhället stå stilla under morgonen då snön låg 3 decimeter djup. Bilar kom knappt ut från sina uppfarter, fordon fastnade i snön, kommunaltrafiken var inställd i hela länet och flera skolor annonserade att eleverna inte behövde ta sig till skolan. Tack vare att jag bor med gångavstånd från skolan så kunde jag ta mig dit utan större problem, men när man väl kom till skolan så var den halvtom på folk. Hade prov första timmen och min klass hade otroligt nog lyckats ta sig dit i tid trots att de bor långt härifrån, men under alla andra lektioner så var vi antingen hälften så många eller max sju pers. Vilken ruggig vinterdag säger jag bara!

Om två veckor är det sportlov och jag räknar minuterna. Har verkligen en déjà vu från 9:an då plugget hängde över en konstant med prov och andra dead lines. Har haft så mycket nu ända sedan jullovets slut att jag verkligen börjar känna mig splittrad nu. Är så glad att jag inte följde med till Kristinehamn för klubbresa, hade aldrig förlåtit mig själv för att inte hinna med skolan. Hoppas att alla prov går bra så kommer sportlovet kännas underbart.

Så har idag gått i skolan (så gott det gick :P), ätit lunch med Sara och Elias, haft en del rätt roliga lektioner faktiskt, varit tränare med Sara efter skolan (och alla våra elever kom trots snökaoset!) och har sedan pluggat.

Hoppas ni får en skön helg!

/Andrea

En ny Anja Persson

Hej på er!

Kom tillbaka från Lofsdalen sent i söndagskväll. Överlevde skidhelgen utan några som helst brutna ben eller ens blåmärken. Eftersom jag var ensam i klassen om att vara i nybörjargruppen så fick jag sammanlagt nio timmars privatundervisning under de tre dagarna i backen, riktig lyx! Lärde mig mycket och kunde redan andra dagen åka i de röda backarna. Jag hade väldigt låga förväntningar gällande själva skidåkningen (eller att ens kunna stå på dem), men det gick förvånansvärt bra! Det blev en lyckad helg där man lyckades lära känna klassen bättre genom många skratt och roliga stunder. Sömnbrist och en trött kropp kom jag hem med men jag är glad att jag följde med på resan.

Här bjuder jag på en rejäl bildbomb:


Det var typ party på ditresan, jag skojar inte ;) Haha


Frukosten :)


Första morgonens soluppgång :)


Glada skid-/snowboardåkare.


Fina flickor :)


Mina skidor som jag svischade nerför backen med, hehe.


Emma och Sandra i liften ;)


Här lånade Carolina min kamera för att få några bra bilder till vårt
Lofsdalenarbete.


Sa ju att typ alla i min klass är proffs på skidor ;)


Färgglada Agnes :)


Carro i backen. Riktigt härlig bild!


Axel, Alexander, Emma och Sofie vid middagen.


Hela klassen under offpistföreläsningen.


Sedan blev det mys hemma i vår stuga på kvällen, kul var det!


David blev attackerad av Emma med sprutgrädden :P


Under den åtta timmar långa hemresan så däckade alla efter en
intensiv helg.


Ragna och Ida :)



Avslutar detta långa inlägg med en utsiktsbild från backen.

Idag har vi haft idrottsdag i skolan och jag valde skridskor, så åkte under förmiddagen och hann hem och pluggade på eftermiddagen. De här kommande veckorna fram till sportlovet blir inte roliga..

/Andrea

RSS 2.0