Dumplings- och spelkväll hos Sara

Gårdagen blev en riktigt bra start på helgen! Förmiddagen fylldes som vanligt av lektioner, men skoldagen tog slut redan vid kl 12, där en lunch med William var inbokad! Vi åt på KTH-biblioteket, och efteråt fick han en rundtur runt Campus. Kändes kul att få visa var man spenderar en så stor del av sin tid! Sedan skiljdes vi åt för några timmar, där jag passade på att få lite matteplugg gjort, innan vi åter möttes upp för att på kvällen ha dumplingsbak samt spelkväll hos Sara. William var degansvarig, Sara såsansvarig och jag fick ha hand om kokningen. Efter att vi noga följt instruktionerna som jag fått från Katherine angående tillagningen fick vi smaka, enligt oss, väldigt goda kinesiska degknyten! Mums! Det är en väldigt social maträtt att laga, eftersom det kräver en del pyssel vid matbordet för att få ihop dem. Sedan strålade Anna och Therese samman med oss framåt kl 10 på kvällen, där sällskapsspelandet tog vid. Supertrevlig kväll!
 
 
/Andrea

Mina lunchlådor

Skulle jag ha tid för att lägga ner krut på inspirerande lunchlådor så skulle jag verkligen göra det. Jag tycker generellt att det är roligt att pyssla i köket med olika maträtter och kompositioner. Dessutom piggar det upp skol- eller jobbdagen betydligt om man har en rolig lunchlåda att se fram emot! I terminerna är det dock samma ingredienser som genomsyrar mina matlådor. Det varierar för det mesta mellan kyckling, bulgur, couscous och mackor i olika variationer. Om det blir några rester från tidigare middagar kan det hända att sådant blir matlåda till dagen/dagarna efter. Min utmaning i år blir att försöka variera mig lite mer.
 
Tänkte i alla fall dela med mig av hur mina luncher under det senaste året sett ut. Ibland kan det kanske vara roligt att se vad andra har med sig, det tycker i alla fall jag. :P
 

/Andrea

Höststämning och nostalgi på Edsbacka marknad

Denna söndag fick hög mysfaktor genom en tur till traktens höstmarknad - Edsbacka marknad! Jag har de senaste åren inte kunnat besöka den eftersom min jobbpass i rackethallen krockade ofta krockade, så det var ett tag sedan sist. Det är alltid lite nostalgiskt att traska runt bland alla bord och vagnar fyllda av allt från godis, kläder, hantverk, hemgjord mat, heminredning tillsammans med tivoliattraktioner, för det är en tradition vi har haft ändå sedan vi flyttade hit. I år följde William med och gjorde därmed sin premiärtur dit. Våra första köp blev nygjorda brända mandlar - mums! Det hör till när man promenerar runt och kikar på alla varor.
 
Skulle egentligen åkt in till skolan för att plugga med några kompisar, men det kändes för lockande att stanna hemma. Blev lite mindre plugg gjort men håller tummarna inför provet imorgon. Känner mig inte helt säker denna gång, hade behövt lägga ner mer tid, men hoppas att det räcker för att få tillräckligt många behövliga poäng. Får se hur det går.
 
 
Hösthälsningar från Andrea :)
 

Jahopp, vad händer nu?

Tjabbatjenahallå!
 
Hur står det till? Själv har jag nyss kurerat mig från en snabb förkylning som bestämde sig för att bryta ut i söndags - dagen innan terminens första prov. Great - not. Hur som helst, så mår jag bättre nu. Det kan jag sakna när man blir sjuk under terminerna - det här tillfället att för några dagar utan dåligt samvete ligga nerbäddad i soffan med något varmt att dricka och tycka synd om sig själv.. Hahaha! Det hinner man tyvärr inte när plugget knackar en på axeln.
 
Mycket har hänt i Sverige senaste veckan i och med riksdagsvalet i söndags. Regeringsskifte med en Socialdemokratisk regering som med ljus och lykta söker villiga samarbetspartners, där Vänstern och SD gallrats bort, för att kunna få majoritet i Riksdagen. Ska bli spännande, och nervöst, att se hur allt löser sig. Löfven har lovat många förändringar för kommande mandatperiod under valrörelsen gång, men inga garantier finns för att han får stöd nog i Riksdagen att genomföra dem. Personligen är jag djupt besviken över valresultatet, samtidigt som jag tyvärr kan förstå det lite grann. En så kompetent regering med Alliansen verkar inte ha varit tillräckligt uppskattad. Svenska folket verkar ta Sveriges stabila ekonomi för givet, medan det egentligen är en merit för Sverige att ha klarat finanskrisen så pass bra i jämförelse med andra länder. Samtidigt verkar de inte spela någon roll - för svenskarna ville ha förändring. Något nytt. Och detta erbjöd inte Alliansen, i alla fall inte i tillräckligt god tid före valet så att väljarna hann ta till sig det. Samtidigt har det fått ramaskri att SD lyckats avancera till Sveriges tredje största parti. Lite läskigt, men också samtidigt förståeligt. Integrationspolitik är något som övriga partier inte vågat tala om i rädsla att förknippas med SD.
 
Veckan har annars bestått av plugg och många roliga stunder med trevliga människor. Idag spenderades lunchen med fina Helena som precis börjat läsa Teknisk kemi på Campus. I övrigt träffar man konstant människor man känner från gymnasiet och grundskolan både på Campus och på bussen till och från skolan. Lite överraskande varje gång. :P
 
Bild lånad från: www.newsmap.se - JEANDERs val 2014
 
/Andrea

Fyrverkerikonsert

Nya terminen firades i onsdags med en sprakande färggrann och musikalisk tillställning i form av Kungliga Tekniska Högskolans årliga fyrverkerikonsert. Höstens två första veckor har passerat i blixtens hastighet och första provet är redan på måndag. Det var därför med en liten lättnad som ett stort gäng av oss spenderade onsdagskvällen på en trappavsats på Borggården inne på Campus för att slappna av och njuta av uppträdandena och fyrverkerierna. Maffigt var det, och väldigt välordnat, bortsett från en liten diskret och oplanerad eldsvåda som råkade få liv bredvid scenen under showen. Försökte desperat fota med mobilkameran i mörkret, men fick endast några få fina bilder. Håll till godo! ;)

 
/Andrea

Skolstart

Igår satte man sig åter officiellt i skolbänken efter ett kvartal av sommarlov. Det kändes både skrämmande bekant trots att det gått så pass lång tid sedan man stirrade på griffeltavlan sist, samtidigt som man ändå kände sig utvilad och redo inför att dyka ner i böckerna igen. Känner mig inte desto mer sugen på att ta itu med all matte och fysik igen, men efter årskurs två är basåren avklarade och man börjar få välja lite mer själv vad man vill läsa. Dessutom var det såklart superkul att få träffa alla klasskompisar igen!
 
Vi hade för ovanlighetens skull ett långt hål mitt på dagen igår, som i förväg hade fyllts av ett planerat lunchbesök Nooshi - vår absoluta favoritrestaurang! Pauline hakade på också vilket var jättetrevligt! Mätta och belåtna vaggade vi efteråt tillsammans till skolan för dagens sista föreläsning i Hållfasthetslära. En mumsig start på terminen blev det! Första skoldagen avslutades sedan med en tre timmar lång utbildning inför handledarjobbet i studieteknik som jag anmält mig till nu i höst. Ska bli spännande att få dela med sig av sina KTH-erfarenheter till alla nyblivna ettor. :)
 
 
/Andrea

RSS 2.0