Portugal imorgon!!

Har just avslutat min packning inför morgondagens avresa till Portugal - Algarve. Jag, Anna, Therese ska tillsammans med vår tränare Harry och hans fru åka dit för att i en vecka gå på ett träningsläger med spelare från England, Danmark, Portugal med flera, och de spelarna är under elit-nivå i deras länder. Visst rent klassningsmässigt så är vi de med men att jämföra oss med dem blir tufft. Det kommer bli intensivt och VARMT, men spännande, något nytt och superbra träning.

Resten av skolveckan har också gått bra. Plugget har som sagt dragit igång sakta men säkert, de tidiga mornarna och alla träningar rullar på som vanligt. Kommer bli en hel del att hinna ifatt med när vi kommer tillbaka. Det är nackdelen med att läsa i block och koncentrationsläsa som R.B gör, frånvarar man från ett par lektioner så missar man desto mer..

Det blir en tidig kväll idag eftersom vi ska åka hemifrån 4:15 imorgon bitti (eller natt). Säger bara en sak: Anna och Therese, NU FÅR VI TAGGA TILL! ;D


Hörs om en vecka!

/Andrea


Lunch buddies - ett måste?

Tja!

Har nu avverkat över halva min första skolvecka i nya gymnasiet. I måndags hade jag nästan alla lektioner som jag kommer ha i period 1 så jag fick träffa majoriteten av mina lärare. Än så länge så har alla gett mig bra intryck, fick ju som tur var inte den läraren som kastar stolar.. ;) Man har träffat på flera från förra klassen bland annat Oscar, Elias och Christoffer med flera, roligt var det att se dem igen efter sommaren! Skolan är megastor och har än så länge inte gått vilse eller kommit försent till någon lektion, något som jag är ganska stolt över faktiskt om man har mitt lokalsinne. Har garderat mig genom att komma en halvtimme i förväg varje morgon i för sig för att hinna orientera mig till respektive klassrum, men men..

Något som dock härjar i skolan är en ständig hets om att ha en lunchpartner. Att äta själv är i princip uteslutet och vid början av varje ny period och nytt schema så kollar man runt med alla man känner för att se om man har samma lunchtid så man kan äta tillsammans. Visst det är väl inte kul att äta själv, men är det så farligt verkligen? När jag däremot nämnde det för Anna och Therese som just går trean i samma skola så blev jag bemött med världens mest skrämda och desperata ansiktsuttryck och de protesterade högljutt om att det får jag inte göra. Ring och sms:a runt, ät med någon i din mentorsgrupp eller vad som helst, det är enkelt - du kan inte äta själv, tänk om folk tror att du inte har några kompisar? När jag pratade med Sara som går i tvåan så fick jag däremot ett mer avslappnat svar att det mest är folk som hetsar upp sig i onödan, det lugnade mig lite ;) Intressant är det i alla fall, alla skolor har väl sitt? :P



Jag har plugg, men måste ta itu med packningen inför avresan på lördag istället nu. Det börjar bli lite ont om tid.. Efter det blir det tränarmöte i hallen och sedan träning.

/Andrea


Säsongpremiär i Komet

Hello!

Har idag spenderat dagen i Komets rackethall för att delta i Komets Hösttävling. Säsongens första tävling blev rolig och väldigt svettig, och gick resultatmässigt ganska bra för klubben. Själv körde jag A-klass för första gången och det gick bättre än väntat (dock med lite tur). En rolig dag blev det i alla fall!

Just nu är jag så trött så skulle lätt kunna somna över tangentbordet.. Förstår inte var den tröttheten kom ifrån, visst tävling och fysisk ansträngning efter dagen, men resten kommer nog som biverkan efter veckan. Att börja i en ny skola tar väl på krafterna psykiskt antar jag.


Sara under singeln, Sara på andra sidan :)


William och Anna som gör the so called "Anna-pose" ;)


Anna vid godiset :P


Det hängde en cool lampa i Komethallens kafeteria, kan ni gissa
vad det är? ;)


Imorgon är det utbildning som gäller, dock en tidig morgon igen... "suck"

Mvh: Andrea

Skogsmulle för en dag

Hej!

Idag var min andra dag som gymnasieelev, och mina förstaintryck av skolan, klassen och min mentor är positiva! Igår fick vi träffa alla och göra några "lära känna-övningar" och blev sedan överösta med information. Det var mycket att ta in, men som sagt, det gick bra ;) Min mentor är dessutom min förra tränares pappa som arbetar på skolan, lite kul men han är bra så det är helt okej :P Vårt schema är jag lite nervös för, men det får vänta tills på söndag när vi får dem.
Idag samlades vi allihopa den härliga tiden 8.20 (andra program fick sovmorgon..) för att i små grupper gå på en vandring i komunens skogar! Alla fick endast en karta till hjälp, och min grupp hann dessutom med ett litet äventyr innan lunchen. Vi gick vilse som ledde till minst en timmes extra onödigt  runt-irrande i skogen. När lokalsinnet tröt så åkte folks iPhones fram, och med hjälp av Google Maps och en elektronisk kompass så hittade vi till mötesplatsen. Hehe, men kul hade vi faktiskt ;)

Så det hade vi naturare för oss fram till halv två medan andra hade sovmorgon, hehe ;) Efter skolan gick jag till hallen tillsammans med de andra för att hjälpa till att ställa i ordning inför en tävling imorgon. Vi ska däremot köra i Komet, så vi håller tummarna för att det går bra där också. Jag känner i halsen just nu men hoppas det går över..

Första bilden föreställer när vi försökte orientera oss med hjälp av kartan och Google Maps ;) Och den andra när vi fick simma över sjön med våra kläder i torrt förvar på en uppblåsbar båt.




Hoppas ni får en trevlig fredagkväll!

/Andrea

GAAH! Skolstart imorgon!

OH MY GOOOOOOOOD!!! Imorgon börjar skolan! Vi börjar gymnasiet, i en ny skola och i en ny klass med nya lärare. Det sköna är ändå att jag spenderat relativt mycket tid där redan eftersom vi har haft lektioner där genom åren med mera så det känns inte helt främmande. Som skönt är så känner jag också väldigt många som går där, bara inte någon i min klass. Hoppas det kommer att gå bra, det är spännande men väldigt nervöst :S

Så det här är sista sommarlovsdagen. Jag ska chilla och bara njuta av den och sen blir det träning på kvällen, för det här blir i princip min sista vilodag på två veckor minst. Nu börjar skolan, det är tävling och utbildning i helgen och sen är det Portugal! Idag var min absolut sista sovmorgon också för lika lång tid framöver, så gissa vem som INTE gick upp innan tolv..? ;)

Mitt sommarlov har varit så lyckat. Jag har hunnit resa utomlands, vara jättemycket med mina vänner, tränat ännu mer, varit på två läger och samtidigt kunnat ladda batterierna genom en hel del dö-tid. Ännu en sommar att minnas under det ruggiga vinterhalvåret :)


Sena och ljumma sommarkvällar kommar jag att sakna ♥

/Andrea

Hemma från Upptaktslägret!

Hej!

Är nu hemma från upptaktslägret i Kristinehamn med klubben. Efter askul dagar med mycket badminton, träning och skratt så känner jag att dragningskraften till sängen börjar bli övermäktig.. Jag sumerar kort de fyra dagarna som vi var där i alla fall. Vi har haft sammanlagt tio timmars träning har jag för mig, och spenderat resten av tiden till andra aktiviteter som kanotpaddling, bad, prat, allmänt mys i stugorna och runt lägerelden på kvällarna, minigolf, lekar med alla deltagare och massor med annat. Plus en väckning kl halv två  igår natt får jag ju inte glömma - då var det nämligen dags för en löprunda! Oh my god... haha! Jag, Anna, Tess och William hade tur och fick dela stuga också, och vi och tillsammans med alla andra härliga personerna i vår klubb har delat hur många skratt och minnen som helst under helgen. Ett superlyckat läger! :D En bra början på säsongen ;)

Fotade relativt mycket också så bjuder på ett snabbt collage med några av bilderna. Kanske om jag har tid så lägger jag upp separata bilder (så man ser bättre) senare. Hade dock så svårt att välja så körde ihop dem allihop till en sammanfattning tills vidare.



Har försökt få med lite av allt, dock inte på tågresan och träningen.

Nu ska jag sova, äntligen. Zzzzzzz.... ;)

Mvh: Andrea

Konsten att packa

Hej!

Håller just nu på med packning inför avresan till Kristinehamn imorgon. Vi kommer sova i stugor den här gången så sovsäck och luftmadrass (som tar enorm plats) behövs inte, dock behövs fler ombyten, en extra handduk för eventuellt bad m.m. Roligt kommer det bli i alla fall! Mycket badminton och men också en hel del annat. Så ska vi försöka att undvika att tänka på det hemska faktum att skolan börjar om drygt en vecka..



Min packning inför Skånelägret förra året. Lyckligtvis så behövs bara halva
mängden packning den här gången ;)

Men askul fyra dagar kommer det i alla fall garanterat bli, alla klubbresor med både tävlingar och läger har hittills blivit oförglömliga ;)

Hörs tidigast på söndag!

/Andrea

Den bästa julklappen

Tja!

Den här dagen har känts jättelång, och klockan är bara fyra. Hmmm, kan det ha något att göra med att jag gick upp innan kl 9 för en gångs skull? Hehe. Hade hur som helst en tandläkartid att passa så fick dra mig till Folktandvården det första jag gjorde. Nu är det förhoppningsvis bara ett par månader kvar innan metallskrotet, också känt som tandställning, åker ut till jul. Det blir den bästa julklappen någonsin i så fall! :) Fortsatte sen att fixa lite andra ärenden medan jag ändå var i centrum och åt sen lunch med mamma i food courten.

Igår var det träning med Anna, Tess och William och det var vår sista sommarlovsträning innan lägret och vår tränare kommer tillbaka. Roligt och bra spel var det i alla fall! Morgondagen blir ägnad åt packning till upptaktslägret som börjar på torsdag, det kommer bli sååå kul! :D



Ska nog kolla lite på EM i simning snart, annars blir nog kvällen lugn.

/Andrea


"Raindrops keep falling on my head.."

Hej!

Har idag varit ute och sprungit med Anna på morgonen, och detta är officiellt mitt sista springpass enligt träningsschemat - jippey!! :D Ett sexveckors schema som vi fick av vår tränare när sommaren startade är nu klart, och nu på torsdag börjar lägret som sedan drar igång säsongen på riktigt. :D

Jag, Anna, Tess, William, Sandra F och Sofia skulle egentligen ha grillat i Vaxholm idag, men klokt nog bestämde vi oss för att inte chansa med tanke på regnet som förväntades komma under eftermiddagen. Så det slutade med att jag, Anna, William och Sandra var hos Sandra och kollade på en film. Vi hann precis ta oss dit innan det började regna kraftigare. Men jag måste erkänna att William ( som älskar regn ;) ) har rätt i att regn kan vara mysigt och avslappnande. När man sitter inomhus och hör regnet smattra mot fönsterrutorna så kan man inte låta bli att slappna av. Dock upplevde vi nackdelen när vi skulle cykla hem efter filmen.. Vägen hem kändes längre än vanligt och när vi skulle skiljas åt var vi båda plaskvåta och lite smutsiga efter att pölarna sprätt upp på byxorna. Men säger som William igen: är man ändå så blöt så spelar det ingen större roll ;)



Men hoppas ändå att morgondagen blir lite torrare ;)

Mvh: Andrea

Myrinvasion i Rösjön

Hej hej!

Hela veckan har bestått av träning, träning, träning som vanligt, så det har inte hänt något speciellt utöver det. Fick dock reda på idag att vår skola börjar den 19:e istället för den 18:e som jag först trodde. Där vann man en extra sommarlovsdag, det tackar man för. Nu är det ju bara två veckor kvar på sommarlovet och sen börjar gymnasiet, och nästa vecka drar första träningslägret igång. Både sorligt, roligt, nervöst och spännande, blandade känslor för att lovet snart kommer till sitt slut..

Har idag i alla fall tillbringat dagen i Rösjön med Anna och Therese. Vi badade, solade och pratade, väldigt skönt var det :) Det enda jobbiga var alla flygmyror som bokstavligen attackerade stranden och fyllde luften så vi blev halvt galna, haha.

Imorgon ska jag, Anna och Tess springa sommarens sista konditionspass (TJOHOO!! :D), och sen blir det grillning i Vaxholm med ett gäng.


På stranden :)


Vårt vackra sandslott, till och med med en vallgrav ;)


Anna och Therese :)



Vi hade tur, stranden var inte alls lika överbefolkad som förra
gången vi var där :O


Uppdaterar det här inlägget kanske senare med fler bilder.

Nu ska jag bänka mig framför Tv:n, DN-galan i friidrott pågår just nu :D

/Andrea

En extra blöt springtur

Hej alla!

Satte idag klockan lite tidigare för att gå ut och springa med Anna och Therese vid halv tolv, så jag har precis ätit frukost nu. Våra planer för gårdagen blev ganska så misslyckade när vi tre hade planerat att springa trots regnet för "det går säkert över snart" (önsketänkande det var vad det var..), så vi möttes i parken - jag redan plastvåt trots regnjackan och systrarna under ett gemensamt paraply. Haha, vi hittade skydd och insåg att det nog var bättre att vänta tills regnet gav med sig. Grilla i regn har vi lyckats med tidigare men inte springa, hade varit kul att kunna bocka av det också på listan, hehe.
I alla fall så drog vi till mig för att vänta ut regnet som aldrig gav med sig, men vi fördrev tiden och det blev en ganska trevlig eftermiddag ändå :) Sen skildes vi åt för att hinna byta om till träningen på kvällen.
Träningen var också rolig och speciellt eftersom hallen var full med folk. Nu börjar träningarna snart på riktigt! :D


Tess och Anna tar skydd från spöregnet ;)

Hoppas ni får en trevlig dag!

/Andrea

Vinbär i mängder

Hej!

Har idag varit i Eskilstuna och hälsat på min morfar med familjen. Min pappa hade lovat att fixa hans nya dator (yes it's true, morfar har gått och blivit teknisk..), och vi andra umgicks med kusinerna och deras mormor och morfar som kom på besök. Trevligt var det :) På kvällen avslutades dagen med en god pizza, jag fick ta en utan ost men väldigt gott var det i alla fall :)

Nu ska jad börja dra mig mot sängen, gick ju upp klockan nio imorse och det är man inte van vid ;)

Men några bilder sen dagen först:


Vinbärsplockning blev det också som resulterade till en kaka lite
senare :P


Vackra är de :)


Frederic och Sophie - kusinerna, som just här är väldigt
fokuserade på glassen ;)



Kvällens pizza =)


Solnedgången från baksätet. Hemresan bjöd inte på roligare
bilder än så tyvärr ;)

Go'natt!

/Andrea

RSS 2.0