Årsresumé

Gott nytt år!
 
Jag tänkte följa trenden och traditionen att göra en årsresumé av året som gått, några axplock av mitt 2012. Hoppas annars att ni får en trevlig nyårsafton och en god start på det nya året!
 
Inledde vårterminen med att gå på Swedish International Stockholm i Eriksdalshallen
för att kolla på proffsbadminton. Alltid en årlig tradition som badmintonnördar längtar efter!
 
Jag och Jessica bakade nästan varje gång vi sågs. På bilden ovan var det muffinsbak
som gällde!
 
Jag drack min första kopp kaffe. Det smakade inte så gott som jag hoppats..
 
Elias 18-årsfest!
 
Anna och Tess fyllde 20 år! Då traskade jag och William hem till dem och gav dem
hembakta muffins.
 
Mamma fyllde 50 år så vi firade henne.
 
Valborg med trevligt folk.
 
Härliga stunder med dessa typer.
 
Många trevliga luncher i skolan.
 
Mina livlinor i Kemi B som piggade upp kursen, Joel och Johan.
 
Jag och Sara firade med tårta att vi avslutade våra respektive slit-kurser. Engelska C
för hennes del och Kemi B för min. Wiiieee!
 
Terminsavslutning med receptionsjobbet på O'Learys med mat och bowling.
 
Sara tog studenten!
 
Jag var ledare på ett sommarläger i badminton första veckan på sommarlovet.
 
Ett besök ner till Skummeslöv i somras för att träffa farmor och farfar. Underbar strand!
 
Träningslägret i Madeira i somras var oförglömligt!
 
Tränarutbildning med Harry.
 
Många roliga stunder med denna knäppa tjej ;)
 
Edsbacka marknad med denna typ.
 
Jag fyllde 18 år!!
 
Många vänner blev också officiellt vuxna i år. Bland annat min vackra barndomsvän Sofia...
 
... och bästa Jessica...
 
... och fina William!
 
Många mysiga höstpromenader med familj och vänner.
 
Många badmintontävlingar blev det under året, och flera framgångar också. :)
 
NT-showen i skolan var grym i år!
 
Julafton
 
Gott nytt år! Jorden gick inte under i år trots allt, så nu kan vi se fram emot 2013! ;)
 
/Andrea

Tårtbak i havstema

Efter jobbet idag mötte jag upp Jessica för att tillbringa resten av dagen. Det var länge sen vi fick en dag för oss själva, och vi utnyttjade den på bästa sätt - genom att baka (är någon förvånad? ;) )! Vi hade länge planerat att baka en riktigt fin tårta, så det fick det bli! En kokos-choklad- och mandeltårta bestämde vi oss för. Dekorationerna fick gå lite i havets tecken, rätt oplanerat men vi hade mest chokladfiskar och chokladsnäckor till vårt förfogande.
 
Innan vi satte igång med baket tog vi lite (bara cirka 150 bilder eller så) vinterfoton i trädgården. Jag bjuder på några smakprov tillsammans med ett par tårtbilder:
 
 
 
/Andrea

En julhälsning i sista sekund

Jag ville bara hinna med en snabb julhälsning innan vi passerar midnatt och julafton är över för i år. Jag hoppas att ni alla fått en så lyckad jul med era närmaste där ni avnjutit mumsig julmat och fina klappar! Jag hade en mysig julafton så det känns tråkigt att den är redan är över. ;)
 
God jul!
 
 
 
Önskar
Andrea

Heta kockar sätter eld på köket

Idag efter skolan ockuperade jag, Pauline och Helena mitt kök för att julbaka. Vårt mål var att göra pepparkakor, men det slutade med en del andra godsaker också. Efter att man stått i köket i flera timmar tillsammans med en del obligatorisk provsmakning kände man sig som en enda stor pepparkaka själv efteråt, men lyckade blev våra bakverk i alla fall! En mysig eftermiddag med mycket julstämning blev det!
 
Spänningen för dagen stod vi i alla fall för.. Vi rycktes ur vårt julmys när Helena utbrast: "Det brinner!". Då hade de levande ljusen stått för nära hushållsrullen så att pappret fattat eld. Pauline handlade snabbt och rev loss pappret som brann rätt rejält för att slänga den i vasken. Hon brände sig dock och tappade det brinnande pappret på trägolvet där jag dränkte elden i vatten.. Allt gick bra, men lite adrenalinpåslag fick man.. Det hade kunnat gå illa! Lite kul så här i efterhand såklart. Mammas förmaningar om att "vi ska undvika att bränna ner köket" kanske är lite befogade.. Ähum.. Hehe. ;)
 
 
Bara en skoldag kvar innan julavslutning! :D
 
/Andrea
 

Årets festvecka i Rudbeck över

Nu är årets livligaste vecka över i Rudbeck, nämligen NT-veckan. Alltså veckan då alla naturare och teknikare går lösa och tillåts pynta hela skolan, komma in och vandalisera under lektioner och skämta om skolans alla sammare. Jag ångrade lite att jag inte köpte en NT-overall (en sån där grön som alla naturare har på sig och målar massor med nördiga formler och naturskämt på, hehe), men gladast är jag för att jag hade turen att få tag på en av de eftertraktade biljetterna till kvällsshowen. Jag och Helena var bland de sista som fick möjlighet att köpa var sin, och det blev verkligen en lyckad kväll med många skratt! Eftersom det är treorna som arrangerar NT-showen så kände man de flesta på scenen. Efter showen traskade jag till Stinsvillan för att möta upp Anna, Tess, William, Sandra och Leborg. Det kändes skönt att få ha en kul fredagskväll när årets sista plugghelg väntade dagen efter.
 
Jag är sååååå sugen på att få börja julpyssla och kan knappt vänta tills fredag då jag kan sätta igång. Då har jag nämligen inga fler prov förrns nästa år. Jag längtar till att kunna fixa julklappar och att julbaka.
 
Nu har jag dock lyckats dra på mig en förkylning, men det var ett bra tag sen sist nu faktiskt. :)
 
Jag delar med mig av några härligt suddiga bilder från showen, tillsammans med några vinterbilder från veckan.
 
 
/Andrea

Första advent i Spånga Open

Trevlig första advent allihopa!
 
Årets första adventshelg har spenderats i Spånga rackethall under Spånga Open. Det har varit en kul tävlingshelg där jag har fått spela sex stycken tuffa matcher som resulterade i två tredjepriser. Hade känts mer rättvist med två finalplatser, men känner mig ganska nöjd ändå. Som väntat bjöd frikostiga arrangören på massor av gott, allt från frukt till lussebullar och pepparkakor och det höjde den annars muntra stämningen ytterligare, hehe. Jag, Tess och William var inte blyga och smaskade friskt minsann. ;)
 
Kvällen bestod av en del fysikplugg tillsammans med lite mysigt adventspyssel. Tiden fram till jul kommer gå fort känns det som!
 
 
/Andrea

RSS 2.0