Ingen skolavslutning

Hej mina små bloggläsare!
 
Tänk er den lättnad och glädje som infinner sig när man inser att man traskar ut från skolan för sista gången på cirka tre månader utan någon omtenta i bagaget. Visserligen återstår ett tentaresultat att få reda på, men den omtentan skulle innebära betydligt mindre förberedelsetid under sommaren att ta igen om det visar sig att den inte gick in i mål. Att inte behöva ha dåligt samvete varje minut när man inte sitter böjd över böckerna, att kunna svara: "Ja gärna!" när någon frågar om man vill hitta på något och att kunna ligga och dra sig i sängen på morgonen känns underbart! Nu väntar en sommar fylld av en riktigt exotiskt resa med pappa, sommarjobb, kompishäng och förhoppningsvis en massa slapp-tid också. SKÖNT.
 
Dock var det en ovanlig rutin att bara promenera ut från skolan helt själv, och utan sång annonsera att det var sommarlov. Vanligtvis brukar man alltid få uppleva en arrangerad skolavslutning innan man går på lov, men inte nu på högskolan. Något att vänja sig vid antar jag. :P
 
I torsdags träffades jag och Pauline för att på vårt avslappnade sätt fira hennes 20:e födelsedag och det faktum att det är sommarlov. Det fick bli en god sommarmiddag bestående av olika coucous- och grynblandningar med grönsaker och korv, lite shopping i centrum, nagellackspyssel och filmtittande på Gladiator.

Igår kväll firades sommarlovet med skolkompisarna hos Katherine. Hon lärde oss  att göra dumplings på kinesiskt vis, och de blev riktigt goda! De var lättare att laga än vad jag kunnat gissa. Jättetrevlig start på lovet!
 
Lite klassiska provrumsbilder från shoppingen! Det andra linnet plus en shorta fick följa med hem.
 
Lägger upp bilder från dumplingsbaket lite senare. :)
 
/Andrea
 
 
 
 
 

Kalas hos Anna

Igår var det fest hos Anna som gällde. Stackar'n har blivit trackad för att hon är 95:a, lilla plutten hihi, men hon spelade vidare på detta och lät festen gå i barnkalastema. Därför stod fiskdamm på schemat, alla fick bära små kalashattar med My Little Pony-tryck och kvällen avrundades med Twister. En kväll fylld av mååånga skratt! Lite synd tyckte jag om Annas andra vänner som inte kom från vår skola, de fick stå ut med en del internt KTH-snack. Haha. En väldigt lyckad kväll! Skönt avbrott från tentaplugget.
 
 
/Andrea
 
 
 

En tvåveckors-update!

Men hejsan bloggen! Var ett tag sedan vi sågs sist, hehe. 
 
I skolan befinner vi oss i upploppet där man kan räkna ner antalet uppgifter och tentor innan sommaren, därför går den mesta av tiden till att förbereda sig inför dessa. Igår lämnades en stort projektarbete in efter många månader av arbete, vilken lättnad! Nu återstår ett grupparbete till inför måndag, en slutredovisning samt två tentor innan man kan gå på lov den 28 maj.

Kan sammanfatta de två senaste veckorna i några bilder nedan:
 
Den 28 april var det M-loppet (Maskinloppet) som gällde! Då anordnade Maskinsektionen ett gemensamt lopp på 5 km runt Campus där alla fick var sin gemsam Friskisliknande uppvärmning, goodiebag sponsrad av Xylem, en stor dos motion och trevligt sällskap. Vilken backig terräng det var alltså.. pust! Knasbollarna som ni ser ovanför tajmade in loppet i deras schema för Valborgspubrundan.. Tillsammans vinglade de M-loppet, haha.
 
Valborg spenderades först med skolgänget på Sergels bio för att se "Divergent", och avslutades traditionsenligt med tittande på Valborgseld med William. I år vidgade vi våra vyer och traskade till hela två stycken brasor istället för bara den "gamla vanliga", wow! Hehe. Jättetrevlig dag!
 
Förra fredagen pressade jag och Tess in en morgonprommis kl 8.30 innan jag skulle till skolan och efter hennes besök hos sjukgymnasten. Det blev en cirka 6 km lång runda fylld av massa prat och njutande av det fina vädret!
 
Imorse körde jag och Sara ett temapass på Friskis - Eurovisionspinning! Under de 90 långa minuterna trampades och svettades alla i salen i takt till schlager- och Eurovisionlåtar, och efteråt bjöds det på bubbel. Nu har man laddat upp lite inför finalen ikväll! ;) 
 
Nu blir det fortsatt skrivande på slutrapporten i programmering.. Tagga... Dock är det pestväder ute så lite passande är det ändå att sitta framför datorn inomhus. :)
 
/Andrea
 
 

RSS 2.0