Sommar på Rudbeck

Lämnade idag in all kurslitteratur - wieehoooo!! Det kändes riktigt skönt, för det innebär att de kurserna officiellt är över tillsammans med allt plugg. På rasten gick vi ut ett gäng för att njuta av solen som gjorde sin come back efter flera dagars regn. Nu har jag bara en kort presentation imorgon och ett seminarium, sedan är jag klar med allt skolarbete för terminen. Nice!

Sätter lite färg på inlägget med de här bilderna från lunchrasten idag:




Ha det bra!

/Andrea

"Enda sättet att bli kvitt en frestelse är att ge efter för den"

Har idag jobbat ett intensivt pass i kafeterian som bestod av städning på hög nivå plus en racketsträngning. Kunder var det dock brist på (sålde två varor under sex timmar), men hann med mycket annat istället.

Jag och Jessica skulle i fredagskväll gått på Elias konsert, men eftersom han sedan inte kunde uppträda så beslutade vi oss för att gå hem till mig och baka. Den här gången fick det bli chocolate chip-muffins. Mums! Vi lyckades nästan äta upp en hel sats själva, haha.

Har sedan Jessica åkte hem igår eftermiddag arbetat med mitt sista skolarbete för den här terminen. Det är ett fördjupningsarbete i Svenska A där jag har valt att analysera Oscar Wilde och hans aforismer/citat. Fascineras så av hans sätt att formulera sig och verkligen sätta huvudet på spiken. En mängd av hans citat kan ni läsa på: http://www.catweb.se/citat/oscar.htm 

Förresten - vart har det fina sommarvädret tagit vägen? Solen och värmen verkar ha bytts ut mot regn och rusk. Gillas inte! ;)

Bjuder på två bilder från gårdagens muffinsbak:




/Andrea

Årets första jordgubbar

Årets första jordgubbar är alltid de godaste!



Yum!

/A

Lång sovmorgon

Hej hej!

Har en lång sovmorgon imorgon så behöver inte lägga mig speciellt tidigt ikväll, tänkte därför blogga några rader istället. Har annars spenderat denna härligt soliga dag antingen inomhus tack vare jobbet, eller inomhus här hemma framför skolböckerna, hehe. Hann dock sola någon halvtimme när jag kom hem. Har verkligen saknat solen nu under denna långa vinter!

Imorgon blir'e skola igen för att starta upp den sista jobbiga veckan innan lovet. Jag sätter lite färg på inlägget med en bild från gårdagskvällen då vi var ett gäng nere vid Badberget och umgicks. Trevligt var det :) Tog dock ej med mig riktiga kameran utan fick nöja mig med mobilkameran så bilderna blev därefter. ;)




Ha en fin söndagskväll!

Mvh: Andrea

En händelsefull promenad

Hej på er!

Har idag först och främst nördat kemi inför onsdagens kursprov. Hade problem med koncentrationen kände jag men får ta mig i kragen för det här är sista provet innan sommarlovet! Det hjälper ju inte självdiciplinen precis heller att solen skiner utanför fönstret när man själv är fast inomhus framför böckerna.. Aja, snart sommarlov!

Jag och mamma tog däremot en promenad runt Edsviken efter lunch som ett avbrott i pluggandet. Vi gick förbi vallen och kollade en stund på friidrottstävlingen som pågick där, innan vi fortsatte hemåt. På hemvägen mötte vi även en asiatisk tjej med en så liten valp i famnen att jag inte kunde låta bli att berätta för henne hur söt den var. Hon lät mig genast hålla den och berättade att det var en liten Shih Tzu som bara var nio veckor gammal. Hade jag inte haft min dumma allergi att ta hänsyn till så hade en liten valp varit underbart ♥

Lagade sedan maten ikväll - köttbiffar i asiatisk currysås med risnudlar och grönsaker. Yummie!


Den liknade mer en liten nallebjörn och var mjukare än ett
gosedjur. Dock var det som sagt en valp och Shih Tzu blir
rätt stora som vuxna tyvärr.

Ha det bra!

/Andrea

Dagens förmiddagsschema

Sovmorgon till halv tolv, en 50-minuterslektion och sedan slut för dagen. En rätt lagom lång skoldag tycker jag.

Nu blir'e kemi för hela slanten..

/Andrea

Eurovisionfeber

Igår kväll satt jag tillsammans med flera miljoner världen runt bänkad framför TV:n och kollade på årets Eurovision Song Contest 2011. En stor överraskning var att Sverige kunde känna guldvittring under över halva röstningen då vi stadigt hade grepp om förstaplatsen. Dock tog Azerbaijan snart igen tack vare flera raka tolvor från Europa och det avslutade med vinst för dem! Otroligt nog så var det "Running Scared" som jag hade hållit mina tummar för, sen när vinner den låten man hejar på två år i rad? En spännande tävling i alla fall, och nu har man några nya låtar till mobilens spellista också ;)



Sverigetruppen med Eric Saade ;)


Azerbaijans bidrag - "Running Scared".

/Andrea


Sommarkänslor

Hej på er!

Jag har legat lite lågt med bloggandet nu på sistone och anledningen är väldigt enkel - det händer inte speciellt mycket unikt i min tillvaro just nu som är värt att dokumentera ;) Skolan rullar på i högt tempo nu innan sommarlovet och badmintonen lika så. Ska öka mina uppdateringar så fort vardagen börjar bli lite roligare och tiden finns!

Har idag bland annat haft en välbehövlig sovmorgon tillsammans med ett engelska nationella på eftermiddagen plus träning på kvällen. Imorgon är det Z-dag dock så då ska jag till optikern (måste kolla synen innan man får övningskörningstillstånd), plugga matte inför kursprovet på tisdag samt träna på kvällen. Fullt upp!

Piggar upp det här inlägget med lite foton från vår trädgård som verkligen har slagit ut i blom, sommarkänslor säger jag bara :D







Ha det bra!

/Andrea

Once in a while, miracles actually do happen

Gjorde en kraftansträngning idag och städade min garderob (efter en hel del tjat från mamma..). Bombnedslaget i mitt klädskåp är nu ett minne blott!



Ciao.

/Andrea

RSS 2.0