Beslutsångest i juletider

I födelsedagspresent av Pauline fick jag en jättefin ramkonstellation, som jag nu har lite problem med att välja ut bilder till. Ska man ha ett tema på vilka foton som får äran att få en plats där? Eller ska de bara vara slumpmässigt utvalda från speciella tillfällen? Ska de vara relativt nytagna eller utspridda från olika år? Hehe, en lite knepig fråga för en fotonörd..
 
Förresten, imorgon är det ju första advent! Som varje år tycker jag varje dag känns lite extra speciell från och med att man börjar räkna ner till jul. Man har något fint att se fram emot efter den tunga decembermånaden, och överallt får man mysig julstämning tack vare pynt, minnen och dofter förknippade med julen. Undrar när första snön kommer tro..?
 
Vad tycker ni? Vilka bilder borde jag framkalla och sätta i ramarna? :D
 
/Andrea
 
 

Biopremiär på lill-lördag

Hejsan hoppsan!
 
Veckan har gått i rasande tempo - det blev helg på ingen tid alls känns det som! Lördagen har i alla fall tillbringats majoriteten här hemma med dammsugaren och skolböckerna, samt en stund i rackethallen där jag och William strosade runt och tittade på lite badmintonmatcher under Distriktsmästerskapen. Hela gänget av föräldrar, spelkompisar och tränare Harry hittade vi och sällskapade med under eftermiddagen, innan vi troget någon timme senare fick masa oss hem igen till plugget som väntade. Imorgon bär det tillbaka till hallen för jobb.
 
Skoldagen i onsdags spenderades till största delen framför datorn slitandes med en programmeringsinlämning. Tungt var det, men det är coolt när datorn förstår vad man knappar in och agerar därefter. Som belöning gick vi ett gäng på kvällen till Rigoletto för att som planerat se premiären av den senaste filmen i Hunger Games serien. Jag måste verkligen ta mig tid att läsa böckerna, för oj vad filmerna är spännande! Hemska men spännande. Så en trevlig lill-lördag blev det trots allt!
 
Bild lånad från: celebnmusic247.com 
 
/A
 

Fredags"DoPExpo"-pub

Veckans fredag avrundades på fredagspuben som varje vecka körs i maskins sektionslokal på Campus. Denna vecka var det DoPExpo-pub, till ära för den utställning som går av stapeln i december för alla som går Design och Produktframtagning. Under utställningen får alla som går DoP presentera sina innovationer från sina projektarbeten medan en massa företag kommer och kollar. Puben var i alla fall trevlig, med en massa tända ljus, trevligt sällskap, skön musik och goda snacks. Företaget My Academy kom även för att rekrytera lite potentiella privatlärare i läxhjälp, och för att locka folk höll de en tävling. Tävlingen gick ut på att om du löste ett mattetal på ett pedagogiskt och korrekt sätt, så vann du en stor popcornpåse eller chips. Vi var flera stycken från klassen som deltog, och lyckades tillsammans vinna flera stycken popcornspåsar som vi delade på. Så det blev popcorn för hela slanten den kvällen. ;)
 
Så här lycklig var Emilia över sin vinst.
 
Mitt och Emilias tävlingsbidrag som resulterade i fredagsgodis. ;)
 
Öl och en matteuppgift en fredagkväll - bra kombo eller hur? ;)
 
Lagom välstädat bord.
 
/Andrea

Hyperaktiv Nemo jagar löv

Jag kom på att har jag glömt bort att visa lite bilder från min och Saras höstpromenad för några veckor sedan. Vi lyckades tajma in några av årets sista riktiga höstdagar kändes det som. Lilla energifyllda Nemo fick följde med, och han jagade nästan varje löv han såg. Sara hade fullt upp med att hålla i kopplet så att den lilla ivriga vovven inte sprang iväg, haha. Jättetrevligt var det hur som helst! Samtalsämnena handlade om allt från skola till träning och bakning. Inget slår en lugn promenad med vänner. :)
 
 
 
/Andrea

Middag i djungeln

Första veckan efter tentaveckorna är nu över. Det var en liten kontrast i måndags att komma tillbaka till skolan, och det märktes på alla halvsovande studenter under föreläsningarna.. Trots att veckan var bokstavligen fullspeckad med många sena kvällar och slit med nya kurser och en extremt tung seminarieinlämning i algebra (knappt en kotte på hela programmet fattade ett dugg - helt otroligt egentligen..), så har veckan känts rolig och trevlig. :)
 
I torsdagskväll åt jag, Anna, Tess och William tillsammans en middag i food courtens djungel i centrum för att hinna umgås allihopa ett tag. Dock fick Sara tyvärr lämna återbud i sista minuten vilket var synd. En väldigt trevlig kväll blev det ändå, som följdes av lite titt i butiker och som avslutades med en avkopplande promenade hem i regnet.
 
Trots att vi inte hade setts alla fyra samlade på länge så kändes det som att vi bara tog vid där vi slutade sist. Härlig känsla det där. :)
 
/Andrea
 

No halloweententapub for me

Helluuu!
 
Nu är mina två tentaveckor över, vilket är en besvikelse.. Det har varit så skönt att slippa behöva pendla in till stan varje dag, och att själv kunna disponera sina dagar. Det har känts lite som ett längre höstlov när man har kunnat varva plugg med träning och kompistid. Har hunnit ha filmkväll, gått på träningspass och promenader med vänner - sånt som schemat i vardagarna annars inte tillåter. Härligt!
 
Igår gick jag och Jess på ett skivstångspass borta i Jakobsberg, för att sedan runda av kvällen hemma hos henne. Oj oj vad mycket vi hade att prata om! Det har hunnit hända så mycket sen sista vi sågs. Vi fick också tillfälle att byta lite födelsedagspresenter eftersom vi båda hunnit fylla år nu i oktober. Jag fick en fin "studentkokbok", perfekt för att hitta lite inspiration till mina rätt fantasilösa matlådor, hehe.
 
Ikväll är det tentapub på Campus med halloweentema. Hade jag inte varit schemalagd att ta det tidiga morgonpasset imorgon bitti på jobbet så hade jag gärna gått dit. Det är ju vi ettors första tentapub! Får bli till nästa gång efter jul. Jag får nu en lugn kväll istället innan skolan börjar på måndag, vilket alltid är värt något det med. :)
 
Två små bilder från gårdagskvällen med Jess. Viga fåntratt ;)
 
/Andrea

RSS 2.0