Freeeeeeedag

T.G.I.F!
 
Även fast helgen kommer att bli lika full som resten av veckans vardagar så känns det skönt med fredag! Har haft en fredag fylld av bland annat ett Matte E-prov på morgonen, tre stycken håltimmar som spenderades med plugg samt en prommis till Edsviken med Pauline. Imorgon blir'e tävling på hemmaplan som gäller och på söndag jobb.
 
Mer spännande saker än så har jag tyvärr inte att dela med mig av. Jag låter lite bilder från veckan tala istället. :)
 
Under naturkunskapen fick vi göra ett experiment för att se hur vatten kan lägga sig i
skikt beroende på dess salthalt eller vilken temperatur den har, i ett försök att
likna Östersjöns situation (dålig cirkulation pga. skiktning av vattenmassan). Lite coolt
blev det! Gjorde även detta experiment i biologi A.
 
Onsdagens fina regnbågar!
 
Paulines och min promenad i förmiddags.
 
 
Annars, trevlig helg på er!
 
/Andrea

Edsbacka Marknad

Hejsan!
 
Efter idag har jag börjat få in lite höstkänslor. Trots att halva september har gått och plugget är i full gång så har man inte känt av hösten så mycket tack vare det förhållandevis milda vädret. Idag var det däremot Edsbacka marknad som varje år hålls uppe vid stallet ovanför Edsviken, där det ställs upp allt från karuseller till massor av små stånd där allt möjligt dukas fram till försäljning. När jag var yngre brukade min familj gå dit varje år, men sen jag började jobba på söndagar så har jag alltid missat det. Därför var det lite nostalgiskt men roligt att gå förbi en sväng idag. Med massor av glatt folk som traskar runt de små stånden tillsammans med doften av brända mandlar så ger det rikligt med höststämning! Jag och Elias bestämde oss för att gå dit tillsammans, och vi gjorde lite shopping båda två. Byxor för hans del och brända mandlar samt en gullig nyckelring för mig. En trevlig eftermiddag!
 
 




Hoppas att ni också fick en trevlig helg! :)
 
/Andrea
 
 

När bästisen blir vuxen

Hej alla!
 
Dagen har väl varit så kul som en måndag kan vara, typ. Inte så vrålspännande alltså, men helt okej. Det enda bra med måndagar är att det är den enda dag då jag inte har något hål. Det har man börjat uppskatta med mitt nuvarande Schweizerost-schema..
 
Igår fyllde min gamla bästis Josefine 18 år. Vi har inte hunnit eller kunnat ses på så länge nu, på tok för länge egentligen. Vi var oskiljaktiga från att vi gick på dagis fram till sjuan. Vi hade obegränsat med fantasi och tillsammans kunde vi sitta i sandlådan och leka med stenar som vi målat ögon på, och till dessa stenar byggde vi hus av sand. Tänk att vi alla håller på att bli vuxna nu. Det känns konstigt. Jag ser oss fortfarande som barn allihopa. Hur som helst ett stort grattis till dig Josse!
 
Var dock dödstrött när jag kom hem från skolan så jag kunde inte låta bli att däcka på sängen i en halvtimme. En liten power nap fick det bli. Mamma och pappa hävdar att det är den smockfulla helgen som tog ut sin rätt. Hade ju ledarutbildning + jobb under både lördagen och söndagen.
 
Tre bilder från helgens tränarutbildning kommer här:
 
 

En random bild från förra veckan. Jag och Helena gick ut på taket under fysiklektionen
för att ta lite luft under tvåtimmarspasset. :)
 
Jag avslutar med en gammal bild på mig och
Josse tillsammans med hennes lillebror. Här
var vi nio år gamla.
 
Kram Andrea
 
 

Filmkväll!

Igår kväll traskade jag och Pauline till Sollentuna Centrum för att inhandla lite nödvändigheter så som en bra hyrfilm tillsammans med lite proviant inför vårt planerade filmmaraton hemma hos mig senare på kvällen. Tillsammans med en stor bunke popcorn, chips och choklad tog vi oss igenom tre långfilmer The Rebound, She´s the Man, och Ps. I Love You. Vi hade noggrannt planerat vårt filmschema i förväg innan, men den fick vi totalrevidera när den ena (The Notebook) inte fanns att hyra, en annan (Tinker Taylor Soldier Spy) började vi titta på men den kändes för seg och den tredje (The Pacifier) kände vi inte riktigt för. Det var skönt att efter en full vecka kunna byta om till mjukiskläder och krypa ner i soffan framför en bra film. Klockan 2.30 kom vi i säng, haha. En lyckad kväll blev det!
 
Idag var det upp tidigt tyvärr som gällde på grund av tränarutbildningen som tog fart klockan 9.00 imorse med Harry. Många ur tränarstaben var inte närvarande synd nog, men vi som var där fick lära oss mycket. Jag lyckades anteckna fem hela A4-sidor efter dagens slut. Efter utbildningen drog jag och gymmade innan middagen, trots att man inte hade mycket sömn i kroppen, hehe.
 
 
Hoppas att ni får en trevlig lördagskväll!
 
/Andrea

Tidresor

Har ni någonsin drömt om att kunna gå tillbaka i tiden och träffa er själva, att få uppleva hur ni tänkte och tyckte vi den tidpunkten för flera år sedan? Jag har turen att kunna göra det, precis när jag känner för det. Ända sen jag gick i årskurs fyra har jag nämligen regelbundet skrivit dagbok. Det började med att jag gillade en kille i min klass, och jag ville ha någonstans att skriva ner vad som hände och vad jag tänkte.. Jag tyckte om att få skriva av mig någonstans och dela med mig av alla hemligheter där jag visste att de skulle vara helt säkra från att bli upptäckta. Några av dessa små hemlisar fick självklart mina vänner ta del av, men alla har några privata som bara man själv vet om. På så vis blev mitt dagboksskrivande en rutin på kvällarna, och jag dokumenterade allt från vardagliga ting till minnen, känslor, åsikter och tankar.
 
Idag är jag speciellt glad för att jag tog mig tiden att få ner en bit av mig själv på papper. Det är så roligt att kunna titta tillbaka och bläddra mellan mina år i grundskolan och gymnasiet. För ja, jag skriver fortfarande dagbok. Inte lika frekvent som förut, men alla viktiga händelser ser jag till att bevara i skrift. Det är som att göra en tidsresa varje gång jag öppnar en gammal dagbok som jag skrivit, både roligt och nostalgiskt. Tillsammans med mina fotoalbum hör dessa till mina käraste skatter. ♥
 

 
Japp, här har ni dem. Alla hittills 15 stycken utskrivna dagböcker. Och fler lär det bli. ;)
Vissa har jag låtit ligga i plastpåsar eftersom jag inte tittar i dem så ofta.
 
/Andrea

RSS 2.0