Tillbaka från Budapest

Nu är jag och min familj hemma från Ungern efter fyra dagar i Budapest! Det var ett helt nytt land för min och min mammas del. Vi bodde på ett fint hotell som låg väldigt centralt och bara några steg från närmaste tunnelbana. Varje dag blandade vi lite goda matupplevelser och shopping med olika former av kultur. Bland annat så vandrade vi upp till Buda Castle, Fisherman's Bastion och Gellerth-höjden efter att ha korsat en av deras kända broar Chain Bridge. Under vår sista dag i Budapest följde vi med på en två timmar lång båttur längs Donau så att vi fick uppleva staden även från vattnet. Från båten såg vi bland annat Parlamentet. Fyra stycken shoppingcenter hann vi med också, och jag hittade några små fynd i alla fall. :D
 
Den största utmaningen under resan var dock språket. Ungerska är ju helt obegripligt, och ännu svårare att uttala! Utöver detta var det förvånansvärt få som kunde engelska. Vi klarade oss med en blandning av tyska och engelska. Haha, man kände sig stundtals lite handikappad när man ville göra sig förstådd.
 
Lite bilder från resan:
 
 
/Andrea
 

Flygande kokosbollar

I fredags hade vi vårt planerade lilla knytkalas på bryggan i parken. Jag, Anna, Tess, Sara, William, Erik och Grossman hade alla tagit med oss något i matväg att bidra till buffébordet med. Tillsammans fick vi ihop en riktigt fin liten middag bestående av allt från bakelser och frukt till olika sallader och grillad kyckling. Samtalsämnena fylldes av sommarminnen och kommande planer. Några av oss passade på att bada. Utöver detta gick energi åt till att få upp en vinflaska med endast en nyckel och en kniv till hjälp, hålla en envis katt borta från vår mat samt att hindra Erik från att slänga alla mina omsorgsfullt bakade kokosbollar i sjön (han var inget jättefan av dem..)...
 
Sammanfattningsvis en halvknäpp men mycket trevlig kväll! ;)
 
 
 
/Andrea

Sommarfika på gräset

Igår träffades jag och Helena i Edsbergsparken för att på en utspridd filt avnjuta lite sommarfika i solen. Helena hade med sig jordgubbar och vattenmelon så det frossade vi i! Det var perfekt väder, då solen stundtals gick i moln medan värmen bestod. Supertrevlig och somrig eftermiddag!
 

/Andrea
 

Vikingapicnic

Igår åkte jag och Pauline till Sigtuna för att i den forna vikingastaden ha en liten picnic. Vi hade hoppats på soligt och somrigt väder, men vi fick hålla till godo med småkyliga vindar och moln. Inget regn blev det i alla fall, man får ju uppskatta det lilla. ;) Pauline visste ett bra picnicställe på en berghäll ovanför staden med utsikt över hela Sigtuna, så där dukade vi upp våra små godsaker. Allt från baguetter och grönsaker till choklad och jordgubbar hade vi med oss.
 
Efter picnicen och en liten rundtur i stan så begav vi oss hem till mig för att ha en fortsättning på vårt "Sherlock-maraton". Nu har vi sett klart båda säsongerna av TV-serien, och hjälp vad det är spännande! Nu längtar vi tills jul då tredje säsongen kommer ut, haha.
 
Lite bilder från vår picnic och sightseeing i Sigtuna:
 

/Andrea
 

Rött guld kommer lastat

Idag strax efter lunch satte jag och William oss på våra cyklar för att trampa iväg i jakt på sommarens röda guld - jordgubbar! Utmaningen låg i att kunna transportera alla bären på ett hyfsat stabilt sätt, så att vi kunde undvika jordgubbsmos så gott vi kunde. William hade snickrat ihop sin egna lilla konstruktion med hjälp av sin mammas cykelkorg, lite blompinnar, tejp och ett plastlock. Lite skakigt var det, men vilka besvär gör man inte för färska jordgubbar? ;) Själv lastade jag allt i burkar som jag förvarade i ryggan. Vi fick virra runt en aning innan vi till sist hittade dit. Vi hade svårt att sluta plocka när vi hade fyllt våra lådor, man skulle vilja ta med hela plantagen hem!
 
En riktigt somrig och jordgubbsmumsande dag blev det!
 
 
/Andrea
 

Den efterlängtade glassen

Idag träffades jag och Anna i centrum för att i efterskott fira studenten med en stor glass! Vi hade bestämt oss för, redan långt innan studenten, att på något sätt fira det faktum att vi äntligen fick pluggfritt. Trots att det var lite kyligt utomhus så bänkade vi oss utanför entrén med var sin smaskig törstsläckare i handen och uppdaterade varandra om allt som har hänt sen vi slutade skolan. Vi delade både minnen från de senaste tre veckorna och tankar om det kommande året som väntar efter gymnasiet. Efteråt tog vi en runda i centrum för att kolla in sommarrean.
 
Igår hade jag och Helena stämt träff för en fika i Stinsen. Så flera glassar har det blivit dessa dagar, hehe. Vi hade massor att berätta sen vi skildes åt i och med studenten.
 
Det kändes så bra att få träffa Anna och Helena igen! Efter att ha setts varje dag i skolan under ett helt år så har det känts konstigt att helt plötsligt inte göra det under en jämförelsevis så lång tid.
 
Vi hittade några lagom stora skrivtillbehör att lägga i pennskrinet inne på "Tiger"..
 
/Andrea

RSS 2.0