En liten stad i en storstad

Idag hade hela min skola studiedag. Jag passade på att utnyttja dagen till att följa med Sara till hennes skola för ett studiebesök, eftersom jag funderar över att söka till KTH till hösten. Jag fick följa med henne under, en för henne, typisk skoldag för hennes program Civilingenjör Miljö och Energi. Hon går på skolan inne i stan, och OJ vad stor den är! Det är som en liten stad! Stora byggnader sträcker sig så långt ögat når, och i dem finns massor av lektions- och föreläsningssalar, enorma bibliotek, kårhus, en sporthall, flera olika mysiga restauranger, moderna datasalar och bokhandlar. Allt man kan tänka sig! Mellan byggnaderna finns stora innergårdar som man under somrarna kan sitta och plugga i. En riktigt välanpassad skolmiljö. Sara gav mig en rejäl rundtur runt hela KTH - vilket tog en timme bara det. Jag fick följa med henne på bland annat en mekanikföreläsning och en matteföreläsning i flervariabelsanalys. En spännande och givande dag!
 
Imorgon är det tävling som gäller! Har nyss stått och lagat en liten matlåda (nödmat så här klockan halv tio på kvällen, så det fick bli pasta..).
 
Det är sportlov nu by the way, haha. Har inte riktigt fattat det..
 
 
 Saras prydliga anteckningar
 
Sara under mekanikföreläsningen
 
Här gick läraren igenom impulsmoment. Här räcker inte EN whiteboard för att förklara,
utan FYRA stycken!
 
Idrottshallen
 
En av alla restauranger
 
Sara visade mig hur tjock hennes kemibok var, hela min tummes längd!
 
Det stora biblioteket.
 
Vilken utsikt!
 
Häftig miljö, lite gammaldags sådär. 
 
/Andrea
  

Hemsnickrad fotostudio

Hej hej!
 
Denna lördag har jag begränsat plugget till halva dagen, och andra halvan vigde jag till fri-tid. Jag hjälpte bland annat mamma med att fota ett gäng produkter till hennes Tradera-auktioner. Hon säljer en hel del oanvänd makeup där från företag som bland annat Clinique, Sally Hansen med flera. Det blev till ett litet projekt att försöka göra bilderna så tilltalande och attraktiva som möjligt, en snygg bild kan ju lyfta en hel auktion! Till slut hade man knopat ihop en liten primitiv fotostudio, där bakgrunden utgjordes av en färgglad handduk och glittriga presentsnören tillsammans med blomliknande hårklämmor fungerade som dekoration.
 
Nu återstår att se om auktionerna säljs snabbare än innan. ;)
 
 
/Andrea
 
 

Inaktiva ananasenzymer

Hej alla!
 
Ännu en vecka slut, och vi har kommit ännu lite närmare sportlovet.
 
Vad har hänt den här veckan då? Jo bland annat har vi fått ett preliminärt leveransdatum för våra studentmössor - vecka 11! Alltså två veckor efter sportlovet. Längtar!
 
Jag har tagit tag i lite andra måsten, typ CV-skrivande och att boka ett studiebesök på KTH. Nu har jag och Sara bestämt att jag ska besöka henne i skolan om två veckor, super!
 
Har blivit en full träningsvecka med badminton fyra dagar + gym den femte, så nu gäller det en lugn träningsfri helg för min del.
 
Min fredag var skön, inga prov eller sånt. Dock fick vi fortsätta på vår självständiga labb på biologi B. Jag och William ska undersöka hur enzymet bromelins aktivitet varierar vid olika pH. Det roliga är att bromelin finns i ananas, så det blev till att mosa ananas för fulla muggar. Dock verkade enzymet vara helt inaktiverat för vi fick inte det resultat vi förväntade oss, till och med vår lärare var förbryllad. Aja, men ett resultat är alltid ett resultat. ;)
 
Pappa har mycket på jobbet just nu, och man märker hur trött han är. Därför, i en ansats att pigga upp honom, satte jag igång med att baka kanelbullar när jag kom hem från träningen ikväll. Och inte vilka kanelbullar som helst, utan riktiga BJÄSSEkanelbullar fick det bli. Det finns inget humör som inte lite färskbakade kanelbullar höjer!
 
Lite bilder från dagens laboration:
 
 
Trevlig helg på er!
 
/Andrea
 
 

Gå i pyamas till två

Åh underbara lediga lördag! Igår skrev jag av mig två stycken prov samt lämnade in en tung uppsats som har tagit all min fritid den senaste tiden. Därför kändes det nästan overkligt att jag kunde sova ut imorse och att kunna gå i pyamasen fram till kl två utan en enda tanke på plugg. Okej då jag skrev ett par stycken på projektarbetet, men utöver det nada! Har en massa andra måsten egentligen, typ CV-skrivande och lite sånt. Först ska jag dock ägna min lediga dag åt lite shopping och sen gå på ett pass på Friskis. Och ikväll är det första omgången av Melodifestivalen - bättre lördag har jag inte haft sen jullovet!
 
Hoppas att ni också får en härlig lördag!
 
Lite bilder från januaris vinter som jag tog för ett par veckor sen:
 
 
/Andrea
 

RSS 2.0