KÖRKOOOOORT!!

Efter att ha avklarat teoriprovet inne i stan i onsdags, så var det dagen efter dags för det både efterlängtade och spänningsfyllda körprovet. Klockan nio fick jag åka på en "testrunda" med min gamla körskolelärare för att liksom värma upp lite. Han var helt avspänd och skämtade och småpratade, vilket var en väldigt lyckad strategi för att få mig att slappna av. När vi hade kört klart vid klockan tio lotsade han mig till Trafikverkets byggnad där jag tillsammans med flera andra förväntansfulla elever fick invänta våra respektive besiktningsmän. Jag fick en lugn medelålders man (som jag inte ens kommer ihåg namnet på så här i efterhand... Snacka om att helt vara inne i sin egen lilla bubbla!) presenterad för mig. Han började med att förklara kriterierna och vad han skulle examinera, för att sedan gå över till den obligatoriska säkerhetskontrollen. Jag inledde uppkörningen med ett motorstopp... Härligt. NOT. Jag som typ aldrig fått motorstopp med körskolans bil. Efter den incidenten gick resten av den dryga halvtimmen bra. Inspektören småpratade lite grann och ställde lite allmänna frågor, som typ vad jag ska göra i sommar. När vi åter var tillbaka i Sollentuna på Trafikverkets parkering så annonserade han det varje uppkörningselev hoppas på:
- Grattis till ett mycket väl genomfört körprov!
 
JAG HAR TAGIT KÖRKORT!! Nu äntligen kan sommarlovet börja!
 
 
 
 

Fartdrullen tittar fram

Idag bestod min förmiddag av genomförande av Risktvåan på Gillinge. Fyra timmar av riskutbildning i form av bland annat halkbana innebar det. Jag var lite nervös innan, för jag hade hört lite skräckhistorier om överdrivna scenarion av riktiga skräckupplevelser i samband med bilolyckor, men det var bara kul att få ett smakprov av lite mer extrema situationer! Vi fick vändas uppochner i en simulator, provkrocka och vrååååålbromsa på halt underlag i höga hastigheter. Jag passade på att försöka gasa ordentligt för att se vad som hände (inte mer än 85 km/h dock), och stoppsträckan blev verkligen längre än vad man trodde. Coolt var det hur som helst. Dessutom var det skönt att få vara helt själv i bilen och köra, det har jag ju aldrig varit förut! :)
 
Igår hade jag bara körlektion och mötte sedan upp Sara för att springa en runda. Vi hade planerat att ta en runda för att sen avsluta den i Edsviken med ett dopp. Dock nöjde vi oss med att jogga en mil istället i ett lagom tempo som tillät oss att småprata medans. Efteråt kunde vi inte låta bli att i alla fall doppa benen vid Badberget. :)
 
 
 
/Andrea

STUDENTEN!!!

En intensiv men helt magiskt och oförglömlig dag - studenten 2013.
 
 

Studentlunch

Imorse började jag dagen med en dubbeltimme körlektion för att sedan trampa järnet hem på cykeln för att hinna byta om till studentlunchen i skolan som började en dryg timme senare. Lunchen invigdes med stipendieutdelningar till diverse personer från olika program. Däribland var William och "Kemi-Johan" de två naturarna som lyckats spika MVG i samtliga ämnen i gymnasiet, och som belöning fick de var sitt diplom plus ett presentkort på Akademibokhandeln. Jag kände mig löjligt stolt, fast det inte ens var jag som tog emot stipendiet, hehe. Så duktiga verkligen! Själva lunchen var jättetrevlig med ett rätt roligt tal från rektorn faktiskt och god mat.
 
Nu håller vi tummarna för att det blir så fint väder imorgon som vädergubbarna har lovat, och sen är det bara att tagga till! STUDENTEN IMORRN!! Hjälp! Haha. Det kommer bli en magiskt dag! :)
 
Lite bilder från studentlunchen:
 
 
/Andrea
 
 

Ännu en nybliven student

I onsdags var det dags att fira ännu en nykläckt student. Denna gång var det min fina vän Jessicas tur att få springa ut från gymnasiets portar mot framtiden. Jag, Sara, Anna och Tess väntade tillsammans med hennes familj utanför Kungsholmens gymnasium för att möta upp världens gladaste tjej! Åh vilken genuin lycka som klär alla studenter under den här stunden. Jag gjorde mitt bästa för att fånga Jessicas leende på bild, och jag tror att jag lyckades.
 
Efter utspringet var det flakåk som gällde och vi åskådare gjorde vårt bästa för att hitta Jessica bland alla halvgalna ölsprutande (haha) ungdomar. Efter att vi vinkat av den fullastade bilen så särade vi på oss. Systrarna skulle åka till ytterligare en mottagning, medan jag och Sara behövde fördriva några timmar i Kungsholmen fram tills Jessicas mottagning på kvällen. Vi tillbringade tiden med att promenera, kändes det som i alla fall, runt halva stan och att fota lite vid vattnet.
 
Studentmottagningen på kvällen blev väldigt lyckad, trots att några gäster inte lyckades ta sig dit tack vare strul i kommunaltrafiken. Synd. :(
 
Nu känns min egen student inte alls långt borta, bara fyra dagar kvar innan mössan åker på. Det känns naturligt ändå, som att man är redo att avsluta ytterligare ett livskapitel och börja nästa: högskolan.
 
 
Lite senare kan jag lägga upp bilderna från min och Saras lilla fotostudie vid vattnet.
 
/A

From baby to lady

Igår firade vi min gamla barndomsvän Sofia som tog studenten från Nacka Mediagymnasium. En jättefin mottagning blev det hemma hos dem där det bjöds på en underbar buffé och trevligt sällskap. Jag minns när vi två var pyttesmå och kravlade runt på golvet, eller när vi lekte i bollhavet i vår gamla lägenhet. Det var tider det ;) Sofia är en riktigt driven och härlig tjej som definitivt har en helt slående framtid framför sig.
 
Tack för att vi fick fira och dela din speciella dag! ♥
 
 
Från bebis till nykläckt student:
 
 
/Andrea
 
 

RSS 2.0