Tyskland - ESC vinnare!

Dagen blev väldigt lyckad! Efter shoppingen med Anna och Therese (de hittade flera fynd var medan jag inte hittade något alls, haha jag som var på shoppinghumör) gick vi hem till dem för lunch innan vi sedan skildes åt för att förbereda lite inför kvällen. Det blev jag, Anna, Tess, Sara, William, Sandra och Olivia som var hemma hos mig för att se på Eurovision. Erik kunde dock inte komma i sista sekund, men det blev lika roligt ändå :D Många skratt som vanligt, och för en gång skull så vann låten vi hejade på: Tysklands "Satellite". En speciell men väldigt bra och "catchy" låt! Många var bra ändå i år, så bra att de till och med kommer att få en plats i min spellista ;)

Brukar aldrig blogga så här sent, hehe. Men allihopa gick nyss hem och jag har inte lust att sova än. Imorgon blir det dock andra bullar med arbete på U-landsarbetet som vi ska göra i SO. Men det är det SISTA vi har i 9:an. Den tanken kommer sporra mig till att orka de här sista två veckorna :D


Snacks hör till :P


Alla tittandes på bidragen. Vi tyckte nästan att det var lite skönt att
Sverige inte var med på ett sätt - vi kunde då med gott samvete heja
på andra länder ;)


Sara i sin fina tröja :)


Olivia, Sandra och Anna :)

Nu ska jag däremot lägga mig, sängen kallar :)

Kram: Andrea


Shopping och Eurovision

Hello!

Ska alldeles strax iväg till centrum för shopping med Tess och Anna. Har ägnat morgonen åt plugg och städning så det blir skönt med en paus. Ikväll blir det ju Eurovision med hela gänget plus några till - ska bli kul! Även fast det bara verkar vara jag som gillar ESC, hehe ;) Synd att Sverige inte lyckades kvala in bara :(



Men hoppas ni också har en bra lördag! :D

Mvh: Andrea

Rösjön runt

Hej hej,

kom hem från skolan för cirka 1 ½ timme sen efter att hela skolan har sprungit Rösjön runt. Sträckan är 7,3 km och eftersom man springer för sitt betyg så är man ganska så slut nu efteråt ovanpå en aktiv vecka. Men är relativt nöjd med tiden och det känns ändå skönt att ha det klart :)

Ska nu fortsätta på bokrapporten som ska in snart för att sedan sätta mig på cykeln igen och dra iväg till hallen för träningsgruppen. Kunde följt med Anna, Tess och Sara för att sätta upp lappar om lägret men måste som sagt få den här bokrapporten klar.

Det här har annars varit en riktigt full vecka, det blir så nu när terminens slut närmar sig. Längtar så mycket till att kunna stå där på skolavslutningen och känna en sån lättnad och stolthet över betygen och 9:an. Det är rätt så snart :)

Två bilder sen dagen, några från min klass sitter och väntar på prisutdelningen:




Nu blir det svenska som gäller, ha det bra så länge :)

/Andrea


Muffinsbak

Hej hej!

Skolavslutningen känns ibland så långt borta, men man inser ändå att de resterande veckorna går fort. Nu är det till exempel bara två veckor kvar av plugg - räknar inte den sista veckan då vi knappt gör någonting. Har mycket att göra den här kommande veckan, men sedan återstår endast en stor uppsats i geografi om jag inte misstar mig. Slutet av 9:an närmar sig med storm :)

Veckan har annars varit bra. I onsdags fick vi arbeta hemma med en redovisning som vi hade på torsdagen. Men efter att jag gjort min presentation var det SSM i badminton i hallen och vår klubb stod för funktionärer, så jag fick ledigt resten av dagen för att kunna ställa upp. Det var väldigt kul att hjälpa alla elever med regler, svara på frågor med mera :)

Idag har jag solat på morgonen och sedan pluggat. På kvällen fick jag dock ett riktigt ryck för att baka så jag ställde mig i köket och gjorde chocolate chip muffins :P



Hoppas ni också har en bra helg! :D

/Andrea

En sommarsmoothie med Jessica

Hello!

Idag var det så fint väder och så varmt så jag och Jessica bestämde oss för att gå hem till mig för att svalka oss lite med smoothies ;) Riktigt gott var det, det blev jordgubbsdrinkar med lime - yummie! En räddare i värmen :)

Snart ska vi dra oss till hallen för mental träning, sista för terminen :)




Kraaam ♥

"I'm walking on sunshine.."

Har ni varit ute idag? Själv har jag suttit ute i solen hela morgonen solandes eller lyssnandes på musik. Årets första riktiga sommardag känns det som. En liten försmak på sommaren förhoppningsvis ^^ Men riktigt härligt ute är det i alla fall. Man blir så glad! :D




Mobilen full med bra musik, en svalkande jordgubbs smoothie och en värmande sol - härligare finns nog inte ♥ Dock har jag plugg idag med, men det får vänta tills ikväll :)

xoxo Andrea


Presentutdelning

Halloj!

Har idag pluggat och annars tagit det lite lugnt. Kändes skönt efter en som alltid aktiv vecka. Men på träningen idag gav vi systrarna deras 18-års presenter som äntligen kommit! Jag, Sara, William och Erik hade beställt tröjor på nätet med en bild på dem och skrivit personliga citat. De blev väldigt lyckat! En liten försenad födelsedagspresent från oss :)

Detta kommer bli en helg full av skolarbete igen, men nu kan jag räkna dessa plugghelger på ena handens fingrar. Det är inte långt kvar och ska verkligen försöka bita ihop nu sista tiden :)



Hoppas ni också får en skön långhelg! ♥

/Andrea

Erik 18 år!

Först ett stort grattis till Erik som fyllde 18 igår!! :D Jag, Anna, Tess, William, Sofia och Sandra gick hem till mig efter träningen för att baka en tårta i väntan på födelsedagsbarnet. Roligast var var det att baka tårtan som gav mycket skratt och flum, haha. Anna som ville ha tusen olika lager i tårtan, Therese med sitt godis som dekoration och William som gick lös på spraygrädden. Efter att vi överraskat Erik med tårtan satt vi och pratade ett bra tag innan vi drog oss upp till mitt rum. Anna, Tess och Erik skulle egentligen gått ut på krogen men det blev så sent så de stannade. Kvällen blev väldigt lyckad! :D

Ps: Det var en flicka här igår i ett av sina flum-stadier som gick lös på min blogg.. Ha överseende ;) Haha :D


Glada tjejer! Tess ville att vi skulle observera att hon var nyttig och
tog en frukt ;)


Husliga var vi allihopa :P


Vi skämtade om att spraya grädde rakt in i munnen,
haha bläää ;)


William sprutade friskt på med grädden, haha ;)



Dags att ta fram tårtan! :D



En glad och nu myndig kille ;)



Allihopa utom jag som fotar :)


Vår chokladmouse/grädde/vaniljsås/Dr. Oetkers tårtfyllning/sylt/
godistårta! ;D


Det blev så mycket bilder igår att jag begränsar dem till endast till att visa tårtbakningen :)

Idag blir det plugg, vara ute och njuta av det superhärliga vädret och sedan träning ikväll.

Mvh: Andrea


heeej good dag ooo halåååå!!!

I sverige hälsar man så ;P  Vi ska åka till PORTUGAL !!!! Töööft eller vad? Vi vet att ni e avensjukha :D hahahahahah Vi kommer bli Burna !! Erik fyller år i dag :D 18 ÅR!!! Töööft ;P GRATTIS !!!!:D Andrea har massor av smink, då kan man bli fin fin :)
Msn kan tolka de hur man vill, inegn kan bestämma vad  jaaag vill:P hahha JAG HAR MASSOR av åsikter. höhöhlöhö  


PS Jag är en våldgäst ;P så se upp :D hasch hahahhahah

SOV GÖTTT de e gööööööt mooos




Assa och dissa

Hej,

har idag varit en bra dag över lag. Vi har påbörjat ett nytt tema: miljö, idag i skolan. Vi ska göra en redovisning om valfritt miljö-relaterat problem, det kommer bli ganska kul faktiskt. Dagen gav flera skratt, då vi till exempel för att starta upp temat fick en gruppuppgift där vi skulle berätta vad för materiella saker vi skulle välja att ta med oss på en rymdfarkost som skulle vara ute i rymden i 6000 år. Det var riktigt roligt att få höra allas lite halvblandade seriösa förslag, till och med min annars gravallvarliga lärare kunde inte hålla sig för skratt ;)

Sedan blev det hem för att sedan gå till hallen för mental-träning igen. Vi pratade om begreppen assa och dissa, alltså förstärka eller nonchalera en positiv eller negativ känsla. Och vi tog upp vad man visar utåt och får andra att uppfatta en som. Riktigt intressant, då många eller nästan alla antingen har problem med det eller har haft.

Imorgon är det en vanlig dag förutom att vi har tyska nationella första delen av tre. Jag hade fel, vi har visst kvar nationella prov. De tar aldrig slut, haha x) På kvällen blir det kanske lite tårtbakning åt Erik som fyller 18 år med det vanliga gänget, ska bli kul :D



//Andrea

Solnedgångar

Något jag är svag för är solnedgångar. Har så länge jag har kunnat hålla i en kamera älskat att fota dem, och varje sommar när vi är nere i Skåne får vi varje kväll uppleva underbara solnedgångar. Har lyckats samla på mig en hel del genom åren.











Vaknade kl halv ett imorse, jag måste verkligen ha varit trött. Har annars pluggat konstant idag förutom att jag gick med min mamma en lång promenad ute i regnet på eftermiddagen. Det är riktigt mysigt att vara ute när det regnar och man bara har paraplyet som skydd :) Imorgon blir det bara skolarbete också, men nästa vecka blir kort - endast tre skoldagar :D

/Andrea

Temadag

Hello!

Har de här två dagarna haft temadagar i skolan. Temat gick i kärlekens tecken där vi fått besök av RFSU och RFSL med flera, samt kollat på film och lekt sammarbetslekar. Ganska slappt alltså. Dagen var dock roligare än jag trodde (förutom ett tandläkarbesök på förmiddagen, det spänner rejält i tandställningen nu), vi körde sammarbetsövningar och skrev positiva lappar. Positiva lappar går ut på att alla i klassen ska skriva något positivt om en som vi sedan ska få läsa, men vi vet inte vem som skrev det. Vi får se dem på måndag :)
Sammarbetsövningarna var också kul, till exempel fick vi köra typ Hela havet stormar då vår klass på 31 pers skulle få plats på till sist 7 stolar. Riktigt svårt men roligt ;)

Efter skolan som slutade lite tidigare hann jag hem och byta om innan det var dags för att vara tränare som vanligt i hallen.



Nu ska jag gå och kolla på Inför ESC som jag missade i tisdags ;)

Ha en bra fredag! :)

Mvh: Andrea


A regular Tuesday

Heej!

Har idag varit en helt okej tisdag. Mycket att tänka på i både skolan och nu i badmintonen. Vi fick idag reda på två läger som vi vill gå på samt en utbildning som krockar med dessa, så vi får se hur vi fixar det. Skolan var som sagt inget speciellt. Har fått tillbaka en del arbeten och är mycket nöjd med dem. Sista lektionen gick dock segt eftersom vi arbetar med språkhistoria i svenskan. Vi ska översätta uråldriga texter till modern svenska, tråkigare uppgift har jag nog aldrig stött på...

Ikväll var det i alla fall mental träning igen där de tog upp konsten att kunna göra en träningskalender, något vi alla måste göra. Längtar till sommaren för att själv kunna planera sin träning :D

Bjuder på lite bilder sen veckans två skoldagar:


Jag, Jessica, Emma, Oscar och Elias satte oss i bibblan igår och
pluggade under B-språken.


Jessica med boken "The Host".


I baksätet ikväll efter mentala, roligast är det när William har
mittenplatsen, haha ;) Älskar hemfärderna med dessa personer.

Nu blir det lite TV och sedan sängen :)

/Andrea

Shopaholic-varning

Hej!

Det här har varit en väldigt harmonisk helg som har bestått av både plugg, men också mycket slötid. Har dessutom tagit två turer till Sollentuna Centrum de här dagarna för att leta efter en klänning till skolbalen om en månad. Tror jag har hittat en :) Tyvärr (:P) så blev det en del annat införskaffat också, två koftor, ett linne och ett par shorts, men så sällan som jag är ute och handlar så har jag inte så dåligt samvete :) Men jag gillar verkligen att gå i Sollentuna Centrum nu, det är så fint och fräscht efter ombyggnaden.

Dock ångrade jag mig att jag inte var ute mer idag, vädret har varit så härligt!

Ikväll blir det tacos till middag också, ett gott avslut på veckan ;)



Hoppas ni också hade en bra helg!

/Andrea

RSS 2.0