Grytgalen..

.. eller crazy i Crusse? Hade svårt att bestämma rubrik idag. För igår gick jag än en gång lite lös i Le Creuses butik i Barkaby. Från att ha satsat på en 3,2 liter gjutjärnsgryta i mellandagarna köpte jag igår en 4,2 liter gryta i samma färg men annan form. Båda var reatillfällen som fick mig att våga investera, eftersom Le Creuset annars inte (och knappt då det är rea heller) är ämnat för tunna studentplånböcker. Hur som helst är jag helt frälst i mina inköp. Köpte även en fin skål i en mintnyans som jag länge suktat efter. Trots att det är mycket pengar känns det väldigt bra i magen efter inköpen. Det här är livsinvesteringar i köket som berikar en av mina absolut största hobbies - att pyssla i köket!
 
Nu blir det grytmat framöver! Tur att man har god inspiration från de senaste kokböckerna mamma och jag tillsammans fyndat: "Lyxlagat grytboken" och "Mustiga grytor och långkok". Hihi.
 

/Andrea

Svett, smärta och skratt med Sara

Cross fit-inspirerat gympass med Sara följt av bakning av raw food-morotskaka. Vilka jobbiga, fanatiska hurtbullar vi kände oss som!


/Andrea

"Se upp i backen annars fås tusen hål i nacken.."

I lördags fick barnet inom en rastas! Då träffades jag, Philip, Ante och Johanna för en eftermiddag i backen redo med var sin pulka. Hagaparken var ett givet val tack vare den långbranta backen som finns där intill Koppartälten. Trots att min pulka var segast av alla kunde man glida nerför med en tillfredsställande fart. Riktiga njutningen kom när vi upptäckte att man fick plats två personer på en pulka vilket innebar en festligare (läs: snabbare) åktur. Som en paus i åkandet kunde vi plocka fram lite fika i form av mackor, gifflar och varm choklad att värma oss med. Efter dagen var man minst sagt utmattad av den friska luften och all motion från att pustande klättra uppför backen otaliga gånger, men en kul dag blev det!

En pulka offrades tyvärr efter kollision med ett gupp. Ante stoltserar trots detta gärna med sin trofé!

/Andrea

Tenta-p över

Hej alla frusna glasspinnar!
 
Har nu klivit ut ur tentabubblan man befunnit sig i sedan nyår och in i friheten och kylan som omfamnat Stockholm. Skrev av mig tentan i Industriell ekonomi grundkurs igår med skriv- och hjärnkramp som resultat. Är besviken på mig själv för ett par klantmisstag, men hoppas annars att det gick tillräckligt bra för att betyget ska motsvara förberedelsetiden man lagt ner. En del av veckans plugg spenderades hur som helst på Campus med Angelika och Katherine. Tillsammans bänkade vi oss i bibblan där vi nötte tal och begrepp ihop från morgon till kväll. För att mysa till det lite i kylan, vi satt där och huttrade under filtar och varma tröjor, köpte vi var sin latte framåt eftermiddagen. Mums!
 
Nu är årets första tentaperiod i alla fall över för min del och det firades idag med egentid i köket. Där pysslade jag ihop en grötmix och chiasylt gjord på hallon som smaksattes med ingefära, dadlar och citron. Skulle ikväll ha firat tentaperiodens slut med Angelika och Katherine, men stackars Katherine mådde dåligt så vi skjöt på träffen. Blir nog en lugn resterande dag istället vilket är väldigt trevligt det med! :)
 
Några små ögonblicksbilder från veckans stunder i KTH-biblioteket:
 


/Andrea

2015 summerat!

Beskriv året med tre ord.

Intensivt, minnesvärt, reflektionsfyllt

 

Bästa köpet?

Årskort på KTH-gymmet. Istället för att fortsätta på Friskis i Häggvik valde jag att byta till skolans gym. Ett bra beslut både ekonomiskt men främst bekvämt! Sparar massor av tid att kunna kombinera skoldagen med gymbesök utan att behöva ta en lång omväg för träning efter skolan och på helger.

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2015?

”Up” med Ollie Murs och Demi Lovato, ”Min far” med Magnus Uggla, ”Hello” med Adele

 

Vem har du umgåtts med mest?

Vännerna i skolan helt klart. Mååånga skoltimmar kan inte utmana tid spenderad med andra relationer i just det avseendet. Annars har jag spenderat mest tid med Philip.

 

Har du blivit bättre på något?

Har väl främst blivit bättre på hållfasthetslära och mekanik som man tvingats nöta i skolan.. Hahah. Tror annars jag utvecklat min matlagning ytterligare.

 

Vad var extra dåligt med året?

Fick en omtenta som jag dock tog igen. Även sommaren var rent vädermässigt ingen höjdare. Hade till och från  ganska ordentliga problem med magkatarr. Har utöver detta generellt varit mer rastlös i år och haft svårare att varva ner, vilket inte är önskat när man har det behovet för att må bra.

 

Vad var extra bra?

Att mina 2,5 första år på KTH klarades av utan omtentor efter terminens slut. Blev tillsammans med Philip i juni månad. Fick en härlig varierad sommar som innehöll allt från fritid, lite jobb och resor. Utvidgade bak- och matlagningsintresset massor och klarade för första gången någonsin två chins på rad samt sju pullups! Utöver detta blev jag praktiskt taget friskförklarad från mjölproteinskallergin vilket höjt livskvalitén väldigt mycket.

 

Lärde du känna några nya människor?

Ett par stycken nya i skolsammanhang!

 

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

Smakade sill – och tyckte om det! Över lag fått många nya smakupplevelser vad gäller mat. Var hemma själv en knapp vecka under sommaren medan föräldrarna reste bort. Sprang 15 km vilket är längsta distansen hittills.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Tillfällen då pojkvän, vänner och familj visat på sitt sätt att de tänkt på en. När jag lyckats med något som man lagt ner mycket energi på.

 

Vad var din största framgång på jobbet 2015?

Räknar i det här fallet skolan som mitt ”jobb”, eftersom mina ströarbeten  här och var som genererar inkomst inte är regelbundna. Då är min största framgång att ha klarat skolåren utan omtentor efter terminernas slut. Att klara hållftentan var det i sig en bedrift jag är stolt över.

 

Största framgång på det privata planet?

Att ha skapat en så fin relation med Philip samt ha underhållit och utvecklat mina kompisrelationer under året.

 

Bästa boken du läste i år?

”Vardagsmakt” av Elaine Eksvärd

 

De bästa nya filmerna du såg i år?

”The Holiday” och ”Taken I, II, III”

 

Vem saknade du?

Pauline som flyttat utomlands samt Jessica som, liksom mig själv, varit busy på sitt håll.

 

Största musikaliska upptäckt?

Att jag fortfarande inte kan sjunga? Haha, skämt åsido. Får nog svara Philip här, eftersom han är bland de mest musikaliska människorna jag känner.

 

 

 

Har du haft ett förhållande under 2015?

Yes box ♥

 

Vart reste du under 2015?

Skåne och Blekinge. Första året någonsin tror jag som jag inte rest utomlands. Förra året var jag och pappa i Dubai och Japan, bästa resan!

 

Vad var din största tabbe 2015?

Tack och lov har jag nog förträngt de flesta tabbar.. Heheheh. Men tillfället då jag frågade hur lång Tjejmilen var har tyvärr etsat sig fast i minnet...

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Hoppas kunna, utan lika mycket planering som i år, kunna balansera träning, kost, plugg, fritid och relationer.

 

Tror du 2016 kommer bli lika bra?

Lika bra om inte bättre!

 

Vad kommer du sakna från 2015?

Mindre ansvar. Ju äldre man blir desto mer ökar ansvaret, på gott och ont.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Prioriterat sömnen, läst mer böcker samt träffat fler av badmintonvännerna oftare.

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat. Helt klart mat. Haha.

 

Och så slutligen; dina planer och mål inför 2016?

Ta kandidatexamen på civilingenjörsprogrammet, hitta ett spännande sommarjobb, besöka Sara i Australien i sommar, besöka Pauline i England, klara tre chins och tio pullups och handstående, hålla jämn standard på matlådor i skolan, ta hand om sömnen och bevara och utveckla de fina relationer jag har.

 


RSS 2.0