Första advent 2014

Är så mottaglig för alla julkänslor nu, bara suger i mig all adventsstämning och njuter av julmyset som börjar infinna sig nu när vi kliver in i december imorgon. Idag har vi julpyntat och stökat här hemma för att få det lite fint och adventstrevligt. Har två riktigt tuffa och fulla veckor i skolan framför mig i skolan nu, men tiden kommer gå fort tror jag. Det brukar december göra, på gott och ont. I fredagskväll fick jag även för första gången se NK:s julskyltning och insupa atmosfären i upplysta Stockholm. Det är något jag  verkligen missat under åren - att spendera lite tid i stan under jul! Det var så vackert!
 
Hoppas att er första advent blev lika fin!
 

/Andrea

Lussebak och DM

Har kört en helt pluggfri dag idag. Tror på att en snabb återhämtning, om möjligt, från skolarbete bara gynnar plugget i längden. Därför spenderades dagen i två omgångar i rackethallen med William för att kika lite på Distriktsmästerskapen som pågår denna helg. Alltid roligt att få tanka upp med lite proffsig badminton, även fast det bara är som åskådare! Kunde prata ikapp med lite gammalt härligt badmintonfolk, och självklart också tränare Harry! 

Nu är det ungefär 1 ½ år sedan jag slutade med badmintonen efter åtta år av oupphörligt spelande. I mellan åt kan jag verkligen slås av en känsla av nostalgisk saknad efter sporten, träningarna och tävlingarna. Och naturligtvis också alla trevliga människor som omgav flera av dessa sammanhang. Samtidigt kändes det väldigt naturligt att sluta. Nu har man egenskapen att vara en betraktare som har friheten att titta förbi och bli en del av denna lilla badmintonvärld när det passar, och det är en skön känsla. :)

Utöver badmintontittande idag, så tog jag och pappa en långhandling och kikade på julgrejer och handlade mat. På kvällen lagade jag även dumplings! Första gången familjen fick smaka på hemlagade sådanna. För mamma blev det en hit, medan pappa var mer likgiltigt inställd till dem. Mätt är man nu!

Gårdagskvällen blev väldigt fin den med, med lussebak, glögg- och pepparkaksmys och massa snack! Jag, Anna, Tess, Sara och William fick en avslappnad men väldigt skrattfylld fredagskväll! Och lussebullarna blev väldigt goda de med. ;)


/Andrea

Inflyttningsfest

I lördagskväll firade vi alla Katherines nya fina lägenhet hemma hos henne i Liljeholmen. Efter ett år som inneboende har hon nu hittat en jättefin egen lya med underbart öppen planlösning och fräsch renovering. Man blev sååå sugen på att få ett eget ställe och inspirerad att inreda sitt egna hem efter det besöket! Som inflyttningspresent hade vi shoppat loss på IKEA's köksavdelning och inhandlat en massa "önödiga nödvändiga" ting som kan vara bra att ha men som man inte införskaffar direkt, t ex muffinsformar, iskuber, rivjärn osv. Supertrevlig kväll blev det!
 
Nu är en otroligt tuff vecka avklarad, och jag skulle kunna somna ståendes om jag tillät mig själv. Istället ska dock jag få finbesök av Anna, Tess, Sara och William ikväll för lite lussekattsbakning och häng. Trots att huvudet känns som att det är fullt med bomull ska det såklart bli jättetrevligt! :)
 
Bilder från lördagen:
 
 
/Andrea

RSS 2.0