Tjejmiddag

Igår efter allas respektive jobb samlades vi hos mig för att laga en somrig middag och prata av oss lite. Det blev naturligtvis - surprise surprise - grillat! ;) Vi pratade om varandras sommar hittills, roliga historier från allas sommarjobb och resor. Jättetrevlig kväll som snart får göras om!
 
 
Imorgon är min sista dag på sommarjobbet. Tjohooo!!!
 
/Andrea

Ultimata sommarhelgen

Hej alla fina!
 
Lördagens toppenväder kunde med största lycka spenderas hos Rickard som planerat tillsammans med hela vårt gäng från skolan, minus Emilia, Jenny och Dan förstås som tyvärr inte kunde komma. Annars var vi alla samlade och kunde ihop njuta av sommaren på bästa sätt. Vi badade, grillade, spelade kubb, pratade och skrattade oss igenom hela lördagen och söndagsmorgonen.. Söndagen bjöd på riktigt kaosväder, så det föll sig naturligt att hålla sig inomhus då och betrakta ovädret utanför. Vi spelade under tiden massor av sällskapsspel och mumsade på massa gott. Rickards hus var mycket rymligt och låg otroligt fint till, med en privat strand och brygga dessutom.
 
Nu har man positiv energi att ta med sig under veckan, som består av sista sommarjobbsveckan! :)
 
En del mobilkamerabilder kan jag bjuda på, men väntar spänt efter Rickards systemkamerabilder. Lånade även hans för att kunna ta bättre foton.
 
 
Denna gruppbild är lånad av Angelika.
 

/Andrea
 

Snigel på väg

Hej alla mina små moln!
 
Haha, ja idag täcks solen av dem trots att man under sina få lediga dagar hade föredragit ljus och mer badvärme. Istället får det bli en "innepysslardag". Sitter just nu med en god chokladglass (de har börjat sälja mjölkfri chokladglass äntligen, tjohoo!) som jag mumsar på direkt ur burken, sånt som man kan göra under lata sommarlovsdagar! Får se vad resten av dagen bjuder på. :)

Igår mötte jag upp trevliga Helena i parken för en rejäl pratstund. Vi hade ju inte setts sedan i julas, så vi hade mycket att ta igen! Nu får det snart bli andra bullar, det får ju inte gå ett helt halvår mellan träffarna! Nu är hon dock antagen till KTH Campus för att läsa Kemiteknik till hösten, så då lär vi ses oftare. Ska bli roligt! Det var i alla fall enkelt för oss båda att svara på frågan "Vad har du gjort sedan vi sågs sist?".
 
Jag: Pluggatpluggatpluggat och tränattränattränat..
Helena: Jobbatjobbatjobbat och tränattränattränat..
 
Hahah, enkel halvårssummering. ;)
 
Lite bilder från gårdagen:
 
Mobilkameran tar numera bra makrobilder! Denna lilla snigel blev skarpare än med vissa objektiv till systemkameran.
 
 
 Nya mobilen har bättre kamera än min förra vilket är praktiskt, nu känns det inte lika nödvändigt att behöva släpa med sig en kompaktkamera eller systemkamera när man ska någonstans.
 
/A
 

Fredagsprommis

När man jobbar istället för at plugga på vardagarna så känns fredagen extra bra på något sätt. Kanske har det att göra med det faktum att man inte behöver kontaminera hela helgen med plugg, och istället faktiskt vara ledig? Det är något jag verkligen saknar i skolan. Så kallade "lediga dagar" som till exempel helgen, blir aldrig lediga utan bara ett tillfälle för mer skolarbete. Det är just dessa möjligheter för återhämtning som jag efterlyser under terminerna, för oj vad alla skulle må bättre och kunna prestera bättre. Hjärnan är ju en muskel som också behöver få vila ibland.
 
Hur som helst, efter jobbet igår möttes en del av vårt lilla gäng upp vid Edsviken för en promenad. Det blev jag, Anna, Sara och William som tillsammans traskade längs sjön och pratade om ditten och datten. Avslappnande och kravlöst, precis vad som uppskattas extra mycket en trött fredageftermiddag.
 
Denna lediga lördag ska endast fyllas av sköna aktiviteter så som lite pyssel med foton och recept tänkte jag, sedan lite nödvändig dammsugning följt av en promenad med Helena. Vi har ju inte setts sen i julas! Kommer bli mycket skvaller att ta igen, haha!
 
Hoppas att ni får en suuuperskön lördag!!
 
/Andrea

Trötta tjejjor

Första gången jag bloggar från mobilen - premiär! 
 
Efter en första arbetsvecka på sommarjobbet ligger jag
nu hemma i Paulines soffa efter att nyss ha sett klart på Olympus has fallen. Pauline själv hann traditionsenligt somna i soffan innan filmen var över. Får se om jag vågar väcka henne så att vi båda kan släpa oss in till sängen.. Har nog inte hjärta att väcka henne, så kanske kurar jag också ihop mig på soffan. Den är så stor och skön så det gör inget. Så får det bli. ;)
 
Lite mobbebilder från promenaden vi tog efter middagen: 
 
 
Go'natt hörrni!
 
/Andrea 

Rött guld i magen

Idag har jag fortsatt vila ut min förkylning, tagit en sväng till lagret där jag ska jobba i sommar med bilen för att fräscha upp resvägen dit samt plockat flera liter jordgubbar med pappa. Resten av dagen har därför ägnats åt jordgubbsmumsande och njutande av det fina vädret. Nu ligger det röda guldet så fint i magen medan solen gassar i ansiktet. Heja sommarlov! :D
 
 
/Andrea
 

Färdigrest för i år

Igår mitt i natten landade jag och familjen på svensk mark igen efter en vecka i England. Nu kommer vi stanna här resten av året! Har varit väldigt roligt att få besöka både exotiska, Dubai och Tokyo, samt bekanta platser, Maidenhead, i år, men nu ska det bli skönt att få stanna på hemmaplan ett tag. Att vara på resande fot är både givande men tar också mycket energi. :)

Hur som helst! Under Englandsveckan bodde vi först några dagar hos mina kusiner som bor i Maidenhead. Vi umgicks, åt god mat, pratade massor, såg change of guards vid Maidenhead Castle och shoppade. Vi brukar oftast dela upp oss så att tjejerna går för sig och killarna för sig, blir enklast så. ;) Vi fyra tjejer kollade på massa kläder där jag bland annat gjorde flera fynd inne på TK Max, så nu har jag bättrat på garderoben inför hösten!
 
Sedan bilade vi bland annat till Ramsgate, Dover och Staines där vi stannade över natten. Dessa dagar kan sammanfattas i Fish & Chips, shopping, mycket bilåkande (Pappa satt som en spänd fiolsträng i förarsätet och höll kramaktigt om ratten när alla hetsiga Engelsmän tog för sig i bilköerna ut ur London. Har aldrig förr sett honom så fokuserad. Dessutom är det ju vänstertrafik som gäller i England..) och fin utsikt över White cliffs of Dover.
 
Ikväll skulle jag egentligen har gått på min kompis Annas 20-årsfest, men min dumma förkylning satte stopp för det. BLÄ. Var nästan ett år sedan jag var sjuk sist så borde väl inte klaga. :(
 



Ha en bra helg hörrni!
 
/Andrea

RSS 2.0