Chokladbollstårta midsommar till ära

Glad midsommar i efterskott! Hade ni en fin helg? Min familj har aldrig firat midsommar på det klassiska och lekfulla viset med dans kring midsommarstång och gräddig jordgubbstårta. Generellt har det bara blivit sill och något svensk flagga dagen till ära på middagsbordet. Trevligt har vi ändå alltid haft, och i år blev det en tur till morfar i Eskilstuna där vi åt god sill med jordgubbar och min kärleksfullt bakade chokladbollstårta till efterrätt. Vi hann även med en tur till Sundbyholm för att beundra slottet och doppa fötterna i vattnet. Jag som ofrivilligt erkänner mig vara en badkruka, blev faktiskt sugen på att bada efter att ha känt på vattentemperaturen! Hade inga badkläder dock så fick skjuta på sommarens premiärdopp.
 

/Andrea
 

Osaka del 2

Nästa omgång av resans bilder kommer här! Tjohoo! Denna omgång består helt och hållet av besöket på Osakas botaniska trädgård som innehöll växter från världens alla hörn. Häftigt och vackert! Min favoritavdelning var definitivt kaktusarna, hehe.
 

/Andrea

Sommarens första egenplockade jordgubbar

Igår åkte jordgubbstaxin lastad med mig, mamma, Philip och William till jordgubbsfältet beväpnade med kontanter och bunkar redo att fyllas till bredden med söta bär. Det var något svårplockat i början kunde rutinerade plockarna jag och William konstatera, men så småningom började det flyta på bättre och vi fyllde våra bunkar med röda små gubbar. Väl hemma igen kunde de avnjutas solvarma med grekisk yoghurt till, mums!
 
Hög sommarfaktor på detta!
 

Kram,
Andrea

Osaka del 1

 
Hej alla fina!
 
Allt väl med er? Har ni fått sommarlov/semester ännu? Oavsett hoppas jag att ni kan njuta av sommaren på ett eller annat sätt för nu verkar Sverige ha fått ett jämnare väder med skiftande sol som bjuder på ganska behagliga temperaturer. Trevligt för utomhusaktiviteter! Ska idag ge mig ut på första träningspasset sedan Japanresan som varade i nio dagar. Jag och pappa besökte Osaka för att sedan göra dagsturer ut till Kobe och Kyoto. Vi hann med så mycket utan att för den delen stressa. Resan bestod i grova drag av kultur i form av tempel och turistsevärdheter, god mat, shopping och utforskande av miljöer och studerande av människor. Det är andra gången vi reser till Japan på två år och vi trivs båda så bra i landet. Människorna är så respektfulla och vänliga samt att allt känns rent och tryggt. Nackdelar som gör att man saknar Sverige är språkhinder, japanerna behärskar knappt engelska, samt goda bröd och mejerivaror (för frukostälskare som oss, haha).
 
Här kommer ett första bildregn!
 
Osaka Castle
 
Namba, ett kilometerlångt shopping- och restaurangdistrikt
 
Vår inspirerande frukost varje morgon - vattnig yoghurt med banan och något som japanerna kallar granola..
 
/Andrea

Glad och tacksam

Ibland får man tillåta sig stanna upp ett ögonblick och njuta av nuet och vad man har uppnått hittills. Både "självklara" saker och framgångar är ofta lika mycket värda. Även tyngre händelser kan i längden bidra med något fint, även fast det kan vara svårt att se där och då. Är denna onsdagsmorgon lite extra glad över vad tillvaron erbjuder.
 
Tänker just nu på att:
- frukosten var så god
- solen börjar kika fram efter regnskuren
- jag är frisk trots att familjen är krasslig
- helgen var en så fin start på sommarlovet
- jag ser fram emot de många resor som lovet kommer bjuda på
- få klicka hem kandidatexamensbeviset
- jag fyndade en sommarklänning som jag trivs så bra i
- jag inte störs av att mitt rum är stökigt för tillfället
- jag ska få träna i eftermiddag
- lite praktiska detaljer börjar lösa sig inför den potentiella utlandsterminen
 

Andrea

Glömde skriva en sak..

.. nämligen att det är sommarlov nuuuu!! Den 1 juni klev jag in i årets längsta lov. Kandidatexamensarbetet lämnades in för två veckor sedan och sista hemtentan nu i veckan. Har ännu inte sjunkit in att jag nu väntar på att få ett kandidatexamensbevis i brevlådan. Nu väntar ett långt sommarlov på tre hela månader som kommer fyllas av rekordmånga resor, både inom Sverige och utanför, begränsat med jobb, kompistid och framför allt möjlighet att ladda batterierna. Tiden har änsålänge fyllts av lugna dagar som har kantats av träning och hemmapyssel. Igår var jag på 30-årsfest dock för två av Philips vänner vilket var supertrevligt, och idag tog jag och Philip en lite äventyrlig runda längs Lidingös strandstigar som även varvades av lite blygsam bergsklättring.
 
 
Har ert sommarlov startat ännu?
 
Soliga kramar från en glad och sommarredo tjej ♥

RSS 2.0