Premiäråket bakom ratten

Hej hej!
 
Hur är ert sommarlov? Själv var mitt lov inledningsvis väldigt intensivt, men den senaste veckan har man kunnat varva ner. Det känns fortfarande lite ovant att vakna upp på morgonen och inte ha något speciellt planerat för dagen, rutinerna från vardagen har inte försvunnit helt ännu, men det är skönt att sakta komma in i "sommarlovslunket".
 
I helgen övningskörde jag även för första gången på riktigt. Efter att ha läst de första grundläggande kapitlen i körkortsboken så letade jag och pappa upp närmaste tomma parkeringsplats för lite praktik. Vi började med körställning och inledande manövrering som hur man startar, bromsar och styr. Det känns kul att få komma igång med hela "kör-processen"!
 
Passar på att lägga upp några bilder från den upptagna måndagen för två veckor sen nu, då det var skolavslutning och avslutningslunch med jobbet bland annat som gällde:
 
Skolavslutning:
 
 
Avslutningslunch med receptionspersonalen på O'Learys:
 
 
/Andrea
 

"Sjung om studentens lyckliga dag.."

I tisdags cirkulerade hela dagen kring Saras student. På morgonen var jag, Anna, Tess och William på plats med kameran, gosedjur att hänga runt halsen och förväntansfulla leenden. Vi började dock panika lite smått när vi efter en halvtimmes letande bland folkmassorna fortfarande inte lyckats hitta Sara och hennes familj. Till slut fann vi henne dock hållandes sitt plakat omringad av sina käraste. Vilken fin nybliven student som vi mötte! Efter utspringet fick Sara tillsammans med hennes två vänner åka en snyggt dekorerad cabbe istället för flak, och vi vinkade av henne.

Efter utspringet gick vi och köpte blommor till mottagningen senare på kvällen, samt drog hem till mig för att fixa det sista på hennes present. Sen var det bara till att cykla i regnet till mottagningen.

En superlyckad dag blev det, och ännu ett stort grattis till Sara! Efter allt slit är du äntligen i mål! Tack för att vi fick dela dagen med dig! ♥

















/Andrea


Sommarshopping

Helluuu,

idag är planerna att åka på en liten shoppingrunda med modern min för att sedan gå på ett kombi-pass på Friskis på kvällen, förhoppningsvis kan Sara följa med också. Igår tog jag en sväng i några butiker också innan jag drog till Friskis för kondition- och gym. Jag hittade en hel del potentiella inköp, men det var bara ett av plaggen som fick följa med hem. Visar några bilder nedan. Sen efter shoppingrundan och träningen jobbade jag sommarens sista receptionspass. Trevlig dag!


Blått spetslinne från Gina Tricot.


Baksidan av en T-shirt i spets, framsidan såg ut som ärmarna.


Svartvitt linne med fjädermönster, från BikBok.


Det här var tröjan som fick följa med hem, från Gina också :)



Hoppas ni får en skön måndag, speciellt nu när vi är skolfria! ;)

/Andrea

Är det så här bakfylla känns?

Hej alla!

Den senaste veckan har det hunnit hända jättemycket! Dagarna har gått i ett och varit intensiva men otroligt roliga. Schemat har sett ut så här i grova drag:

Måndag: Skolavslutning, avslutningslunch med jobbet, tränarmöte inför sommarlägret + vanlig träning på kvällen
Tisdag: Saras utspring, fixat Saras present och sen gått på Saras mottagning
Onsdag: Sommarlägret i badminton där jag tillsammans med flera andra varit tränare
Torsdag: Fortsättning Sommarläger inkluderat Gröna Lund på kvällen
Fredag: Fortsättning Sommarläger inkluderat övernattning
Lördag: Avslutning sommarläger följt av lunch med alla lägerledare
Söndag (imorrn): Terminens sista receptionspass

Kommer inte sammanfatta allt i det här inlägget, men börjar med sommarlägret lite smått. Det tog som sagt slut idag vid lunchtid, och det var till alla tränares lycka bara trötta om än leende små badmintonspelare som lämnade hallen idag. Lägret har bestått av 15 timmars träning i form av badminton och andra sporter så som skobandy, spökboll, fotboll m.m. Utöver detta har det ingått ett besök på Grönan, en grillkväll, en 5-kamp och övernattning i hallen. Trots att halsen under lördagskvällen tog stryk efter allt skrikande för alla ledare och en trötthet som kan liknas med känslan vid bakfylla så är vi stolta över att vi kunnat överträffa förra årets succe´. Nu börjar sommarlovet på riktigt för oss ungdomar!

För ovanlighetens skull så var inte jag ansvarig för fotograferingen så därför får ni vackert vänta på bilderna tills jag fått dem ;) Bjuder på ett par enstaka foton från när några av oss ledare strosade runt på Grönan tills vidare.





/Andrea



Linslöss

Helluuu,

idag var det dags för ännu en somrig fotorunda. Vädret var perfekt med lagom skiftande molnighet och sol. Den här gången var det jag, Anna, Tess, Sara och Sandra G. som vandrade runt Edsviken för att hitta passande platser att fota på. Här är några av resultaten:












En trevlig eftermiddag :)

Kram Andrea

Framtida Sharapovas kanske?

Hej hopp!

Dagen har bestått av mycket sol och träning. Började med att sola en halvtimme imorse för att sedan traska iväg till hallen där jag, Anna, Tess och Sofia bokat en tennisbana. Riktigt kul var det att få spela tennis igen! Har inte kört "på riktigt" sen jag slutade för tio år sen. Vi körde dubbel bland annat där förlorarna fick bjuda på glass. Anna och jag blev astaggade och kammade hem matchen, haha. ;) I början fick vi inte så mycket spel, men sen blev bollduellerna riktigt spännande.. Kanske är vi framtida Sharapovas alla fyra? ;) Roligt var det!

Efteråt hann jag hem och byta om till fräscha träningskläder och äta en bit innan det var dags för badmintonträning som vanligt på kvällen. Kom precis hem så ska strax hoppa in i duschen.

Igår hade jag mitt livs sista kemilektion. Vi hade frågesport på olika strukturformler och molekyler, och min grupp var en av vinnarna! Som pris fick vi var sin kemiballong, haha. Efter lektionen lämnade jag in läroboken i bokförrådet. De som jobbar där måste ha tyckt jag var knäpp som storlog när jag lämnade in min kurslitteratur i kemi B, men det kändes så skönt!

Nu är jag helt pluggfri, bara skolavslutningen kvar på måndag!

Trevlig helg på er!



Dagens taggade tennistjejjor!


Min vinst i kemifrågesporten. Antar att ni förstår att det inte
var jag som skrev trycket.. ;)


Städade ur och tömde mitt skåp igår, härligt!


Pyntade racket lite för onsdagens svenska nationaldag.


/Andrea





We made it!

TJOHOOOOOO!! Imorse skrev jag mitt livs sista kemiprov och Sara hade sin sista engelskalektion för all framtid, detta var tvungen att firas med en smaskig tårta.  Det fick bli en kokos-choklad-och gräddtårta med sockerkaksbotten. Våra värsta ämnen är nu officiellt avklarade. We made it Sara! ;)






/Andrea


Närmar oss mållinjen..

Hej alla!

Nu ser man äntligen slutet på tunneln. Imorgon skriver jag mitt sista prov för terminen och om en vecka prick är det sommarlov! Det regniga vädret tar dock udden av själva sommarkänslan, men eftersom jag varit fast med böckerna hela helgen så kan jag inte klaga. Det går lättare att fokusera på plugg när inte solen skiner, tror att de flesta känner igen sig, hehe. ;)

Nu börjar massor av ungdomar ta studenten från höger och vänster och flera som går på högskolan har redan fått lov. Stackars dem som tog studenten i fredags, vilken otur med vädret! Men det lär ju betyda lycka och tur att ta studenten i regn? Vi får säga så ;)

Har nu haft min tredje sista kemilektion. Hela klassen var uppe i varv i någon blandning av panik inför morgondagens prov tillsammans med någon sorts rastlöshet som förmodligen orsakas av sommarlovslängtan. Lektionen lockade många, många skratt!


Hattifnattarna Joel och Johan, mina livlinor som piggat upp kursen..
Deras uttryck på bilden sammanfattar ganska bra deras inställning till kemi! ;)


/Andrea


Raindrops keep falling on my head..

Hej hörrni!

Vi på Rudbeck har nu tre riktiga skoldagar kvar innan sommarlovet är ett faktum, rätt härligt va? ;) Ett sista ryck krävs dock för några, bland annat mig, i form av ett 100-sidors kemi B-prov samt en redovisningsuppgift i matte D. MEN, efter det är man fri! Jag räknar ner minuterna!

I onsdags var vi en grupp från religionen på studiebesök hos det buddhistiska centret i Stockholm. Intressant, men jag som var rätt stressad till att hinna till träningen lite senare kände lite halv ångest när kvinnan som tog emot oss (och när vi redan hade dragit över på tiden) föreslog att vi skulle prova på att meditera lite. Haha, snacka om att jag inte kunde slappna av.

Hade en relativt kort dag i skolan, dock med redovisningar på båda lektionerna så inte var den slappare för det. Den lilla rasten som spenderades med William och lunchen som sällskapades av Pauline, Elias, Oscar och Johan livade upp dagen däremot! :) Speciellt när resten av dagen bestod av plugg till biokemin.. Blä.


Två bilder från dagen:


Lunchen med Pauline, Elias, Oscar och Johan.


Promenaden hem i regnet. Börjar tycka att regn är lite mysigt faktiskt, opraktiskt
men mysigt. :)

Kram Andrea


RSS 2.0