Kanelbullebakning

Denna fredag, och sista tentaveckadagen, fylldes av ett långt skypesamtal med bästa Pauline, mueslilagning, kanelbullebakning inför morgondagens besök av morfar, plugg och en löprunda i mörkret. En ganska så perfekt dag på det viset att det innehöll lite av allt. Allt från kompistid (på distans, men ändå), rolig bakning, träning och plugg. Både nyttiga och trevliga aktiviteter. :)
 

Nu blir det lite mys vid TV:n med pappa framför en bra serie. Han ska nu få premiärsmaka kanelbullarna och göra ett utlåtande.. Den största kanelbulleälskaren på denna jord.. :P
 
Trevlig kväll!
 
/Andrea

Ännu ett 20-årsbarn!

I fredags efter tentan bar det av till City Gross för storhandling med Jessica! Massor av ingredienser skulle inhandlas inför matlagningen som väntades under kommande natten inför hennes 20-årsfirande på lördagen. Det blev maratonbakning fram till morgonen som gällde som resulterade i en massa goda bjudrätter! Under lördagen fortsatte förberedelserna i köket, och till slut hade vi fått ihop matmuffins, minipajer, kladdkakemuffins, tårta, chokladsnittar, havregrynskakor, pizzarullar, matbröd och sedan bidrog hennes mamma med pumpasnittar och en stor omgång ångkokade dumplings! Med bara några timmar sömn i kroppen trodde jag att man skulle vara tröttare än vad man var, men det gick bara bra, kanske tack vare lite socker som hjälp. Haha!

Ett lyckat firande blev det hur som helst, med många matglada och trevliga gäster som alla kom för att fira Jessicas 20-årsdag. Trots att vi två inte hade lyckats träffas på nästan tio månader så kändes det precis lika naturligt att ta vid där vi slutade sist. Det är häftigt med vissa människor hur sådant fungerar. Det kan inte bli "stelt", oavsett om tidsspannet mellan träffar är stort.
 
Än en gång - stort grattis på din dag Jessica! ♥
 
 
 
 /Andrea

Muffinsfredag


Gårdagen fick piggas upp med lite hembakade muffins! Lite socker går alltid hem hos studenter. Speciellt en fredageftermiddag..
 
Sockersöta kramar till alla bloggläsare :)

Bak- och chokladfestivalen

Jahopp, då är man 20 år nu helt plötsligt! Ingen tonåring längre här inte! Kan inte hjälpa att känna mig lite gammal. Haha! Dagen firades i alla fall på ett mumsigt och mycket fint sätt! Jag bestämde mig för att inte fixa något kalasfirande i festanda, och är i efterhand glad för det. Dagen blev så fin ändå och mer avslappnad, lite mer sådan jag är. :) I present av William fick jag bland annat en biljett till Bak- och Chokladfestivalen som anordnades hela denna helg, så dit gick vi tillsammans med Sara igår. Oj vilken blandning av goda, lyxiga, pyssliga och unika bakredskap och goda ting som fanns där. Alla tre kom vi hem med något gott och fint efter dagens slut. Själv köpte jag lite lyxig choklad, flera baktidningar samt ett (inte så nödvändig men ack så charmigt) chokladfondueset.
 
Kvällen avslutades med ett litet familjefirande på hemmaplan med god lasagne som pappa lagade och några fina presenter. Väldigt lyckad födelsedag!
 
Idag har plugget gått fruktansvärt trögt, men dagens höjdpunkt blev istället att vara badmintontränare för första gången på 1,5 år! Jag och William ska under hösten dela på ett tränarpass för badmintonskolan i Edsbacka Badminton Academy. En genuint spelglad grupp av blivande badmintonspelare fick vi, och i bästa fall hinner vi även kombinera tränarpassen med några egna träningstimmar i samband med dessa söndagar. Vore roligt!
 
Några halvskarpa mobilbilder från gårdagen:
 

/Andrea

Ett försök till överraskningsfest

Igår kväll skulle jag tillsammans med Sofias närmaste vänner anordna en överraskningsfest till hennes ära för att fira hennes kommande 20-årsdag som infaller på tisdag. Typiskt nog skulle tjejen som vanligtvis aldrig är hemma på fredagkvällar just denna kväll vara hemma och chilla, vilket satte ett abrupt stopp för våra överraskningsplaner. Visst blev hon förvånad när hennes kompisar en efter en knackade på, och det var roligt att se hennes ansiktsuttryck när hela nedervåningen var iordninggjord med pynt och kalasmat, men lite typiskt var det. Haha! Kvällen blev väldigt lyckad ändå, med mycket kompiskärlek i luften, fina presenter, god mat och underbart stora ballonger i formen av en tvåa och en nolla! Tänk att min barndomsvän fyller 20 år! Hjälp!
 
 
/Andrea

RSS 2.0