Sportiga Sara

När jag mötte upp Sara för en promenad i vårsolen igår så kom hon springandes i löparutstyrsel, så fotona fick gå i det sportigare temat. Sportiga Sara! ;)
 
 
/Andrea
 

Partypingla

Hej alla små solstrålar!
 
Ojoj vad jag lät uppåt nu, hehe. Det är jag inte, eller jo. Jag är inte på dåligt humör men inte heller sprudlande lycklig. Har mest gått runt med vårkänslor kombinerat med en massa dåligt samvete över att jag försummat plugget rejält denna helg. Trots att jag egentligen har programmeringsinlämningar till upp över öronen, ett flertal uppgifter i matten som jag inte hajjar samt en kommande KS (typ dugga) att bekymra mig över så har jag verkligen inte lyckats få mycket gjort. Jag har hittat på ursäkter som "måste ta vara på det fina vädret" och "men jag är ju faktiskt förkyld".. osvosvosv... Kanske behöver jag vara lite stressad för att få ändan ur vagnen, så ju mer jag närmar mig deadline desto effektivare blir jag.. Kanske, förhoppningsvis..
 
Helgen inleddes i alla fall med Angelikas 20-årsfest i stan. Trevliga människor, fin mat och stojiga partylekar, bland annat Twister (snacka om statisk träning, var svettig efteråt. Haha) och en väldigt glad 20-åring som redan hunnit besöka Systemet två gånger sammanfattar kvällen ganska bra.
 
Lördagskvällen hade också kunnat bli en utekväll på KI fast med ett annat gäng, men det fick bli en lugn kväll hemma. Kändes lite bra att kurera förkylningen i soffan. Partypinglorna fick köra på på egen hand. :) Under dagen tog jag och Sara i alla fall en långprommis i solen. Systemkameran fick hänga med också. Bjuder på lite bilder senare ikväll!
 
 

/Andrea
 
 

En forehand på näsan

Dagen efter tentan blev en riktig "håll-igång-dag" med först tennis i två timmar med ett gäng från klassen, följt av en promenad till Friskis på kvällen för ett tungt skivstångspass med Sara. Initiativtagaren till tennisen med kursarna visade sig vara en riktig slipad spelare med många tränar- och spelartimmar i bagaget. Dessa två timmar fylldes av organiserad träning där han instruerade både teknik och ledde fartfyllda lekar där vinnaren senare skulle bjudas på en öl, haha. Till och med filmkameran åkte fram, bävar för var han tanker ladda upp den i för sociala medier.. Haha. Så bortsett från den incidenten där jag fick en snygg forehand rakt på näsan (AJ) så var det grymt kul!
 
Nu följer några totala slappdagar för att senare i veckan ta tag i lite inlämningsuppgifter innan tentaveckan närmar sig sitt slut.
 
 
/Andrea

Tittut små Krokusar!

Efter en mild vinter är nu våren här, och alla solsaknare söker sig otåligt ut ur husen. Jag och mamma ville inte vara sämre vi, så direkt efter lunch hakade vi på alla andra svennar som promenerade i parken. Lilla digitalkameran fick hänga med i fickan också, så tog en del vårbilder samt en del "posebilder", hehe. Imorgon lär det tydligen bli lika fint väder igen med 12 graders värme, så tror jag pluggar på hemmaplan imorgon också för att åka in till campus på torsdag och fredag. Skönt med lite flex under tentaveckan.
 
 
Lite egobilder blev det idag kominerat med vårfoton. ;)
 
Trevlig kväll hörrni!
 
/Andrea
 

Gasque på KI

Melodifestivalstittande igår kväll byttes ut mot gasque med hela Maskinsektionen på Karolinska Institutet. Stort partaj kallad Ettans fest var det, som jag nu i efterhand förstod var en form av uppföljning av nollningen i höstas. Sara, som går Energi och miljö, fick en inblick i "maskinkulturen" på vår sektion. Många internskämt fyllde kvällen tillsammans med en massa videos och gyckel gjorda av nollningsarrangörerna. De hade verkligen satsat! Utöver detta var det OS-tema på utklädnaden, så kvällens utmaning bestod av att gissa vad folk hade försökt klä ut sig till. Jag såg en Hades (grekiska guden you know), OS-grenar (bokstavligen hehe), konståkerskor, bok-åkare med flera. Enda lite tråkiga var att jag och Sara inte hann få en plats bredvid mina kompisar, utan vi hamnade lite på kanten av bordet, så det var lite svårt att föra en konversation tillsammans. Aja, trevligt blev det ändå.
 
Istället för Mellotittande på kvällen gick jag upp extra tidigt för att hinna till "Mellospinningen" på Friskis. Med risk för att inte låta helt friskt när jag säger det - men oj vad roligt det var! Förutom att passet bestod av 90 minuter fyllda av endast låtar från Melodifestivalen så var ledarna utklädda i paljettkläder och annat schlagerpynt. Stämningen var speciell. Och i slutet bjöds det på bubbel!
 
Fotade minimalt från i lördags men har några bilder att bjuda på i alla fall. Enjoy!
 
 
/Andrea

Tripp tur och retur till Japan på en kväll

Moshi Moshi!
 
Nu har mina tentaveckor i princip dragit igång. Vi har endast en schemalagd lektion innan nästa vecka, men den funderar jag på att skippa för att slippa behöva pendla in till campus. Sparar en hel del tid.
 
Denna vecka har massor av deadlines stökats undan, och jag håller tummarna för att alla inlämningar och prov har gått bra. Helgen var relativt full av sociala aktiviteter för att vara helgen innan värsta mördarveckan, haha. I fredags träffades jag och Pauline och hade en långkväll fylld av japanska animeserier, därav den japanska hälsningen i början av blogginlägget, hehe. Pauline introducerade några av sina favvosar för mig. Det är ett helt annat tempo i japanska tecknade serier än i västerländska, det går liksom långsammare - men ändå blir det inte långtråkigt. Dessutom är det roligt när alla känslor är extra överdrivna, alla reaktioner hos karaktärerna är mer extrema vilket man inte är van vid. Haha. Lite som i Pokémon och Sailor Moon från när man var liten.
 
På lördagskvällen samlades lilla gänget bestående av mig, Anna, Tess, Sara och William hemma hos William för middag och lite spel. Även en stunds Melodifestivalstittande lyckades vi klämma in. Resultatet av kvällen blev en god lasagne och många skratt!
 
Bild från en av serierna vi kollade på: Itazura na kiss. Bild lånad från: beneaththetangles.wordpress.com 
 
 
/Andrea
 

RSS 2.0