Årets första sommarfotografering

Här kommer några av alla de foton som jag knäppte av när jag och jess träffades senast. Enjoy!
 
 
/Andrea
 

Stolt nördstämpel

Nu har bloggen hunnit svalna rätt rejält sen sist jag skrev. Dagarna har tuffat på i en rasande fart och dagarna till studenten är snart räknade! Jag har hunnit skriva av mig tonvis med skolarbete och nu väntar endast några mindre plugguppgifter innan gymnasiet är över. Efter dessa väntar bilkörning och studentförberedelser.
 
I onsdags drog jag och Pauline till stan för att gå på bio och sedan shoppa lite. Pauline önskade film (mest på grund av att hennes favvoskådis skulle ha en av huvudrollerna, hehe), och det blev därmed den senaste Star Trek-rullen. Jag har alltid varit ett fan av Star Wars-serien, men aldrig riktigt vågat mig på Star Trek tack vare mina fördomar om nördstämpeln som pryder dem, haha. Dock var den väldigt påkostad och underhållande, jag rekommenderar den! Inte så "nördig" som man skulle kunna tro, eller så är vi två lite nördiga av oss, haha. Hur som helst så blev det en lyckad eftermiddag!
 
I söndags träffades jag och Jess för att ha Eurovision-kväll. Hon var snäll nog att erbjuda sig att hålla mig sällskap under showen, jag känner ju egentligen inte en kotte som kan tänka sig att genomlida hela programmet med mig.. Snyft. Haha. Vi tog utöver detta en liten fotorunda i parken och bakade "hälsobollar", en form av nyttiga kokosbollar (väldigt goda faktiskt, borde lägga upp receptet i bloggen någon gång kanske). En sån här avslappnande lördag behövdes efter att ha avverkat det stora fysikkursprovet dagarna innan!
 
Jag har bara några suddiga mobbebilder sen onsdagen. Här handlade vi lite snacks innan bion:
 
 
Kommer försöka lägga upp några smakprov från förra lördagens fotorunda lite senare!
 
/Andrea

Mösspåtagning!

I eftermiddags samlades alla Rudbecks sistaårselever utanför skolan i solen för att formellt prova studentmössorna! Rektorn höll tal och det bjöds på en champagneliknande dryck (tror det var någon äppelsaft av något slag). Sedan fick alla sjunga studentsången tillsammans. Trots att alla tog det lite halvseriöst, och inte brydde sig om att sjunga rätt eller i takt, så var det en härlig känsla. Efter sista tonen fick alla vifta med mössorna i vädret, och det var först då som studenten kändes läskigt nära! Nu är det tydligen bara 39 dagar kvar tills vi får springa ut från gymnasiet för gott. Känns overkligt, nervöst men spännande.
 
Jag och Pauline lyckades inte hitta våra andra vänner i folkmassan, men hela ceremonin varade inte heller speciellt länge.
 
 
/Andrea

En liten symbolisk eld

Valborg har sällan firats på något märkvärdigt sätt hos oss. Det enda speciella är att traditionsenligt besöka elden och umgås med lite folk. Ändå är det en mysig känsla att stå där i kylan och värma sig framför brasan och välkomna våren. Årets valborg spenderades vid badberget (överraskande va? ;)) med William. Eftersom det hade regnat bara några timmar innan så blev det en utmaning att få glöd. Det slutade med att besökarna, även vi, gjorde en liten ansats att få fyr på allt. Det visade sig dock vara en rätt otacksam uppgift, och när jag och William begav oss efter två timmar hade de fortfarande inte riktigt fått till en riktig brasa att skryta med. En liten symbolisk eld kunde vi till slut värma oss vid i alla fall. :)
 
 
Hoppas att ni fick en lyckad valborg!
 
/Andrea

RSS 2.0