Sista sommarlovsdagen

Hej alla höstsugna!
 
Hoppas i alla fall ni är lite pigga på terminstart och därmed att smått börja hälsa hösten välkommen. I fredags hade jag och Sara vår sista sommarlovsdag som spenderades med jobb. Dock var vi tacksamma över uppdragets flexibilitet och det fina vädret. Jobbet innebar nämligen att räkna bilar på en parkering i kommunen en gång per timme från kl. 8-19 i tre dagar. Dock tog räkningen endast cirka tio minuter så resterande tiden av timmen fick vi fördriva på valfritt sätt. Vi valde att promenera den mesta av tiden, sedan varva någon timme med prat vid vattnet och en dag gick vi och tränade på utegymmet. Massor av kvalitetstid fick vi minsann, och det var väldigt trevliga dagar! Ett enkelt och kort sommarjobb men är glad att vi tackade ja. :)
 
Idag var det dessutom första skoldagen, dock lite av en mjukstart. Jag hade bara en föreläsning för att sedan möta upp lite folk som ville köpa gammal kurslitteratur och hade sedan ett ärende till banken innan jag kunde vända hemåt. Hur känns det då att börja tredje året på utbildningen? Känner mig redo att sätta igång med vardagen igen, dock lite sådär lagom sugen. Ser dock fram emot att köpa gymkort på Campus, byter från Friskis i Häggvik pga. avståndet, och att få snickra ihop lite trevliga matlådor igen. Dessutom gillar jag höstens höga mysfaktor!
 

Stor kram på er alla!
 
Andrea

Utnyttja Sverigesommaren

Igår lapade man maximalt med sol i ett försök att fånga sommarens hittills sällsynta strålar innan lovet börjar gå mot sitt slut. Jag och Philip inledde dagen med lunchmatsäck intill vattnet i Kungsholmen för att sedan traska vidare längs promenadstråket som följde kanalen mot Kristineberg. Mycket svettigt solande, promenader, skratt, betraktande av människor, fint prat och även en del behagligt trygg tystnad bidrog till att förgylla den somriga dagen. Kommer sakna sommarlovet! :)

 
/Andrea
 

2 + 2 = 22

Hej i stugorna!
 
Hur  många har börjat skola och arbete igen? Det är olyckligt att årets sommar kom så pass sent, i augusti, så att mångas semester lades helt knasigt under de regnigare sommarmånaderna. Förra året var juli bokstavligen strålande (Och hur minns jag detta? Jo för att jag jobbade instängd på ett lager hela den månaden.). Tokigt! Själv börjar jag skolan 31 augusti, men innan dess blir det överraskande sommarjobb i tre dagar tillsammans med Sara. Vi ska tillsammans utföra något uppdrag indirekt åt Trafikverket genom att räkna antal bilar i ett garage.

Apropå Sara så fyllde den fina tjejen 22 år den 10 augusti, så det här firade vi efterhand på vårt festliga vis hemma hos henne med lite bakning. Vi är båda helt frälsta i dadelbollar, eller raw food-bollar, så det lagade vi till innan vi bänkade oss ute på den soliga altanen och pratade ikapp fram till kvällen. En väldigt trevlig eftermiddag blev det! :)
 

Grundreceptet för dadelbollarna hittade vi hos Mitt Kök, http://mittkok.expressen.se/recept/dadelbollar/. Jag skriver "grundrecept" eftersom efter att vi följt ingredienslistan till punkt och pricka började hälla ner allt möjligt annat gott som tex. mandelmjöl, pumpafrön, solrosfrön, linfrön, sesamfrön, mandlar m.m.
Ingredienser
  • 20 st färska dadlar
  • 2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 1/2 dl grovhackade cashewnötter
  • 1/2 dl grovhackade mandlar
  • 2 1/2 dl fiberhavregryn, alternativt vanliga havregryn
  • 4-5 msk kakao
  • 1 koppar espressokaffe
  • 1 nypa flingsalt
Rulla i pärlsocker eller kokosflingor
  1. Börja med att kärna ut dadlarna och släng bort kärnorna. Lägg dadlarna i en bunke.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa med en stavmixer.
  3. Forma till runda bollar och rulla i kokosflingor eller pärlsocker (jag rullar hälften i kokos och hälften i pärlsocker).
  4. Ställ in bollarna kallt innan servering.
 
/Andrea

Skummeslövbesök

Hej hopp!
 
Då var man tillbaka i Stockholm igen efter en knapp vecka nere i Halland hos farmor och farfars sommarstuga. Nu var det tre år sedan vi var på besök i Skummeslöv, men ända sedan jag var en liten plutt har vi haft som mål att bila ner dit en gång varje sommar. Stugan ligger ca 100 meter från Sveriges längsta strand och omkring en kvart med bil från Båstad. Dagarna där nere bestod av dagliga strandpromenader, tennis, springturer längs vattnet, god färsk fisk, avkopplande läsning och umgänge med kusinerna som kom på besök.
 
 
En trevlig vecka men som alltid gäller - borta bra men hemma bäst!
 
Andrea

RSS 2.0