Fjunigt värre

Årets påskafton firades hos morfar i Eskilstuna med ett trevligt gäng släktingar. Morfar ansvarade för lax och tårta medan jag bossade i köket med ansvar för varmrätterna. Allt från Jansson, lax, sill, potatis, köttbullar, prinskorv och färggrann sallad prydde buffébordet. Dessutom första påsken som jag glatt deltog i silltraditionen! Känner mig så vuxen, hehe.

 
Hoppas ni fick en glad påsk med nära och kära, om inte annat en helg fylld av fjuniga kycklingar och färgglada ägg!
 
Påskkramar från mig
 
 
 

Födelsedagsbrunch

I torsdags avslutades tentaperioden med tentan i Team leadership & Human Resource Management och därmed kunde påsken ta sin början! Även fast en uppsats återstår att skriva klart så har det varit underbart med några lediga påskdagar fyllda av god mat och massa sociala aktiviteter som annars tenderar att inte hinnas med i samma grad.
 
I fredags var det till exempel födelsedagsbrunch hos Angelika som stod på schemat! Hon och hennes pojkvän Viktor hade varit så ambitiösa och husliga när de förberett en stor buffé fylld av hemmabakade scones och pannkakor med underbara tillbehör som bär, mandlar, kokosflakes, honung, sirap, yoghurt, choklad och annat fint. Flera timmar spenderades allihopa samlade vid köksbordet för att sedan flytta vidare till vardagsrummet där det fortsattes med lite spel. Supertrevlig dag!
 

/Andrea

Mellonörderi

I lördags vigdes majoriteten av dagen på ett eller annat sätt åt årets final i Melodifestivalen. Morgonen startade med kvalitetstid på spinningcykeln på Friskis årliga temapass för att i 90 minuter trampa och svettas i takt till årets Mellolåtar ihop med andra hurtiga nördar. Efter det fick lite tid ägnas åt tentaplugg innan Philip framåt kvällen kom för att titta på showen tillsammans ihopkurade framför TV:n. Som sällskap hade vi bunkrat upp med massa gott i form av choklad och favoritchipsen. Schlagerfest!
 
Mina favoriter var "Constellation prize", "Human" och "We are your tomorrow". Tyckte dock startfältet över lag var av överraskande hög och jämn kvalitét för att vara året efter svensk Eurovisionvinst. Blev lite paff att "If I were sorry" faktiskt kammade hem pokalen, trodde den var gullig på hemmaplan men skulle anses av fler att inte hålla Eurovisionstandard. Vi får se hur det går den 14 maj i Globen!
 
Bild lånad från Friskis och Svettis

Trevlig onsdag på er! :)

Kram!

Frulletokig

Jag tror starkt på klassificeringen av A- och B-människor. I vardagligt tal mer känt som Morgonpigga respektive Nattugglor. Detta påverkar när på dygnet man är som mest produktiv och helt enkelt mer alert. Själv är jag en morgonmänniska helt klart. Inte på det viset att jag är hurtigt glad (behöver min tid att vakna på i ensamhet..) men jag är mest effektiv och energifylld innan lunch. Sedan går det bara utför, hehe. Därför jag brukar uppskatta koppen kaffe som allra mest kring kl 15.
 
Hur som helst, det jag tänkte komma till var att beroende på om man är en morgonmänniska eller nattuggla så brukar frukostvanorna variera i kvalitet och kvantitet. Ju piggare du är på morgonen desto oftare tenderar frukosten att ha större betydelse, det är min erfarenhet i alla fall. Med den hypotesen stämmer mina frukostvanor. Jag är beroende av frukost för att hålla både humör och energi på en nivå som tillåter mig att interagera med andra människor. Ingen frukost = Sur Andrea. Enkel matematik. Jag är oftast hungrig direkt jag kliver upp ur sängen och är jag inte det så lär jag bli inom tjugo minuter så det är lika bra att satsa på en bra frukost direkt.
 
Detta behov av en stabil matstart på dagen kombinerat med mitt matlagningsintresse får mig att satsa extra tid och energi på frukosten. Speciellt när jag har lite extra tid, mest på helgmornar, så får frullen lite extra kärlek. 
 
Det bästa på semestrar är frukostbuffén, och det konceptet och utbudet är något jag i mindre skala försöker inspireras av hemma i köket. Det är en lyxkänsla i vardagen.
 
Utöver detta tycker jag att frukostmat är så gott. Allt från matiga smörgåsar, muesli, yoghurt, smoothies och fruktsallader. Brukar äta sådan mat majoriteten av dagens mål.
 
Även fast man inte är megapigg på morgonen så tror jag ändå på att man bör få i sig någonting näringsrikt, om så bara en frukt eller en yoghurt. Man ska aldrig tvinga i sig något men tror mycket handlar om vana och just goda frukostvanor tillhör de klokare vanor du kan "tvångsvänja" in.
 
Lite av favoritfrukostarna som fått landa i magen på morgonen den senaste tiden kommer här:
 
 
Och två frukostar jag pysslat ihop till pappa:
 
Ser redan fram emot morgondagens frukost, hehe.
 
Kram på er!

Börjar våren kika fram tro?

Fick i alla fall lite sådana känslor igår. Solen stod högt på himlen utan skymmande moln, fåglar kvittrade och snön var knappt synlig. Isen var dock fortfarande full med aktivitet av långfärdsåkare och familjer på promenad vilket fick en att minnas att det faktiskt fortfarande är vinter en stund till.
 
Idag klev vi ändå in i mars månad, vilket i teorin innebär vår! Snart är det tentaperiod nummer tre och påsk. Mycket som händer i mars!
 
 
/Andrea

RSS 2.0