Spelkväll

Gott nytt år hörrni! Hur ska ni inviga det nya året? Själv ska jag tillsammans med min familj till ett par nära vänner och fira. 2011 har varit ett bra år, trots att det inte har hänt riktigt lika mycket i förhållande till 2010, i alla fall för mig. Dock har det hänt desto mer i världen. Fixar kanske ihop en liten årskrönika lite senare..

Gårkvällen blev i alla fall fylld av skratt tillsammans med en del generade miner och skadeglada utrop. Jag, Anna, Tess, Sara, William och Erik hade nämligen spelkväll hemma hos mig bestående av en massa galna sällskapsspel plus lite wii-spel på TV:n. Spel vi avklarade under kvällen var bland annat Make n Break, Splitsch Splatsch Penguin, Rappakalja, Alias, Mario Super Smash Bros och självklart Wii Fit. Alias var väntat att bli kvällens huvudattraktion, men det som lockade mest skratt var faktiskt Rappakalja, skrattade stundtals så mycket att jag nästan grät, haha. Ett bra tips till allt från fest till familjekvällar. Tack för igår hörrni!













Hoppas att ni får en bra start på 2012! Gott nytt år!

/Andrea

Premiärbilderna med nya objektivet

Helluuuu,

i tisdags hade jag och pappa en heldag i stan där vi shoppade lite och åt en god buffé inne på Örtagården (så fräscht ställe, kan varmt rekommenderas!). Vårt främsta mål med besöket var dock att införskaffa ett nytt objektiv till systemkameran samt en ny blixt. Med andra ord för de mer fotointresserade: AF-S NIKKOR 35 mm 1:1.8G objektiv samt NIKON SB-400 blixt. Utrustning som främst hjälper till att ge bättre porträttbilder och bilder av rum. 

Blev alltså väldigt sugen igår på att få gå ut och testa allt så jag messade Anna. Det fick bli en spontan fotostudie i parken som slutade med en 5 km lång promenad för min del. Men fina bilder blev det! Tack Anna för att du ställde upp som modell ;)

På kvällen blev det träning, första gången sedan efter jul. Kul var det att få hålla i ett racket igen!











/Andrea

God jul!

Här kommer ett litet försenat god jul från mig! Hoppas att er julafton blev underbar och riktigt "julig" med många fina klappar, Kalle Anka, god mat och trevligt sällskap. För det blev min! :)



God fortsättning alla!


Julavslutningen 2011

JUUUUUUULLOOOOOOV!! Känns riktigt skönt att äntligen få kunna koppla bort tankarna från dead-lines och plugg för ett tag. I princip hela skolans naturare hade fysikprov igår (dagen innan avslutningen..), så i år har man verkligen pressat in i det sista. Tvingade dock mig själv att inviga jullovet med att skriva en kemilabbrapport direkt efter hemkomsten från avslutningen, bara för att ha den undanstökad, men nu ska även jag ta semester för en vecka. :)

Julavslutningen var i vanlig ordning mycket fin och hela kafeterian var utsmyckad med juldekorationer. Nu börjar det äntligen att kännas som jul!

Några foton från Rudbecks årliga julshow:














/Andrea

Förhoppning om en vit jul åter tillbaka

Hej på er!

Sitter nu nyduschad och insvept i en fleecefilt framför datorn efter en heldag i Spånga Rackethall. Det har varit seriespel mot tre hela lag som gällt idag, Lidingö, Eken och Spånga, därför känner man sig sådär lagom degig just nu. Dagen var annars rolig som alltid, trots att några av våra lagmedlemmar hade behövt någon form av uppmuntran efter diverse motgångar.

På eftermiddagen kunde vi dock skåda snö i mängder (i jämförelse vad vi sett hittills denna vinter i alla fall) falla från himlen. Slaskigt blev det direkt dock tack vare plusgraderna i luften, men förhoppningen om en vit jul hittade i alla fall tillbaka! Vore mysigt :)

När vi ändå är inne på jultemat så erkänner jag att det känns konstigt med fjärde advent imorgon, när det sedan är en vecka kvar till julafton. Och i tisdags firades lucia i skolan med luciatåg  som framfördes av sistaårseleverna på musikprogrammet. Riktigt fint var det, rikligt med julstämning!

Ikväll har min familj annars firat min pappa som fyller år med en stor tårta och presenter. Grattis pappa!

Imorgon blir'e jobb och sedan årets sista kraftansträning med plugget tack vare det berömda fysikprovet som ligger dagen innan avslutningen. In i det sista ska det köras innan man får gå på ett välbehövligt jullov.

Eftersom jag dessvärre inte fotade något från serien idag så bjuder jag på ett par suktande bilder från pappas födelsedagsfirande ikväll istället:




/Andrea




Koll på ditt nya stjärntecken?

Har ni hört det senaste på den astronomiska stjärnhimlen? Den amerikanska astronomen Paul Kunkles har tydligen insett att jordens rotationsaxel förändrat sig lite i förhållande till för ett par år sen, det medför att tidsintervallerna för alla de olika stjärntecknen ändras, samt att ett trettonde tillkommer: ormbäraren. Själv är jag nu jungfru istället för våg, känns lite mysko sådär. Hörde detta från en vän till mig och snackade idag med ett par killkompisar vid lunchen om det, och vilka protester jag möttes av! Haha, den här Kunkles kommer nog att få möta en del kritik och motgångar innan folk accepterar detta nya faktum.



Känner mig som en helt ny människa! ;)

Här är länken till artikeln: http://www.expressen.se/nyheter/1.2291574/astronom-menar-att-stjarntecknen-ligger-fel

/Andrea


Veckan då naturare och teknikare regerar

Med NT-showen bakom oss är nu veckan som varje år vigs åt naturare och teknikare officiellt över. Den här första veckan i december kallas i Rudbeck, för de som inte vet, för NT-veckan och då pyntas hela skolan på det mest bisarra sätt, uppträdanden görs dagligen, musik dunkas i kafeterian och avslutas alltid med en stor show med teater, dans och naturskämt. På något sätt lyckas de alltid att överträffa sig själva varje år och detta uppskattade årliga spektakel livar verkligen upp stämningen i skolan! Jag, Jenny, Pauline och en vän till Jenny gick tillsammans på showen, och vilka skratt vi fick! Vissa riktigt tråkiga natur- till ökända Rudbeck-intern-skämt fick alla i aulan att applådera och skratta, och flera hemgjorda låtar alla att klappa och stampa i takt. Trist att veckan är över!

Några lite halvkassa mobilbilder från NT-veckan:


En repris från förra året, enorma bokstäver gjorda av
colaburkar och "pälstyg".


10 000 lappar uppsatta över hela skolan med naturskämt..
Regnskogen hurrar! ;)



Också en repris från förra året..


Ett av de mycket omtalade skämten. Det roliga är att även de
som inte förstår den fysikaliska poängen skrattar! ;)



Så här suddiga blir bilder när motiven inte vill samarbeta,
Jenny och Nicole ;)



Pauline under showen :)

Nu, tillbaka till verkligenheten: kemilabbrapport och sedan träning.

Ha det bra!

/Andrea

RSS 2.0