Tom skola

Hej hej!

Idag har jag äntligen kunnat gå ut och njuta av det underbara vädret. Och på lunchrasten tog jag och Sara vår obligatoriska promenad genom parken. Efter bara ett par minuter var vi så svettiga så jackorna fick åka av, det var ett år sen man kände så senast! Nu är vi redo för sommar!

Rudbeck var (tydligen enligt ryktena) en av de tre skolor i hela Stockholm som faktiskt inte var lediga idag trots valborg. Detta struntade dock halva skolans elever i, så det var en riktig fröjd att stå i matkön och att gå på lektionerna idag då skolan kändes tom på folk i förhållande till normala skoldagar. Lärarna tog det rätt coolt, då flera av dem själva varit redo att ställa in sina lektioner idag. Hehe, en rätt skum dag. 

Kom nyss hem från valborgselden. Lägger upp bilder senare ikväll eller imorgon, promise :)

Nu är vi dock lediga i två hela dagar, vilket innebär: sovmorgon! Jaaaa!










Mycket blombilder, men det får ni stå ut med - det är ju vååår på riktigt nu! ;)


/Andrea


Födelsedagsbarn

Hej alla!

WOW vilket härligt väder det var idag! Vilka sommarkänslor man fick bara av att titta ut genom fönstret. Över 10 graders värme och sol, härligt.

Men gissa vad jag istället gjort idag? Jo, jag har varvat matteplugg med att fira familjens födelsedagsbarn samt att hinna deklarera (första gången för min del, känner att vuxenlivet kryper allt närmare..). Vi firade mamma tillsammans med lite gäster, lite paket och god mat - pastasallad, passande sommarmat till det varma vädret idag!

Igår gick jag på den andra kursen i säljutbildningen som all receptionspersonal på jobbet ska gå på. Förra kursen var mer matnyttig känner jag, den här gången kördes mer rollspel och lekar, kändes inte lika effektivt. Men men, själva säljtemat är intressant och man lär sig en hel del.

Nästa vecka väntar två lediga dagar tillsammans med valborg, något att se fram emot!

Nu ska jag och pappa krypa ihop i soffan och kolla på en bra film, får se vilken det blir. :)



Trevlig lördag på er!

/Andrea

20 stora grattis

Efter en dag i köket förberedande födelsedagspresenten, så kunde jag och William idag promenera hem (i regnet) till födelsedagsbarnen och räcka över den. Söta kokos- och chokladmuffins, för två - nu vuxna - söta systrar.

GRATTIS på 20-årsdagen Anna och Therese! Nu har ni uppnått i princip alla åldersgränser. Moped, krogbesök, körkort och nu till sist rättighet till att bli kund hos Systembolaget. Vad kan man nu längta till? MASSOR, det är nu det spännande, riktiga livet börjar! :D






♥ ♥ Kram Andrea ♥ ♥




Lovets inköp

Har ju glömt att visa lovets inköp (bortsett från fotoprylarna):




Två halsband från Accessorize i Kista. Den sista består bland annat av ett litet miniatyrmunspel. Det funkar faktiskt att spela på det! ;)

/A


Hunger Games

Helluuu!

Fick en smärre chock imorse när jag vaknade och överraskades av ett en decimeter tjockt snötäckte täckte balkongräcket. Hur många bakslag i form av snö ska vi få innan vi får vår på riktigt?!

Igår firades sista påsklovsdagen med att gå ut och äta thaibuffé med familjen. Den thairestaurangen i Sollentuna centrum är verkligen så fräsch och allt smakar så gott! Gå dit säger jag bara :D Efter att man proppat sig mätt på vårrullar och curry så hann jag precis hem en sväng innan det bar av till Kista med Anna, Tess, William och Sara för att kolla på bioaktuella Hungerspelen. Har läst och hört så mycket om den filmatiserade boken så hade rätt höga förväntningar. Hemsk story verkligen, men en riktigt gripande, spännande och bra film var det! Förstår att den slagit igenom.

Efter filmen tog vi det spontana beslutet att promenera med Sara hem (bara en halvmil bort sådär..), då hon hade cykel, i snöovädret. Väl framme hos Sara såg vi ut som dränkta katter allihopa, så hennes familj var snälla nog att bjuda in oss framför brasan ett tag. En oväntad vändning av kvällen, men lika lyckat blev det för det! :)


Skulle kunna leva på asiatisk mat, så gott!


Förlåt hörrni, men kunde inte låta bli att lägga upp den här
(man ser inte så bra, det är ganska mörk.. right? ;) )



Tess framför brasan.


Gulliga Nemo ♥


Trevlig lördag på er!

/Andrea




Premiär med reflexskärm

Hej!

Har idag umgåtts med Jessica. Traditionsenligt gick vi ut på en prommis för att fota lite, den här gången med min nyinförskaffade reflexskärm (en skärm som reflekterar ljuset för att minska skuggor i ansikten)! Har läst mycket positivt om en sådan , och tänkte nu skapa en egen uppfattning. Jag inbillar mig att den ger ansiktena mer "lyster", och visst syns det skillnad mot tidigare bilder. Den är relativt stor (min är 56 cm i diameter), så det optimala är att vara tre pers: en som fotar, en modell och en som håller reflexskärmen. Men det gick bra ändå för att vara första gången, har inte lärt mig riktigt hur man ska hantera den helt och hållet ännu.

Trevlig dag blev det hur som helst! :)











/Andrea


Stammis hos Friskis

Hello!

Påskhelgen börjar snart gå mot sitt slut. Det är så mysigt med långhelger, synd att det inte händer oftare ;) Har idag fått en hel del plugg gjort, efter det promenerat till Stinsen och gymmat med Anna på Friskis & Svettis i tre timmar och sen hjälpt till att laga middagen. Kommer ha besökt Friskis minst fyra gånger nu under lovet, eftersom jag redan varit där en gång med mamma i lördags och ska dit igen med Anna imorrn för spinning. Men har upptäckt hur kul det faktiskt är att gymma, en variation till all badminton, haha.  

Ska snart parkera mig framför TV:n resten av kvällen tror jag.. hehe. En intensiv men lyckad helg har det varit!



Hej och hå och kämpa på! Anna in action.


Mitt nya favvo-mellis: rivna morötter med keso och fetaost, hur
gott som helst! :)



/Andrea


Tittut..

.. och Glad Påsk allihopa!



Dessa små krabater tittade fram ur mitt påskägg imorse, tillsammans med en del choklad också såklart, hihi.

Kram Andrea

En vit påsk

Hej alla!

Nu har Stockholms alla studenter gått på ett efterlängtat påsklov, det känns skönt att kunna bryta de vanliga rutinerna lite grann. Jag har dock en hel radda plugg detta lov med, så skolfritt blir det inte. Men det är ändå skönt att vara ledig!

Förresten, varför all denna snö? Det verkar bli en vit istället för en gul påsk i år. Vad hände med plusgraderna och solen som vädergudarna gav oss ett smakprov på för några veckor sen???

I onsdags fick jag äntligen kemi b-provet undanstökat efter ton av plugg och nervositet. Nu har jag bara ett prov kvar i kemi för ALL FRAMTID! Min lycka är obeskrivlig! Men måste erkänna, att kemilektionerna är de absolut roligaste lektionerna jag har. Alla härliga människor lättar upp stämningen och lyckas göra mitt mardrömsämne till något mindre tråkigt. Kommer sakna min kemiklass ärligt talat. :)

Gick även i onsdagskväll på handledarkursen som krävs för att få börja övningsköra. Den var väldigt nyttig faktiskt, trots all dålig kritik jag hört om den. Snart får man sätta sig bakom ratten på riktigt!

Ett par bilder från gårdagen får sätta lite färg på inlägget:


Gårdagens promenad med Sara på lunchen.


Vår favvo-runda är att gå till slottet och runt halva parken. Så fint! :)


Vi hade ingen ledare igår på träningen, så vi planerade vår egen.
Vi körde först badminton med vänster, hopprep, sen innebandy
och sen riktiga badmintonmatcher. Kul med variation! William var
med lite trots skadorna, så att han blev helt slut sen, haha.


Nu ska jag snart dra iväg till Friskis, mamma lovade att visa mig hur styrkemaskinerna funkar ordentligt. Ska bli kul!

Trevlig påsk!

/Andrea




RSS 2.0