Jahopp, vad händer nu?

Tjabbatjenahallå!
 
Hur står det till? Själv har jag nyss kurerat mig från en snabb förkylning som bestämde sig för att bryta ut i söndags - dagen innan terminens första prov. Great - not. Hur som helst, så mår jag bättre nu. Det kan jag sakna när man blir sjuk under terminerna - det här tillfället att för några dagar utan dåligt samvete ligga nerbäddad i soffan med något varmt att dricka och tycka synd om sig själv.. Hahaha! Det hinner man tyvärr inte när plugget knackar en på axeln.
 
Mycket har hänt i Sverige senaste veckan i och med riksdagsvalet i söndags. Regeringsskifte med en Socialdemokratisk regering som med ljus och lykta söker villiga samarbetspartners, där Vänstern och SD gallrats bort, för att kunna få majoritet i Riksdagen. Ska bli spännande, och nervöst, att se hur allt löser sig. Löfven har lovat många förändringar för kommande mandatperiod under valrörelsen gång, men inga garantier finns för att han får stöd nog i Riksdagen att genomföra dem. Personligen är jag djupt besviken över valresultatet, samtidigt som jag tyvärr kan förstå det lite grann. En så kompetent regering med Alliansen verkar inte ha varit tillräckligt uppskattad. Svenska folket verkar ta Sveriges stabila ekonomi för givet, medan det egentligen är en merit för Sverige att ha klarat finanskrisen så pass bra i jämförelse med andra länder. Samtidigt verkar de inte spela någon roll - för svenskarna ville ha förändring. Något nytt. Och detta erbjöd inte Alliansen, i alla fall inte i tillräckligt god tid före valet så att väljarna hann ta till sig det. Samtidigt har det fått ramaskri att SD lyckats avancera till Sveriges tredje största parti. Lite läskigt, men också samtidigt förståeligt. Integrationspolitik är något som övriga partier inte vågat tala om i rädsla att förknippas med SD.
 
Veckan har annars bestått av plugg och många roliga stunder med trevliga människor. Idag spenderades lunchen med fina Helena som precis börjat läsa Teknisk kemi på Campus. I övrigt träffar man konstant människor man känner från gymnasiet och grundskolan både på Campus och på bussen till och från skolan. Lite överraskande varje gång. :P
 
Bild lånad från: www.newsmap.se - JEANDERs val 2014
 
/Andrea

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0